Miten suomi opitaan kolmessa kuukaudessa

Piti kirjoittaa kirjoittaa oma alustus, kun Jaana Vallen kirjoitusta Suomen kielen taito lakisääteiseksi ei voi kommentoida.

Worddive lupaa: ”WordDiven käyttäjät saavuttavat sujuvan kielitaidon keskimäärin 63 tunnin harjoittelulla. Opit siis uuden kielen jo 3 kuukaudessa, jos harjoittelet 45 minuuttia viidesti viikossa.” Lisää mainospuhetta linkin takaa. Minä kyllä väittäisin, että ei missään nimessä sujuvaa, korkeintaan A2-taso, joka kyllä riittää jokapäiväiseen tarpeeseen. Toinen huono asia on hinta, 9,99 €/kk kahden viikon ilmaisen kokeilun jälkeen. Kolmas on heikko koukuttavuus ja neljäntenä huonompi käyttöliittymä kuin Duolingossa, jolla olen opiskellut espanjaa englanniksi. Tosin en viitsinyt kovin kauan opiskella suomen alkeita englanniksi, joten nuo kaksi viimeistä ovat hätäisiä arvioita. Opiskelukieliä on 10 eli yhdeksää voi opiskella. Muut kielet ovat niitä, joita suomalaiset tyypillisesti haluavat oppia.

Englanniksi voi opiskella mitä tahansa, joten tein haun Learn Finnish Googlen Play -kaupassa ja tuloksia tuli ihan mahdoton määrä ja suurin osa ilmaisia. Vilkaisin ensimmäistä, Learn Finnish. Speak Finnish ja se vaikutti mainostekstin perusteella ihan asialliselta, yhtä hyvältä kuin Duolingo, jolla on yli 300 miljoonaa käyttäjää, mutta jonka suomen kielen modulia on vasta aloitettu.

Ennen kuin oppii tarvitsemansa kielen, voi käyttää älykännykässä Google Translatea, joka taisi osata 80 kieltä, mutta valitettavasti suomea ei niin kovin hyvin. Käyttö käy niin, että kumpikin puhuu omalla äidinkielellään kännykälle ja sen kaiuttimesta toistuu käännös. Kovin monimutkaista sen kanssa ei vielä kannata yrittää, mutta odottamattoman sanan toisto eli käännös toiseen suuntaan karsii virheitä. Sen avulla voi myös oppia kieltä.

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu