Kamala Harris on Yhdysvaltojen seuraava varapresidentti

55-vuotiaan Kamala  Harrisin isä muutti Jamaikalta opettamaan Stanfordin yliopistossa taloustiedettä ja äiti Intiasta opiskelemaan Berkeleyn yliopistoon. Kamalan ensimmäinen julkinen virka oli San Fransiscon yleisenä syyttäjänä 2004 – 2011, josta hän jatkoi Kalifornian oikeusministeriksi ja hänet valittiin liittovaltion senaattoriksi vuonna 2017 alkaneelle kaudelle. Kamala Harris pyrki myös demokraattien presidenttiehdokkaaksi, mutta keskeytti kampanjansa melko aikaisin, kun oli selvä, että hän ei voittaisi ja antoi pian sen jälkeen tukensa Bidenille.

Eilisestä PBS NewsHourista on pätkitty kaksi videota, joista ensimmäinen kertoo Kamala Harrisin taustasta.

 

Jatko-osan aiheena taas on, mitä Harris tarjoaa Bidenin kampanjan tueksi.

 

Pastori Al Sharptonin mielestä Biden olisi voinut valita jonkun toisenkin, mutta ei parempaa.

 

SE Cupp on never trumper republikaani ja hänenkin makuunsa demokraattien oikeahkoa laitaa edustava Kamala Harris  sopii.

 

The Lincoln Projectin Steve Schmidt vertaa varapresidenttejä seuraavasti:

I think Mike Pence is going to have a very, very difficult time in the vice presidential debate. Frankly, intellectually, from an eloquence and articulation perspective, they’re not in the same league with each other.”

 

Lisään vielä iltapäivällä kolmannen never trumper republikaanin, Morning Joen Joe Scarboroughin reaktiot. Silloin kun Harris aloitti kampanjansa presidenttiehdokkaaksi, Joe kirjoitti Washington Postiin otsikolla Kamala Harris has what it takes seuraavaa:

”Kamala Harris has what it takes to fill a big political stage. During Sunday’s announcement of her 2020 presidential run, the California senator looked very much like a political contender who belongs in the big leagues.”

… ”But a party that produced a weakened nominee in 2016 has begun the 2020 cycle on a path that looks certain to produce a tougher political challenger than Trump has ever faced before.”

Lisäys: Ei Joella tuohon paljon ollut Amerikan aamuna lisättävää. Harris oli yllätyksetön, paras ja ilmeinen valinta. New York Timesissakin oli vain ylistystä ja että Bidenin ja Harrisin erilaisuus vaikuttaa olevan samanlainen toisiaan täydentävä voittava resepti kuin Obama ja Biden aikoinaan.

 

Oma mielipiteeni on, että Harris on esillä olleista naisista sopivin. Hänellä on kokemusta johtamisesta, oikeusministerinä 7 000 syyttäjää alaisena ja vaalikampanjoinnista. New Yorkin kuvernööri Andrew M. Cuomo on hoitanut koronakriisin osavaltiossaan erittäin hyvin, mutta Biden sitoutui jo esivaalikampanjan aikana valitsemaan parikseen naisen.

 

YLE: Joe Biden valitsi varapresidenttiehdokkaakseen senaattori Kamala Harrisin

Hesari: Joe Biden valitsi vara­presidentti­ehdokkaakseen senaattori Kamala Harrisin

Ilta-Sanomat: Kirjeenvaihtajan kommentti: Kamala Harris on yhtä aikaa rajoja rikkova ja varma valinta – Joe Bidenilla ei ole nyt syytä turhiin riskeihin

Donald Trump hyökkäsi heti Kamala Harrisia vastaan – ”Huijari Kamala”

 

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu