Suomi kolmikieliseksi

Keskiajalla lingua franca oli latina. Jos halusi opiskella, piti osata latinaa, koska se oli oppineisuuden kieli. Lyhyen ajan ranska ohitti latinan, mutta nyt se on englanti, jota pitää osata. Jos osaa englantia, voi opiskella mitä tahansa, voi työskennellä missä tahansa, voi viestiä kenen tahansa kanssa, edellyttäen että muut ovat riittävän sivistyneitä eli osaava lingua francaa.

Helsingin asukkaista yli neljäsosa on vieraskielisiä 15 vuoden kuluttua – Pääkaupunki päätti parantaa englanninkielisiä palveluitaan

Espoo ryhtyy maan ensimmäiseksi kolmikieliseksi kaupungiksi – Uusista tulijoista 70 prosenttia on vieraskielisiä

Suomi on EU:ssa ja senkin takia suuri osa Suomen lainsäädännöstä on käännetty englanniksi ja kaikki uusi lainsäädäntö kirjoitetaan myös englanniksi. Yrityksissä englanti on jo pitkään ollut konsernikieli, jos on pientäkään aietta kansainvälistyä, on kieli lingua franca. Jos haluaa työskennellä isossa, kansainvälisessä yrityksessä, on osattava lingua francaa.

Kaiken viisauden alku on tosiasiain tunnustaminen.

Lisäys 14.10. 13:05

Duolingo on suosituin kielten opiskeluohjelma. Sillä on yli 300 miljoonaa käyttäjää ja suosituin opiskeltu kieli on tietysti englanti. Alla on tänään otettu kuvakaappaus englanninkielisten suosituimmista kielistä ja omat valintani.

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu