Amerikan raatolotto

Ensimmäinen Covid-19-tautitapaus Yhdysvalloissa vahvistettiin 20. tammikuuta noin 11 kuukautta sitten. Tasan vuosi sen jälkeen T**** ei enää ole Yhdysvaltojen presidentti.

 

9 kuukautta sitten, 22.3., presidentti T**** alkoi ottaa uuden koronaviruksen tosissaan ja ilmeisesti näki siinä hyvän sivujuonen tosi-TV-tuotannossaan. Hän julistautui sota-ajan presidentiksi.

 

Kuten kaikki tiedämme, on T**** ollut surkea ylipäällikkö sodassa uutta koronavirusta vastaan. Keväällä huhti- ja toukokuun 6. päivien välillä Covid-19-kuolleisuus Yhdysvalloissa oli 62 952¹. Vietnamin sodassa amerikkalaisia kuoli 58 209² yhdeksän vuoden aikana. 9/11-terroristi-iskussa kuoli hieman vajaa 3 000 henkeä ja ensimmäinen päivä, jolloin koronaan kuoli yli 3 000 oli 9. päivä joulukuuta. Sen jälkeen 3 000 on ylittynyt useasti.

Seuraava jännitettävä virstanpylväs on tietysti toinen maailmansota. Amerikkalaisia sotilaita sen aikana kuoli 405 399². Covid-19-tautiin on nyt kuollut jo 330 824 Worldometerin mukaan. 7 päivän liukuva keskiarvo on nyt 2 781 ja jos sama tahti jatkuisi vielä 29 päivää, olisi kuolleiden määrä 411 473 (2781*29+330824) eli selvästi enemmän kuin Yhdysvaltojen verisimmässä sodassa lukuunottamatta sisällissotaa. Sisällissodassa kuoli yhteensä noin 655 000² Yhdysvaltojen ja Konfederaation armeijan sotilasta. Voi olla, että sekin vielä ylitetään, mutta T**** ei silloin enää ole presidentti.

Uusien tartuntojen määrän nousu näyttää tasaantuneen.

Kuolleiden päivittäinen määrä kuitenkin kasvaa vielä.

Se on aivan selvä, että T**** on Yhdysvaltojen huonoin presidentti, sota-ajan tai yleensä. Yltääkö hän toisen maailmansodan kuolleiden määrään sodassa uutta koronavirusta vastaan, on vielä avoinna. Mitä sinä veikkaat?

 

¹ Worldometer, United States Coronavirus

² Wikipedia, United States military casualties of war

³ Washington Post, U.S. coronavirus cases and state maps: Tracking cases, deaths

 

Entä Suomessa?

Edelleen lintukoto.

Amerikassa kaikki on suurta, noin kymmenkertaista. NYC:n kaupunginosassa, The Bronxissa kuolleisuus on ollut suurinta. Asukkaita siellä on 1,4 miljoonaa ja koronakuolemia runsas 5 000³.

Tartuntojen määräkin näyttää lähteneen jyrkkään laskuun.

 

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu