Joe: Trumpin ansiosta Kentuckylle demokraatti-kuvernööri

Kohdasta 2:34 Joe Scarborough aloittaa puheensa Trumpille. Republikaanien kuvernööri Matt Bevin oli ennen Trumpin maanantaista vaalitilaisuutta Kentuckyssä viisi prosenttia voitolla vaaliennustteiden mukaan.

Demokraattien voitto oli kuitenkin niin niukka, että tulosta ei ole vielä virallisesti vahvistettu. Kentucky on ollut republikaanien vahvimpia alueita. Trumpin etumatka presidentin vaaleissa 2016 oli 30 prosenttia.

Washington Post kirjoitti aiheesta What GOP spin about last night’s losses says about Trump’s weakness:

’Campaigning in Kentucky the night before, Trump claimed that if Bevin lost, “they are going to say Trump suffered the greatest defeat in the history of the world. You can’t let that happen to me!”’

Virginiassa sekä ala- ja ylähuone siirtyivät demokraateille, senaatissa tosin vain yhden paikan enemmistöllä, mutta kun kuvernööri oli jo demokraatti, on koko osavaltio nyt sininen. Virginia election results.

 

Onko Trump jo taakka republikaaneille?

 

Kongressin julkisten kuulemisten ensimmäisen todistajan suljetun kuulemisen pöytäkirjat julkiseksi

Taylorin 324-sivuinen pöytäkirja ja Washington Postin tiivistelmä: 4 big takeaways from Bill Taylor’s full transcript  Lisäys: The Guardian löysi pöytäkirjoista vielä Grönlannin yhteyden:  Ukraine crisis put on ice by Trump staff busy working out how to buy Greenland.

Vakaa nero, stable genious!

 

Julkiset kuulemiset alkavat ensi viikolla ja sen jälkeen on mielenkiintoista nähdä kuinka paljon suuremmaksi demokraattien presidenttiehdokkaiden etumatka kasvaa. Hesari: Gallup: Demokraattihaastajilla selvä etumatka Trumpiin presidentinvaaleissa

 

Lisäys: Hesarikin julkaisi jutun paikallisvaaleista, mutta myöhemmin kuin tämä juttu ja siinä ei mainittu lainkaan ensi viikolla alkavia live-lähetyksiä virkarikostutkinnasta, joilla on todennäköisesti rajukin vaikutus Trumpin kannatukseen. HS-analyysi: Epä­suosittu Trump voi jälleen voittaa vaalit, mutta esi­kaupungeissa kytee vasta­rinta. Ihan hyvä analyysi viime viikon tilanteesta, mutta kahden viikon päästä Trumpin kannatuksesta veikkaisin sulavan ainakin 5 prosenttia sen perusteella, miten virkarikossyytteeseen suhtaudutaan. Vain 34 % näyttäisi olevan Trumpin kannattajien ydinjoukkoa, joka sekin voi vielä pienentyä, kun ymmärretään, miten suurta vahinkoa Trump aiheuttaa puolueelleen.

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu