T****in seuraajaksi vielä hullumpi?

Tuo Trevor Noah klippi on laitettu alkamaan kohdasta 5:59 (ja on sen takia normaalia pienempi), josta alkaa kongressiedustaja Greenen vaalimainos ja viesti Antifan jäsenille. Klippi kyllä kannattaa katsoa kokonaan. Muuta rajumpaa osastoa on Greenen vaalitilaisuuspuhe, jossa hänen mielestään Nancy Pelosi on (maan)petturi ja pitäisi teloittaa. Hillary Clintonin ja Barack Obaman teloituksistakin Greene on samaa mieltä. Onneksi kongressiin on nyt asennettu metallinpaljastimet, joten sinne Greene ei pysty asettaan viemään, kuten on perustuslain 2. lisäykseen vedoten uhannut. Onko odotettavissa jotain vielä parempaa kuin T****-show? Näin ainakin ennustaa New York Timesin kolumnisti It’s Marjorie Taylor Greene’s Party Now.

Mediamattersin jutussa on kattava lista Greenen lausunnoista. Osa Facebook-postauksista on poistettu, ilmeisesti Greene itse, mutta niistä löytyy kuvakaappaukset. A guide to Rep. Marjorie Taylor Greene’s conspiracy theories and toxic rhetoric.

Ylen juttu Salaliittoteorioita levittävä kongressiedustaja jakaa republikaanien rivejä – Trump tukee, senaatin ryhmänjohtaja tuomitsi puheet ”syöväksi”, ingressi: ”Juutalaisten avaruuslaser sytyttää metsäpaloja, 9/11-iskuja ja kouluampumisia ei tapahtunut, väittää Marjorie Taylor Greene.” taustoittaa mielestäni paremmin GOP:n tämänhetkistä repivää valtataistelua kuin Hesarin Mielipuolisia valheita levittävä kongressi­edustaja on puolueen syöpä, linjasi republikaani­johtaja Mitch McConnell poikkeuksellisessa lausunnossa.

Alla vielä CNN-klippi (hieman lyhyempi kuin MSNBC:n).

 

Yhdysvaltojen evankelistiset kristityt ovat aika pelottavaa porukkaa. Jos uskoo vakaasti, että jumala loi maailman noin 6 000 vuotta sitten, uskoo helposti muihinkin valheisiin oman piirinsä kuplassa. Alla oleva DW:n dokumentti on julkaistu 14.1.2021, pituus 42:18.

https://www.youtube.com/watch?v=fom53HFip9I

Most fundamentalist Christians are opposed to abortion, pre-marital sex, and homosexuality. They believe that those who engage in these activities will be condemned to Hell. And some have formed paramilitary groups to defend themselves against those whom they perceive as enemies – including non-believers, Communists, and Muslims.

 

Lisäys 3.2. Ylellä on Mika Hentusen hyvä juttu Kirjeenvaihtajalta: Republikaanien ratkaisun aika on koittanut – Puolueen on päätettävä, hyväksyykö se salaliittoteoriat vai Trumpista irrottautumisen. Tänään ja huomenna äänestetään äärilaitoja edustavien naisedustajien kohtalosta ja samalla puolueen tulevaisuudesta. Minunkin olisi pitänyt enemmän painottaa Liz Cheneytä, mutta hän ei ole läheskään yhtä herkullinen kuin Greene.

Hentunen painottaa enemmän sitä mahdollisuutta, että GOP ei lähde puhdistautumaan trumpismista, mutta lopussa jättää mahdollisuuden auki.

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu