Ilja Ponomarjovin selitys Venäjän valtaamien alueiden kansanäänestyksille ja miljoonan liikekannallepanolle

Ilja Ponomarjov on venäläinen entinen kansanedustaja. Hän tuli tunnetuksi ainoana Putinin arvostelijana Venäjän duumassa. Ponomarjovia haastateltiin eilen julkaistussa Deutsche Wellen uutisklipissä, joka alla käynnistyy juuri ennen hänen haastattelunsa alkua.

 

Aluksi käsitellään liikekannallepanoa ja Ponomarjov kertoo, että liikekannallepanomääräyksen salainen 7. pykälä arvioisi palvelukseen kutsuttavien määrän miljoonaksi ja tieto on saatu Putinin lähipiiriläiseltä, jolta on ilmeisesti aiemminkin saatu luotettavaa tietoa. Lisäksi useat uutislähteet ovat jo kertoneet selvästi laajemmista kutsunnoista kuin 300 000 varusmiehen saamiseksi tarvittaisiin, joten miljoona vaikuttaa uskottavalta.

Kansanäänestyksistä Ponomarjovilta kysytään kohdassa 9:20 ja hänen mukaansa ilmeinen syy niille on, että kutsuttuja varusmiehiä ei voi käyttää sotilaina Venäjän lain mukaan Venäjän ulkopuolella ilman sodanjulistusta. Kun vallatut alueet ovat liitetty Venäjään, niitä voidaan Medvedevin sanoin ”puolustaa kaikin mahdollisin keinoin”. Sen on tulkittu tarkoittavan ydinaseita, mutta Ponomarjovin tulkinnan mukaan se tarkoittaisikin ensisijassa liikekannallepanossa kutsuttuja varusmiehiä.

 

Mitä Putin sitten aikoo tehdä miljoonalla lisäsotilaalla?

DW:n www-sivuilla on yksi vastaus perustuen itävaltalaisen sotilasasiantuntijan Gustav Gresselin haastatteluun: Putin seeks to ’make Ukraine run out of bullets before Russia runs out of soldiers’. Kyllä Stalin olisi ylpeä!

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu