Historian kovin presidentti kävi moikkaamassa omaamme

Washington Crossing the Delaware by Emanuel Leutze, MMA-NYC, 1851.jpg Kuvalähde: https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Washington_Crossing_the_Delaware_by_Emanuel_Leutze,_MMA-NYC,_1851.jpg

Mahtoikohan omamme moikata takaisin, ”Hey Joe” (Arvaatteko, mikä musiikki lähtee soimaan).

Artikkelikuvan selitys taas on Joen Morning Joe -ohjelmasta pongaamani vitsi iästään, vapaasti käännettynä: ”Kun Washington ylitti Delawaren, olin mukana vetämässä veneitä maihin”.

Alla on ohjelmasta leikattu 10-minuuttinen klippi, jossa on MSNBC-kanavan oma tekstitys, joten automaattikäännöstä ei huononna puheentunnistus.

Kiinnittäkää huomiota erityisesti kohdasta 2:50 alkaen kuvaukseen siitä, mitä Joe tekee minua melko tarkkaan 20 vuotta vanhempana, hoitaa maailman vaikeinta hommaa näinä vaikeina aikoina sukkuloiden mannerten välillä jne. I mean, who’s this guy think he is? James Bond or what?

Minä itse, 61-vuotiaana, olen tajuamassa, että olen saavuttanut keski-ikäni siinä mielessä, että jos nyt kokoan itseni kunnolla, niin minulla voi olla aikuista elinikää jäljellä yhtä paljon kuin takana ja se voi olla se parempi, jos niin tahdon. Vilkaiskaapa vaikka tuoretta profiilikuvaani suurena. Se on eräänlainen väliaikainen vitsi, otettu ”kehonmuokkausasemalla”, työnimillä tissikuva tai tappajan näköinen mies. Ja jos katson itseäni 20 vuotta taaksepäin, niin olin tehnyt ensimmäiset ”suomenkieliset” Linuxit, siinä ohessa ensimmäiset ”ruotsinkielisetkin” ja julkaissut suurimman osan puolen hyllymetrin levyisestä kirjallisesta tuotannostani, lehtiartikkeleita en ole koskaan laskenut, mutta kyllä niitä satoja oli. Ja jos katson eteenpäin, niin mahdollisuudet ovat niin rajattomat, ettei niistä kannata puhua, kun kukaan ei ymmärtäisi.

Ja jos katson Joeta, niin olen kiitollinen ja ylpeä, että minäkin olen ihminen, sillä meidän mahdollisuutemme ovat rajattomat. Kiitos Joe, sinun suuruutesi ei ole keneltäkään pois, mutta se voi olla esikuvamme.

 

Kilpailukysymys: Arvaa laskematta, kuinka monta kertaa nimi Joe esiintyi yllä?

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu