Hunter Bidenin sähköpostien julkaisun skandaali

Savua?

Usein sanotaan, että ei savua ilman tulta. New York Postin mukaan Vadym Pozharskyi, joka oli ukrainalaisen Burisman hallituksen neuvonantaja, lähetti 17.4.2015 Hunter Bidenille seuraavan sähköpostin:

Dear Hunter, thank you for inviting me to DC and giving an opportunity to meet your father and spent [sic] some time together. It’s realty [sic] an honor and pleasure,”

Tuota sähköpostiviestiä on kutsuttu savuavaksi aseeksi!

Senaatti on tutkinut Joe Bidenin toimia Ukrainassa ja sen takia kaikki Ukrainaan liittyvät tapaamiset on luetteloitu. Pozharskyin nimeä ei niistä löydy. Yleensäkin Joe Biden tapasi poliittisia johtajia, ei yritysten johtajia. Tämä ei tarkoita, etteikö jossain yleisötilaisuudessa Joe Biden olisi mahdollisesti kätellyt Pozharskyita sekä kuullut hänen nimensä.

Hunter Bidenilta kysyttäessä hänen asianajajansa vastaa, että heillä ei ole tietoa, mistä viesti on peräisin eivätkä he vahvista mitään New York Postin väitteitä.

Viestin sisällön voi tulkita monella tavalla. Pozharskyi tarkoitti ehkä yhdessä vietetyllä ajalla Hunter eikä Joe Bidenia. Viestin aikamuoto on aika epämääräinen. Pozharskyi on kutsuttu, mutta matkustiko hän lopulta?

The Washington Post Hunter Biden’s alleged laptop: An explainer

 

Aitous?

Mistä voidaan tietää, ovatko sähköposti(t) aitoja? Viisi vuotta vanhoista ei mitenkään. Tuoreemmista voidaan mahdollisesti tarkistaa, että ne ovat kulkeneet sähköpostipalvelimien kautta, mutta sisällön aitoutta ei voi todistaa mitenkään, koska sähköposteissa ei ole tarkistussummaa. Huolimattomaksi väärennökseksi sähköposti voidaan todeta ja se toinen vaihtoehto on huolellinen väärennös tai aito.

”Savuava ase” -sähköpostista New York Postissa on vain valokuva [tietokoneen näytöltä] sen sisällöstä, mutta ei otsikko- (header) -tietoja. Siitä ei voi sanoa edes sitä, että onko se yleensäkään sähköposti.

Raimo Koski Linux : tehokas hallinta (ISBN 978-952-220-282-6 readme.fi 2010)

 

Kannettavan alkuperä

Kun New York Post julkaisi ensimmäisen juttunsa väitetyistä Hunter Bidenin sähköposteista aamulla 14.10., jo iltapäivällä joukko toimittajia, joiden joukossa oli The Daily Beastin toimittaja, haastatteli tietokoneliikkeen omistajaa John Paul Mac Isaacia. Jutussa Man Who Reportedly Gave Hunter’s Laptop to Rudy Speaks Out in Bizarre Interview on lähes tunnin pituinen  tallenne haastattelusta. Erikoisia seikkoja ovat mm. Mac Isaacin lähes sokeus. Sen takia hän ei varmuudella voi sanoa, oliko kannettavat tuonut mies Hunter Biden. Kannettavia oli hänen mukaansa kolme ja ne kaikki kolme olivat kastuneet. Se miten korjattavaksi jätetty kannettava päätyi FBI:lle vaihteli haastattelun aikana. Joko hän otti yhteyttä katsottuaan kannettavan tiedostoja tai FBI otti häneen yhteyttä. Trumpin innokas kannattaja Mac Isaac oli koko haastattelun ajan hermostunut ja viittasi Seth Rich -salaliittoteoriaan (Seth Rich oli demokraattisen puolueen työntekijä, jonka teorian mukaan murhasivat Clintonin liittolaiset eikä kyseessä ollut epäonnistunut ryöstö, kuten poliisi asian on selittänyt). Mac Isaac oli ottanut kopion kiintolevystä eräänlaisena henkivakuutuksena. Samaan tapaan hän perusteli tietojen luovutusta Giulianille, jota hän nimitti henkivartijakseen.

 

Vaikea saada julkaistuksi

Giulianin omin sanoin New York Post valittiin koska: ”either nobody else would take it, or if they took it, they would spend all the time they could to try to contradict it before they put it out.”. Fox News oli tietysti ensimmäisiä, joille juttua tarjottiin, eikä se kelvannut Giulianin ehdoin.

Vaikeaa oli myös saada New York Postin toimittajia suostumaan siihen, että heidät mainittaisiin jutun kirjoittajina. Lopulta Emma-Jo Morris, joka oli aloittanut lehdessä huhtikuussa, mutta ei aikaisemmin ollut kirjoittajana yhdessäkään jutussa, valittiin. Ennen New York Postia hän oli ollut myöskin Murdochin omistamassa Fox Newsissa tuottamassa Sean Hannityn ohjelmaa. Morrisin Instagram-tilillä, joka muutettiin yksityiseksi samana päivänä kuin ensimmäinen artikkeli julkaistiin, oli valokuvia, joissa Morris on entisten Trumpin hallinnon ja vaalikampanjan jäsenten kanssa, kuten Steve Bannon, Sarah Huckabee Sanders ja Roger J. Stone Jr., jonka Trump armahti.

Gabrielle Fonrouge, jutun toinen kirjoittaja, sai kuulla nimensä käytöstä jälkikäteen.

Ainoa TV-kanava, jolla Steve Bannon ja Giuliani ovat päässeet ääneen väitteineen on jälleen Murdochin omistama Sky News Australia.

The New York Times New York Post Published Hunter Biden Report Amid Newsroom Doubts

 

Sensuuria vai perättömän tiedon levittämättä jättämistä

Se että tiedotusvälineet eivät halua levittää perätöntä tietoa, ei ole mikään yllätys. Yllätys kuitenkin oli, että Facebook ja Twitter päättivät olla jakamatta linkkejä New York Postin artikkeleihin. Siitä syntyi hieman kohua, koska Facebook ja Twitter eivät aivan täysin onnistuneet asiasta tiedottamisessa.

Täältäkin poistettiin kaksi kirjoitusta aiheesta. Puheenvuoron säännöt: ”Valheellisen tai perättömän tiedon ja haitallisten huhujen levittäminen on kiellettyä.”

 

Skandaali?

Syyskuussa Yhdysvaltain valtiovarainministeriö asetti pakotteita neljälle  ihmiselle, joilla on Venäjä-yhteyksiä, koska he ovat yrittäneet vaikuttaa presidentin vaaleihin. Eräs näistä on ukrainalainen Andriy Derkach, joka on yrittänyt tahrata Joe Bidenia Donald Trumpin neuvonantajan¹ Rudy Giulianin kanssa. Valtiovarainministeriön mukaan Derkach on ollut aktiivinen venäjän agentti yli vuosikymmenen ja hänellä on läheiset suhteet venäläisiin tiedustelupalveluihin.

Washington Postin mukaan Yhdysvaltojen tiedustelupalvelut varoittivat Valkoista Taloa Giulianista, johon venäläiset pyrkivät vaikuttamaan, jo viime vuonna. Senaatin ulkoasiainkomitean demokraattijäsenen, Chris Murphyn mukaan venäläiset ovat kehittäneet Giulianista käyttökelpoista yli vuoden ajan. ”Kaikki Rudy Giulianin tarjoama materiaali on todennäköisesti käsiteltyä.”

Silti New York Post julkaisi henkeäsalpaavia artikkeleja (en ole itse lukenut, luotan New York Timesin toimittajaan), jotka kyllä lokaavat Hunter Bidenia, mutta Joe Bidenin osalta se ”savuava ase” oli tämän kirjoituksen alussa.

Skandaali oli, että New York Post julkaisi perättömiä tietoja ja haitallisia huhuja.

The New York Times Is the Trump Campaign Colluding With Russia Again?

1. Michelle Goldberg käyttää italialaista sanaa consigliere, jota käytetään Yhdysvalloissa vain puhuttaessa mafiaperheen asianajajasta.

 

 

Ihan mitä tahansa, edes jotain!

Eric Trump halusi auttaa isäänsä ja twiittasi:

Olisi tuo voinut olla tehokas,, mutta talo ei ole Bidenin. Joe Biden myi sen 24 vuotta sitten. Hän osti sen 70-luvun puolessa välissä huonokuntoisena hintaan $185 000, kunnosti sitä yli 20 vuotta ja myi sen hintaan $1 200 000. Joe Biden on kiinteistösijoittajanakin parempi kuin Donald Trump.

The Washington Post The real October Surprise is that Trump and the Republicans don’t have one

 

Muut taustamateriaaliksi kerätyt artikkelit

The New York Times Steve Bannon Is Charged With Fraud in We Build the Wall Campaign

USA Today FBI looks for Russia link in Hunter Biden data given to NY Post

The Washington Post The truth behind the Hunter Biden non-scandal

The Washington Post Trump’s fake new Biden scandal has a deeper purpose. Bannon revealed it.

The Washington Post Three weeks before Election Day, Trump allies go after Hunter — and Joe — Biden

 

 

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu