Boris Johnson tehohoitoon

BBC: Coronavirus: Boris Johnson moved to intensive care as symptoms ’worsen’

55-vuotias ihan perusterve mies.

Ylen juttu Britannian pääministeri tehohoitoon koronan takia.

Britit ottavat nyt koronan ihan tosissaan. Rakensivat 4000-paikkaisen teho-osastosairaalan 9 päivässä. BBC:n 3.4. julkaistu laaja juttu Coronavirus: How NHS Nightingale was built in just nine days.

 

Lisäys 7.4.

Kiina kukisti koronan

Tämä piti tarkistaa kolmesta lähteestä, koska YLE ja Hesari eivät ole asiaa vielä huomanneet.

Ensimmäisenä huomasin asian Bloombergin videolta:

Mutta myös sivulla https://www.worldometers.info/coronavirus/country/china/

eilisen tilanteesta sanotaan:

April 6 (GMT)

  • 32 new cases in China. All new cases were imported from abroad. No new deaths were reported by the National Health Commission (NHC) of China [source]

Tiivistäen: 32 uutta tapausta ulkomailta tulleilla, ei yhtään uutta kuolonuhria.

Myös BBC:llä on juuri asiasta live-lähetys.

Hesarin tämän päivän lehden aukeama 14 – 15 on hyvä. Miten paljon eri toimet käsien­pesusta koulu­sulkuun ja liikkumis­rajoituksiin hidastavat korona­viruksen liikkeitä? selittää varsin hyvin, miten virus voitetaan.

Sivun 15 pikkujutussa THL taas sekoilee. Muka jo päivän päästä kun on terve, ei enää voisi levittää koronaa. Muualla aika on arvioitu kahdeksi viikoksi, jopa viideksi. Kankainen, mieluiten puuvillainen suojamaski kuitenkin estää levittämisen ja sitä on miellyttävämpi pitää sekä sen voi pestä, joten kotona ei tarvitse kököttää. Oikeastaan kaikkien pitäisi käyttää suojamaskia, koska 80 % ihmisistä ei edes huomaa saaneensa koronan.

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu