Bill Gates 3.0

Bill Gates 1.0 oli Microsoftin perustaja, Bill Gates 2.0 perusti maailman suurimman hyväntekeväisyysjärjestön, Bill & Melinda Gatesin säätiön, jolla oli vuonna 2018 1 489 työntekijää ja nyt hän on kirjoittanut huomenna julkaistavan kirjan, How to Avoid a Climate Disaster: The Solutions We Have and the Breakthroughs We Need, uusista metkuistaan.

Eilen Bill esiintyi Anderson Cooperin haastattelemana 60 Minutes -ohjelmassa.

Haastattelun ”nettijatko”, Overtime löytyy täältä.

 

Gates on sijoittanut CarbonCureen, jonka teknologialla betonista saadaan vahvempaa lisäämällä siihen CO₂:ta.

Breakthrough Energy on Bill Gatesin vuonna 2015 perustama kattojärjestö useille alajärjestöille joiden tarkoitus on kiihdyttää innovaatioita kestävän energian ja muiden kasvihuonepäästöjä vähentävien teknologioiden kehityksessä. Se sijoittaa uusiin teknologioihin, kuten fuusioenergiaan, akkuteknologiaan ja mikrobien tuottamiin polttoaineisiin. Gatesin kahden miljardin alkusijoituksen lisäksi muita rahoittajia ovat mm. Jeff Bezos, Richard Branson, Jack Ma, George Soros, Tom Steyer, Meg Whitman ja Mark Zuckerberg.

Ruuan tuotannossa proteiinin tuottaminen on jo pitkään koettu erityisen ongelmalliseksi. Eläinproteiinin tuotannossa syntyy paljon kasvihuonekaasuja ja se vaatii paljon vettä. Siihen on ollut jo ratkaisuja, kuten sienipohjainen Quorn, mutta Gates on sijoittanut Nature’s Fynd -nimiseen yhtiöön, jonka Yellowstonesta löytämällä mikrobilla voidaan tuottaa maitotuotteiden makuisia ruokia.

Vuonna 2006 Bill Gates perusti Terrapower-yhtiön, jonka tarkoitus on kehittää TWR– (Traveling wave reactor) -tyyppinen FNR– (fast-neutron reactor) -fissioydinreaktori. Lämpöä johtamassa siinä käytetään natriumia, jonka kiehumispiste on 880 °C ja joka voi sitoa enemmän lämpöä eli energiaa paineettomana kuin vesihöyry.

 

Bill Gates on häpeilemättä teknokraatti, tiedeuskovainen. Nykyiset ongelmat voitaisiin ehkä ”ratkaista” palaamalla kivikauteen tai kuten Pentti Linkola on ehdottanut, johonkin 1800- ja 1900-luvun taitteeseen. Se vaan ei oikein ole realistista.

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu