Läheltä piti 1939, entä nyt? + Kristittyjen faustilainen diili

The Lincoln Project julkaisi Läheltä piti (Near Miss) -videon 17.11.2023.

 

Se mitä todennäköisimmin perustuu ainakin osittain Rachel Maddow’n podcastin Ultra oheismateriaaliin, joka on luettavissa ja kuunneltavissa laajimpana versiona MSNBC:n sivustolla osoitteessa Rachel Maddow Presents: Ultra (löysin tuon linkin Maddow’n virallisen henkilökohtaisen sivuston kautta). Ultra julkaistiin jo vuosi sitten ja alla MSNBC:n toimittaja Lawrence O’Donnell haastattelee työkaveriaan Rachel Maddow’ia Ultran syntyhistoriasta.

 

Trumpin puheessa sotaveteraanien päivänä 11.11. (samalla myös I maailmansodan päättymisen muistopäivä) oli tuttu kaiku. Alla varmaankin eräs lyhyimistä siitä tehdyistä klipeistä:

 

Trump ei valitettavasti häviä minnekään teeskentelemällä ja sen takia olisi syytä lukea The Washington Postin artikkeli A Trump dictatorship is increasingly inevitable. We should stop pretending. (tilaajan lahjoittama artikkelilinkki). Se julkaistiin jo 30.11. ja olen iloinen, että sen lopulta luin tänään.

FDR (F. D. Roosevelt) oli ensimmäinen Yhdysvaltojen presidentti, joka oli virassa useamman kuin kaksi kautta. George Washington oli kieltäytynyt kolmannesta kaudesta ja vuonna 1951 hyväksyttiin perustuslain 22. lisäys, joka rajoitti kaudet kahteen ja siten FDR oli myös viimeinen kolmannen ja neljännen kauden presidentti. Hän tosin kuoli 63-vuotiaana ja erittäin uupuneena neljännen kauden alkupuolella vuonna 1945.

Robert Kaganin mielipidekirjoitus on valitettavan pitkä eikä se taida olla kovin helposti avautuva, mutta se on tärkeä. Edellinen vakava varoitus oli Jonathan Karlin kirja Tired of Winning: Donald Trump and the End of the Grand Old Party, jonka julkaisun aikoihin (14.11.2023) se oli esillä myös PBS:n haastattelussa (MSNBC:n klipit, jotka näin pari viikkoa sitten, ovat pidempiä).

 

Evankelisien faustilainen diili

Huomenna 5.6. ilmestyy virallisesti Tim Albertan kirja The Kingdom, the Power, and the Glory: American Evangelicals in an Age of Extremism.

Kirjoittaja on ollut mm. MSNBC:n Morning Joe -aamuohjelmassa:

 

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu