Maski mieluummin kuin rokote

Näin sanovat maailmankuulu  AIDS-tutkija David Ho ja 60 Minutes -ohjelmasta leikatulla klipillä tohtori Christina Brennan.

 

Google Kääntäjä:

Tohtori Ho kertoi meille, ettei hän ole koskaan nähnyt maailman laboratorioiden omistautuvan yhdelle taudille, kuten COVID-19: lle. Mutta jokainen lääkäri, jolta kysyimme, vastasi tähän kysymykseen samalla tavalla.
Scott Pelley: Haluatko mieluummin maskin tai rokotteen?
Tohtori Christina Brennan: Naamio.
Scott Pelley: Kaikki tämä huomio kiinnitetään rokotteisiin. Miljardeja dollareita sijoitettu. Ja haluat mieluummin naamion. Miksi?
Tohtori Christina Brennan: Sosiaalisen etäisyytemme, maskin käytön myötä tiedot osoittavat jo, että se on ollut tehokasta. Se on, tiedät, kustannussäästöjä, ja se on tehokasta. Ja se voi mennä pitkälle.
Naamio on todennäköisesti tehokkain työkalu vuoden tai kahden vuoden ajan.

Ohjelman sivulta leikattu tekstitys:

Dr. Ho told us he has never seen the world’s labs dedicate themselves to a single disease as they have for COVID-19. But every doctor we asked answered this question the same way.
Scott Pelley: Would you rather have a mask or a vaccine?
Dr. Christina Brennan: A mask.
Scott Pelley: All this attention is being paid to vaccines. Billions of dollars invested. And you’d rather have a mask. Why?
Dr. Christina Brennan: With our social distancing, wearing of the mask, the data’s already showing that it’s been effective. It’s, you know, cost savings, and it’s effective. And it can go a long way.
For a year or two the mask will likely be the most effective tool.

Hieman ennen klipin alkua David Ho selittää, että virukset muuntuvat koko ajan ja olipa kyseessä lääke tai rokote, se ei välttämättä toimi kovin pitkään. Maski tai yleensäkin suojavälineet eivät menetä tehoaan ja ovat heti valmiina käyttöön  uuden viruksen ilmaantuessa.

 

Klippi on 11.10. lähetetystä CBS Newsin 60 Minutes -ohjelman The most promising treatments for COVID-19 (so far) -osiosta. Voin suositella ohjelman sivuja, sillä video-ikkunan alla on ohjelman tekstitys ja kun sitä selaa, hyppää peittoon jäänyt videoikkuna pienennettynä sivulle ja seuraa selainikkunan yläreunassa koko ajan. Tekstin automaattikäännös on tietysti luotettavampaa ilman puheentunnistusta. Youtubeen ladatussa klipissä tekstitys on estetty, mutta ohjelman sivulla sen saa päälle ja värejä, fontteja sekä paljon muuta säädettyä.

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu