Mielenosoitusta korona-aikana

Turku

Eilen Turussa järjestettiin Black Lives Matter -mielenosoitus ja koronan takia paikalle toivottiin vain 500 ihmistä sekä muiden seuraavan sitä videostriimien kautta. Katsoin suoraa lähetystä Areenasta hieman jälkikäteen, jotta se etenisi katkotta nopeutuksesta huolimatta. Tunti 40 minuuttia pitkä tallenne Black Lives Matter -mielenilmaus Turussa on katsottavissa vielä 29 päivää. Tällä hetkellä sitä on katsottu yli 12 000 kertaa. YLE teki aiheesta myös uutisjutun Black Lives Matter -mielenilmaus kokosi Turun tuomiokirkon edustalle satoja ihmisiä. Youtubessa on vain vajaa 3-minuuttinen:

 

Areenan striimissä/tallenteessa häiritsi hieman ajoittain huono äänenlaatu eikä kameran käsittelyä tai leikkaamistakaan voi kehua. Osa puhujista puhui englantia ja musiikki oli enimmäkseen hyvin nuoreen makuun. Trump olisi tästäkin joukosta sanonut, että nuo eivät ole minun äänestäjiäni.

 

Washington D.C.

Nyt on vielä hieman liian aikaista sanoa, oliko 1.6.2020 se päivä, jolloin Trump menetti lopullisesti mahdollisuutensa jatkokauteen. Washington Post teki videoanalyysin tapahtumista vasta viikkoa myöhemmin.

 

Pian tuon jälkeen kaupungin pormestari antoi maalata Lafayette Plazalle Black Lives Matter -katumuraalin, joka näkyy nyt myös Google Mapsissa, kuten myös Defund the Police, sekä uudelleennimetä sen Black Lives Matter Plazaksi.

3.6.2020 The Atlanticissa julkaistiin James Mattisin lausuntoon perustuen James Mattis Denounces President Trump, Describes Him as a Threat to the Constitution In an extraordinary condemnation, the former defense secretary backs protesters and says the president is trying to turn Americans against one another. Sitä on sitten seurannut eräänlainen vyöry lausuntoja.

Kyllä oli arvokas kuvaustilaisuus. Minulle tulee mieleen Shakespearen Richard III:sta ”A horse, a horse! My kingdom for a horse!”.

Muuten Washington D.C. on ollut hyvin rauhallinen ja tunnelma on ollut jopa hieman karnevaaleja ja markkinoita muistuttava. Washington Post julkaisi tiistaina 360°-videoita sisältävän jutun Experience the sights and sounds of a historic protest in the nation’s capital. Jutussa seurataan viittä mielenosoittajaa päivän ajan ja videoita on useita. Itse pidin erityisesti 16.- ja L-katujen risteyksen tanssiesityksestä.

D.C.:stä löytyy tietysti enemmänkin videoita. Viime viikolla ”kävelin” 16. kadun Lafayette Plazalta Massachusetts Avenuen risteykseen asti.

 

Lisäys 15.6.

Myös Washington Post kirjoitti eilen jälleen 1.6. tapahtumista otsikolla Lafayette Square clash, still reverberating, becomes an iconic episode in Donald Trump’s presidency. Artikkelissa oli linkki Joe Bidenin twiittiin, johon oli upotettu alla oleva vaalimainos. Lafayette Squaren kohtaus tullaan muistamaan ja siitä muistuttamaan vielä pitkään.

 

Joe Bidenilla on oma Youtube-kanava.

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu