Kannabisteollisuudessa tarvittavien tietojen ja taitojen opiskelu on ilmaista verkossa
Tänään alkaa esimerkiksi Nebraskalaisen Doane Universityn kurssi Cannabis Cultivation and Processing. Sen nimellinen kesto on kolme viikkoa, 5 – 10 tuntia viikossa ja todistuksen hinta on 161 €, mutta osallistuminen on ilmaista.
Toinen tänään alkava kurssi on Cannabis Compliance, Testing, and Research ja se oli mainittu minulle lähetetyssä edX:n uutiskirjeessä varmaankin sen takia, että osallistuin Harvardin USA:n opioidikriisiä käsittelevälle kurssille kesäkuussa. Kolmas tänään alkava kannabiskurssi on General Overview of Cannabis and the Industry’s Outlook and Professions.
edX:ssä on tällä hetkellä 3978 kurssia, joista 3215 englanniksi, 494 espanjaksi, 95 ranskaksi, kiinaksi 82, mandariinikiinaksi 77, italiaksi 55 jne. Tietotekniikkaan tavalla tai toisella liittyviä kursseja on eniten, mutta kun mukana on yliopistoja ympäri maailman, Ruotsistakin kolme, on tarjonta laajaa.
Erinomaista, että nykyisin voi monenlaista asiaa opiskella verkossa ilmaiseksi. Onko sitten verkon huumekoulutus hyväksi – tuskin ainakaan yleensä.
Ilmoita asiaton viesti
Huumekoulutus? Kannabis tulee lailliseksi Suomessakin, eikä sen ikinä edes olisi pitänyt laitonta olla, se ei ole kuin luonut vahvan järjestäytyneen rikollisuuden, syrjäytymistä, haittoja ja kuluja, silti kannabista saa jokaisesta pikkukylästäkin, joten huumevalvonta on ollut täysin tehotonta. Kannabiksen laillistamisella varovaisten laskelmien mukaan katettaisiin lähes 2/3 kaikista huumehaittakuluista…
Ilmoita asiaton viesti
Miksi puhut huumeesta kun kyseessä on laillinen päihde tai lääkekannabikseen liittyvää opiskelua?
Ilmoita asiaton viesti
Ei pysy, kuin sinun kuvitelmissasi. Laillistamisaalto alkaa 2v sisään EU:ssa, eikä Suomi tästä kehityksestä yksin jää.
Lääkekannabis on ollut 2008 asti laillista, mutta vain 166 potilasta sai menneenä vuona reseptin, osittain johtuen KELAn uhkauskirjeistä.
Ilmoita asiaton viesti
edX:ssä on yliopistojen tai korkeakoulujen lisäksi muidenkin tekemiä kursseja, mutta ne yritykset tai yhteisöt ovat omalla alallaan auktoriteetteja. Ulkomuistista: Red Hat, Linux Foundation, Microsoft, IBM, Amnesty International.
Jos vertaa nykyistä yliopistotasoista opetusta minun nuoruuteni aikaiseen ”huumevalistukseen”, niin on aivan selvää, kumpi oli valheellista sekä haitallista ja kumpi on hyödyllistä.
Sillä Harvardin opioidi-kriisikurssilla minua kiinnosti lähinnä vain vieroitushoito ja siihen liittyvät järjestelmät sekä aiheet. Opioideja voi pitää kaikkein vaarallisimpina huumeina, mutta toisaalta ne ovat myös parhaita kipulääkkeitä, joten niiden kanssa pitäisi oppia elämään. USA:ssa on ihan tyypillistä, että lääkeyhtiöt ovat kurssittaneet lääkäreitä määräämään opioideja pieniinkin vaivoihin ja sitten kun potilas tulee riippuvaiseksi, ei enää olekaan mitään tietoa tarjolla.
Kannabisteollisuus taas on kuumimpia uusia aloja Pohjois-Amerikassa. Noiden kurssien avulla luulisi löytyvän hyväpalkkaisia töitä.
Ilmoita asiaton viesti
Mielenkiintoisia kursseja. Jos olisi parempi kielipää niin osallistuisin.
Ilmoita asiaton viesti
Kokeile sellaista, että avaat kaksi Chrome-ikkunaa vierekkäin samalla sisällöllä ja toisessa annat googlen kääntäjän suomentaa sivun. Ne kohdat tai sanat, jotka vaikuttavat väärin käännetyiltä, voit googlata (valitse sana, hiiren oikea näppäin ja valitse google-haku).
Aluksi tietysti hankalaa, mutta erikoissanastot oppii nopeasti ja kun aihealue on sinulle aika tuttu, niin osaat arvatakin paljon. Parhaita tapoja oppia kieliä on itseä kiinnostavan aiheen kautta.
Kokeile, ei maksa mitään.
Ilmoita asiaton viesti