Demograafiset muutokset indikoivat Bidenin ja demokraattien voittoa

Joka vuosi USA:ssa tulee äänestysikään noin 4 miljoonaa nuorta. Samaan aikaan kuolee noin 2½ miljoonaa äänestäjää. Jos otetaan vertailuvuodeksi 2016, jolloin T****, TFG, voitti ja seuraava vaalivuosi 2024, on poistuma 20 ja uusien määrä 32 miljoonaa eli vaihtuma on 52 miljoonaa 258 miljoonasta äänioikeutetusta eli suunnilleen 20 %. Nuoren Z-sukupolven äänestyskäyttäytymisellä on siis hyvin suuri merkitys. The Washington Postin artikkelissa 2024 won’t be a Trump-Biden replay. You can thank Gen Z for that. (tilaajan lahjoittama artikkelilinkki) on graafit alle 30-vuotiaiden äänestysosuuksista ja äänestäjäksi rekisteröitymisistä tällä vuosituhannella ja ne ovat vuoden 2016 jälkeen nousevia, paitsi välivaaleissa, joissa on ollut laskua. Äänestäjäkunta siis nuortuu ja on aktiivisempaa. GOP onkin ehdottanut äänestysikärajan nostoa 25 vuoteen ja demokraatit taas laskua 16 vuoteen.

Lisäksi GOP ja T**** ajavat asioita, jotka ovat vähiten nuorten äänestäjien mieleen, kuten aborttioikeuden rajoittamista, ns. kristillisiä arvoja, rasismia, välinpitämättömyyttä ilmastosta jne.

Demokraattien toiminnassakin on mielipideartikkelin mukaan parannettavaa, mm. sosiaalisen median käyttö ja keskittyminen asiakysymyksiin puoluepolitiikan sijaan.

 

Z-sukupolven heikko äänestysosuus välivaaleissa 2022 selittäisi hyvin sitä, että demokraatit eivät saaneet trifektaa, joka on taas odotettavissa seuraavissa vaaleissa.

 

Joe Bidenilla on uusi kampanjavideo, jossa hänellä on yllättävä puolestapuhuja..

 

Morning Joessakin käsiteltiin kannatustilannetta vaikka esivaaleihinkin on melkein puoli vuotta aikaa.

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu