Brian Tyler Cohen – Parasta parodiaviihdettä Yhdysvalloista

Hollywoodin käsikirjoittajien lakko koskee myös TV-viihdettä ja minulla on ollut todella ikävä esimerkiksi Stephen Colbertia, Seth Mayersia, Jimmyjä, joita on kaksi ja muitakin, SNL pitää vielä erikseen mainita, ja tätä on jatkunut jo toukokuusta asti!

Ihan oikeat uutistoimittajatkin ovat tehneet viihdettä, pitää erityisesti mainita Anderson Cooper, jonka Riduculist-klipit ovat aivan hulvattomia. Brian Tyler Cohen on kuitenkin erilainen. En muista kummalla, NBC:llä vai MSNBC:llä näin hänet ensimmäistä kertaa studiossa esittelemässä uutista ja kyllä niitä taisi olla muutama. Hyvin räväkkä tyyli. Ja jos niitä olisi pitänyt silloin arvata parodiaksi, niin ei olisi onnistunut. Eikä sitä vieläkään ihan heti ymmärrä muuten kuin sen kautta, että BTC antaa poliitikkojen tehdä sen itse, hän vain poimii parhaat, ”kehystää” ne sopivasti ja tarvittaessa täydentää. Se on tosi-TV-parodiaa. Onhan sitä hieman yritetty Suomessakin, mutta ei esimerkiksi Vilhelm Junnilasta saa Suomen George Santosta, ei lähellekään. Kyllä Yhdysvaltain Republikaanit ovat melkoinen sirkus tai kuten eräs heidän edustajansa kuvasi Edustajainhuonetta: ”Jokaisessa parantolassa on ainakin viisi hullua”, viitaten puolustusmäärärahojen myöntämisestä kieltäytymiseen.

Brian Tyler Cohenilla on ollut melko sama tyyli jo kuusi vuotta, aika jolta hänellä on julkisia videoita kanavallaan.

Otetaan tuosta esimerkiksi vaikkapa Kirsten Welkerin tekemästä T****in haastattelusta sunnuntain Meet The Press -ohjelmaan perustuva klippi:

Tuohon täytyy lisätä vielä tiedoksi, että Demokraattien edustaja Adam Schiff on ollut Kaliforniassa syyttäjänä ennen poliittista uraansa, joten hänen mielipiteellään jutusta syyttäjän kannalta on vankkaa ammatillista asiantuntemusta takanaan.

Parodia on mahdotonta – ne tekevät sen itse!

P.S.

Tämä jo 12 vuotta sitten!

P.P.S.

Sen oli sitten oltava MSNBC, jolla olin BTC:n bongannut, kun juuri äsken julkaistiin tuo ylläoleva.

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu