Edullisin ruokakauppa

Kuluvan marraskuun aikana olen maksanut ruokaostoksistani vain hieman yli puolet niiden oikeasta hinnasta. Viimeisen 12 kuukauden aikana ostosten summa on ollut 1795,56 € ja kun alennukset ovat olleet 908,16 €, olen maksanut vain alle 2/3 normaalihinnoista.

Eikä siinä vielä kaikki; matkaa kotioveltani lähi-Saleen on noin 250 metriä, joten lyhyt iltalenkki tulee tehtyä alkuviikon lähes jokaisena päivänä ja kun sen vieressä oleva kirjasto on auki kello 20:00 asti jokaisena päivänä ja kauppa on samalla asiamiesposti postiautomaatilla, voi nekin asioinnit kätevästi yhdistää kauppareissuihin. Auton käyttö kaupassa käynteihin olisi aika tyhmää, kun matka on kai nelinkertainen ja hitaampi useiden risteyksien sekä käännösten takia, joten pieni terveyshyöty on lähes pakollinen.

Viimeisin syy tyytyväisyyteen on aivan äskettäin tehty uudistus kuiteissa, joiden ero näkyy kahdessa viimeisimmässä:

Nyt ei enää tarvitse itse laskea maksettua hintaa alennuksen jälkeen.

Rukiista tehty kaljamallas tulee leivän leivontaan, mutta itse leipomani ruissoijaleipä on niin erikoista, että tavallinen kaupan ruisleipä on sen rinnalla piristävää vaihtelua.

Kännykän S-mobiili-sovellusta tulee hyvin harvoin tutkittua tarkemmin, mutta artikkelikuvan kuvakaappauksia suunnitellessani tuli taas vilkaistua hieman, mitä kaikkea sieltä löytyy ja se kertoi esimerkiksi, että Karvisen raksut ja hiekat ovat maksaneet vuodessa peräti 199 €, 16,6 € kuukaudessa.

Jos jotain huonoa pitäisi keksiä, niin ensimmäisenä tulee mieleen, että vähän hassuja heräteostoksia tulee tehtyä, piti päästä maistamaan, miltä maistuu tyrni pannacotta enkä mustikkasoijajugurttiakaan olisi normihintaan ostanut ja leivän päälle graavi tai kylmäsavulohi on minulla yleisempi kuin tavalliset makkarat tai leikkeet. Arjen luksusta kai ja silloin joku tavallinen balkan voi olla ihan piristävää vaihtelua. Toinen on sitten kolmen pakastimen sähkönkulutus, jotta olisi puskurissa laaja valikoima ”punaleimaisia” elintarvikkeita. Viime vuonna tosin tuli uudenvuodenkinkun lisäksi ostettua vain toinen kokonainen kinkku, josta tuli sitten käytännössä loppiaiskinkku vaikka ensin ajattelin sitä pääsiäiskinkuksi ja sen takia pidättäydyin juhannuskinkusta.

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu