Ensimmäisen julkisen virkarikoskuulemisen huippukohdat

MSNBC:n Seth Mayers on sekä asiallinen että viihdyttävä ohjelmassaan A Closer Look. Lisäksi tekstitys englanniksi on virheetön eli ihmisvoimin tehty.

Tärkein uusi seikka on EU-suurlähettiläs Sondlandin ja Trumpin välinen puhelu 26.7., päivä Trumpin ja Zelenskyn puhelun jälkeen, jonka Taylorin avustaja kuuli ja Sondlandin vastaus puhelun jälkeen, että Trumpille Ukrainan suhteen tärkeintä on ilmoitus Bidenien tutkinnan aloituksesta. Varsinaisessa asiassa eli Trumpin syyllistyminen lahjontaan, joka on perustuslaissa erikseen määritelty virkarikokseksi, ei tullut uutta tietoa. Trump on jo sen tunnustanut sekä Mick Mulvaney vahvistanut, ”We do it all the time, get over it.” (Full Mulvaney, muunnos The full monty:sta) Lievästi mielenkiintoista oli republikaanien yritykset kääntää huomio toisaalle ja selittely, että rikosta ei tapahtunut, koska se havaittiin ennen kuin Zelensky ehti kertomaan CNN:lle Burisman tutkimisen aloittamisesta höystettynä nimillä Biden ja Clinton.

CBS:n Stephen Colbert on hauskempi.

 

Washingon Postin live-streamin tallenne eilisestä kongressin kuulemisesta on peräti 8 tunnin ja vartin pituinen, koska siitä ei ole leikattu pois turhia ja ennen alkua ja tauon aikana WP:n toimittajat kertovat taustoja jne.

 

Minäkään en viitsinyt katsoa kuulemista aivan loppuun asti. Vaikka 20 miljoonan katsojan ennätys rikottaisiin, on keskiviikon iltaohjelmien, kuten yllä Seth Mayersin, Stephen Colbertin ja useiden muiden viihdyttävillä tiivistelmillä suurempi vaikutus. Lisäksi on vielä aamuohjelmat, kuten torstain Morning Joe.

 

MSNBC on paras tai laajin uutiskanava Yhdysvalloissa, mutta kyllä muidenkin kanavien keskiviikon viihteellisten tiivistelmien ja torstain aamuohjelmien ykkösaihe oli kongressin kuulemiset. Pitäisi kai tarkistaa, miten Fox News onnistui häpäisemään itsensä..

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu