Erilainen Trump-fani

Presidentti Trumpilla on ollut monia hyviäkin vaikutuksia. Minä olen eniten nauttinut Stephen Colbertin Late Showsta, jonka esitykset voi katsoa Youtubesta vain tuntien viiveellä, tosin käytännössä seuraavana päivänä, koska aikaero länsirannikkoon on 7 tuntia.

Elokuussa opiskelin niin innokkaasti espanjaa, että luullakseni eniten katsottujen listalla ajan kanssa mitalisijoille nouseva Trump-klippi jäi katsomatta. Eilen sitten Youtuben ehdottamana se tuli katsottua ja kiinnostuin Colbertin suosituimpien listasta. Alla ensin suosituin, 37 milj. näyttökertaa saanut, koska verbaalikomiikan osuus on aika vähäinen eli kielitaitoa ei niin tarvita. Sen verran apua, että duct tape on jeesusteippi ja poncho on vaate. Tämä ei ole Trumpista vaan muuten vain näytteenä.

 

Sitten eilen katsomani elokuulta. Alku voi tuntua vaisulta, mutta Trumpin puheen ja Colbertin kommenttien vaihtelun kautta loppuhuipennus on täysin LOL ROTF. Katsojia jo 4,2 milj.

 

10 miljoonaa on katsonut, kun Colbert haukkuu niin perusteellisesti, että minunkin pitäisi vielä tarkistaa muutama sana sanakirjoista. Ikää klipillä on reilu 2 vuotta. Se on sijalla 2.

Kaikkein suosituinta, 15 milj. katsojaa, Trump-klippiä en upota, koska se ei ole erityisen hauska. Se on neljä vuotta vanha Trumpin ja Colbertin välinen pöytäkeskustelu.

Muita Trumpin ansiosta tilaamiani talk show -kanavia ovat Bill Maher ja Jimmy Kimmel. Poliittinen satiiri on todella saanut potkua Trumpista. Lehdistökin on hyötynyt. Trumpin ansiosta olen tilannut ajoittain New York Timesia ja Washington Postia.

 

Äskettäin kiinnostuin Yhdysvaltojen kirjamarkkinoista. Trump-henkisistä kirjoista kirjoista ostavat ilmeisesti puolet republikaanien järjestöt suurissa erissä, jotta ne pääsevät arvostetuimmalle NYT:n bestseller-listalle ja lisänäkyvyyden kautta lisämyyntiä. Yleistä kirjamarkkinoiden tilaa kuvaa hyvin National Public Radion juttu What Bestseller Lists Really Tell Us About A Book’s Popularity. NYT:n jutussa Donald Trump Jr., Debut Author, Sees Sales Bolstered by G.O.P. Allies on valokuva eräästä republikaanien ”kirjavarastosta” ja alla oleva video käsittelee laajemmin tilannetta. Amazonin Trump Jr.:n kirjan myyntisivun Customers who bought this item also bought -lista kirjannee hyvin GOP-laidan kirjojen nimet.

 

Trumpin vastustajien bestseller on tietysti A warning, josta YLE kirjoitti jo 8.11. otsikolla Trumpin hallinnon korkea virkamies ampuu kovilla: Presidentti on kuin 12-vuotias lennonjohtotornissa tai pihalla säntäilevä housuton setä mm. seuraavaa:

”Kuin pihalla ilman housuja säntäilevä setä”

Nimetön virkamies ei säästele kirjassaan tylyjä vertauksia yrittäessään maalata mahdollisimman epäedullista kuvaa epäpätevänä ja jopa vaarallisena pitämästään presidentistä.

– Ihan kuin menisi aamun sarastaessa hoitolaitokseen ja huomaisi huolestuneiden hoitajien jahtaaman vanhan sedän säntäilevän pihalla ilman housuja haukkuen suureen ääneen kahvilan ruokia.

– Tilanteesta on yhtä aikaa sekä ällistynyt, huvittunut että häpeissään. Erona tosin on, ettei setä todennäköisesti tekisi sitä ihan joka päivä, hänen sanojaan ei lähetettäisi yleisölle eikä hänen tarvitsisi johtaa Yhdysvaltain hallitusta saatuaan housut jalkaansa, kirjoittaja maalailee.”

 

Toinen NYT bestseller on Everything Trump Touches Dies: A Republican Strategist Gets Real About the Worst President Ever. Ja jälleen ..others bought -listassa samanhenkisiä kirjoja lisää. Ja juuri parhaimpaan kirjojen myyntisesonkiin.

Rolling Stonen juttu: The Traitors Among Us. Ehkä olisi kuitenkin hieman vaikeaa todistaa, että Trump teki maanpetoksen, kun ensin on ollut oma etu, niin kakkosena ollut Venäjä on voinut olla vain vahingossa ennen oman maan etua.

Kirjamyynnin merkittävästä edistämisestäkin Trump ansaitsisi mitalin.

 

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu