Republikaanit vastaan Trump

Yhdysvaltojen lainsäädännössä Super PAC:eilla (Political Action Committee) on verovapaus ja tietyt säännöt, miten toimia itsenäisesti vaaliehdokkaiden kampanjoiden tukemiseksi.

Trumpin valintaa vastustavista republikaanien perustamista Super PACeista tunnetuin on The Lincoln Project. Sen tällä hetkellä katsotuin video Youtubessa on Memories, jota on katsottu jo 6 742 748 kertaa. Ensin kuitenkin uusin, josta pidän hyvin paljon.

(Kunkin esiteltävän Super PAC:in nimi on linkki sen Youtube-kanavan sivulle. Minulla on tilattuna kolme ensimmäistä. Kanavan sivulta löytynee linkit www-sivuille jne.)

https://www.youtube.com/watch?v=3BmFkB1_vN8

 

 

Toiseksi tunnetuin on Republican Voters Against Trump ja sen katsotuimmalla videolla on 3 341 819 katselukertaa.

 

43 Alumni For Joe Bidenin suosituimmalla on 7 422 katselukertaa.

 

Muita joilla on oma Youtube-kanava, löysin kolme NYT:n jutun The Crowded, Competitive World of Anti-Trump G.O.P. Groups perusteella.

Reclaim the Republican Partyn suosituimmalla on vain 276 katselukertaa.

 

Stand Up Republicin suosituimmalla on  1 344 katselukertaa.

 

The Bravery Projectin suosituimmalla on 1 000 katselukertaa.

 

Varmaan nuo uudemmatkin ryhmät saavat enemmän suosiota, kun New York Timeskin mainostaa.

The Lincoln Projectista kirjoitin melko laajasti kesäkuussa otsikolla Järkevät ja rehdit republikaanit ja ensimmäisen viraaliksi nousseen vaalimainoksen esittelin toukokuussa nimellä Mourning in America. Se miten se nousi viraaliksi kerrotaan kirjoituksessa Miten tyranni bunkkerissa voitetaan Mourning in America -videon jälkeen.

60 Minutes on juuri julkaissut 13:36 pitkän videon The Lincoln Projectista.

 

Sekä lyhyen tiimin uusimmasta jäsenestä.

 

The Lincoln Projectin keräämä yli 60 miljoonaa ei ole mikään pikkuraha. Äskettäin NYT:ssä kerrottiin demokraattien Etelä-Carolinan senaattoriehdokkaasta, joka oli kerännyt ennätyksellisen 57 miljoonaa syyskuuhun päättyneellä vuosineljänneksellä. Edellinen ennätys koko maassa oli 38 miljoonaa kahden vuoden takaa. Yleensäkin demokraateille lahjoitetaan nyt hyvin runsaasti kampanjarahaa.

En enää muista, milloin ja missä Mourning in America tuli vastaan, mutta se taisi olla joku lyhyt uutisklippi. Tuo 60 Minutesin lyhytdokumentti antaa kuitenkin aivan erilaisen ja kovan ammattilaistason kuvan ryhmästä, jotta sille voisi lahjoittaa uskoen, että raha käytetään mahdollisimman hyödyllisesti. Minä uteliaana tietysti tutkin kuvion hyvinkin tarkkaan jo varhain ja kirjoitin siitä kesäkuisen trilogian kahdessa osassa, jotka on linkattu yllä. Samaa hyvin harva viitsii tehdä, mutta nuo kaksi videota yllä tai koko ohjelman vaikka CBS Newsin sivustolla: The Lincoln Project: Career Republicans call on Americans to vote out President Trump kyllä katsoo.

En lainkaan pidä epäuskottavana Rick Wilsonin tavoitetta, että he saisivat Bidenille 4 % lisää ääniä.

 

Loppukevennyksenä musiikin ystäville.

 

Lisäys Yhdysvaltojen vaalilainsäädännöstä.

https://www.youtube.com/watch?v=Bis-LB-wEVA

Tavallisen PAC:in kautta voi siis ”siirtää” rahaa rajoitetuissa erissä, mutta Super PAC:eilla ei sellaista rajoitusta ole. The Lincoln Project voi siis saada vakuutettua vaikka Mike Bloombergin, jolla on aika paljon enemmän rahaa kuin Trumpilla, että hänen lupaamansa oman kampanjarahastonsa käyttäminen Trumpin kaatamiseen kannattaa lahjoittaa juuri heille. Rick Wilson on nerokas, kuten jo aiemmin olen kirjoittanut ja hän on kirjoittanut tammikuussa julkaistun kirjan Running Against the Devil: A Plot to Save America from Trump, josta tuli NYT:n bestseller.

Trumpilla on syytä olla huolissaan, hyvin huolissaan. Se on linnaa ja henkilökohtainen konkurssi, kuten eilisessä kirjoituksessani Trump pahassa pinteessä totesin.

 

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu