Lock Him Up!

Sunnuntaina 27.10.2019 Donald Trump erehtyi menemään Nationals Parkiin Washingtonissa seuraamaan pesäpallopeliä.

Late Shown muokkaamasta versiosta puuttuu IMPEACHMENT-lakana, joka ehti olla lyhyen aikaa kaiteen ulkopuolella.

 

Esitutkinnan kohokohta

Tiistaina 29.10.2019 everstiluutnantti Alexander S. Vindman todisti suljetussa kongressin kuulemisessa. Washington Post piilotti heinäkuun 25. päivän puhelun kirjauksen ja miten Vindman sen muistaa, eron artikkelin Firsthand account of Trump’s Ukraine call puts GOP in bind, emboldens Democrats yhteen kappaleeseen.

”Vindman also testified that the rough transcript of the July 25 call released by the White House is slightly different than what he remembers transpiring. For example, Vindman recalled Zelensky specifically referencing the Ukrainian natural gas firm Burisma when Trump pushed him to investigate a company related to Biden’s son Hunter, who had served on its board. Vindman also remembers Trump going on about how Joe Biden was on tape boasting about Ukraine funds — most likely referring to comments Biden made in January 2018 that the United States held up $1 billion in loan guarantees until the nation fired a corrupt former prosecutor, Victor Shokin.”

Sekä Trump että Zelensky siis tiesivät tarkkaan, mistä puhelussa oli kyse. (Miljardin dollarin lainatakuun ja Shokinin erottamisen kytkeminen oli täysin julkista ja sillä oli maailmanpankin ja EU:n keskuspankin tuki.)

New York Times kuitenkin nosti eron otsikkotasolle kirjoituksessa White House Ukraine Expert Sought to Correct Transcript of Trump Call. Saman teki CNN kirjoituksessa Missing words and a screaming match: Inside a wild day of impeachment testimony. Helsingin Sanomat referoi näitä otsikolla NYT ja CNN: Trumpin turvallisuus­neuvon­antaja kertoi suljetussa kuulemisessa, että presidentin virka­rikos­tutkintaan johtaneen puhelun muistiota rukattiin.

Onko rukkaamisella sitten merkitystä? Ei nyt aivan välttämättä, mutta todennäköisesti. Dramatiikkaa ja hyviä otsikoita ainakin.

 

 

Amerikkalaisten olohuoneisiin

Tänään 31.10.2019 kongressi äänestää virkarikostutkinnasta (House Resolution on Impeachment Procedures), jonka jälkeen se muuttuu viralliseksi ja julkiseksi. Kongressi muuttuu tavallaan oikeusistuimeksi eikä Valkoinen Talo voi enää vitkutella kyseenalaistamalla sen määräysvaltaa.

Pop cornit esiin..

Kongressin live-streamit ja tallenteet: Congressional Chronicle

The House Rules Committee met to consider a resolution that formalizes the impeachment inquiry against President Trump and outlines the process moving forward.

Lisäys: Helsingin Sanomat kirjoittaa 31.10. 12:45 Trumpin virkarikos­tutkinnan dramaattisista kuulusteluista saattaa tulla tänään julkisia: Tästä on kyse edustajain­huoneen äänestyksessä

Äänestystä voi seurata YLE:n kautta USA:n edustajainhuone äänestää Trumpin rikossyytteen käsittelystä – Katso suoraa lähetystä kello 15 alkaen Lopullinen äänestys noin 17:10.

 

ABCs of High Crimes and Misdemeanors on Impeachment

A: abuse of power

B: betrayal

C: corruption

Videolla mainittu sensuroitu versio Muellerin raportista löytyy tietysti haulla mueller report ja esimerkiksi Washington Postin kautta. Osassa I on 199 sivua (sensuroidut kohdat on mustattu, joten lukemista on vähemmän) ja osassa II 182. Liitteineen sivuja on kaikkiaan 448. Podcast- tai äänikirja-versio löytyy haulla mueller report podcast.

 

Virkarikoksen käsittelyn säännöt

Ari Melber selittää tämän erikoisen oikeuskäsittelyn uudet ehdotetut säännöt (House Resolution on Impeachment Procedures).

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu