T****in Twitter-tili suljettu pysyvästi, valta murenee
Donald Whon Facebook- ja Instagram-tilit suljettiin vain määräaikaisesti vallanvaihdokseen asti, mutta nyt Twitter on suljettuaan tilin ensin vain 12 tunniksi sulkenut sen pysyvästi.
Twitterin noin kello 2 lauantaiyönä antama ilmoitus: Permanent suspension of @realDonaldTrump
Vaikka Mike Pence ei vastannutkaan Nancy Pelosin ja Chuck Schumerin soittoon, jonka tarkoitus oli kysyä, aikooko varapresidentti käynnistää perustuslain 25. lisäyksen mukaisen presidentin viraltapanon, käyttäytyy kabinetti (ministeristö tai hallitus) kuin T**** ei enää olisi presidentti Axiosin Valkoisessa talossa työskentelevän Jonathan Swanin mukaan.
Edustajainhuoneen käsiteltäväksi on jo laadittu virkarikossyytekirjelmä ja siitä äänestetään mahdollisesti jo maanantaina. Keskiviikkona T****in suuriksi amerikkalaisiksi patriooteiksi kutsumat rikolliset veivät mukanaan kongressin rakennukseen mm. kaksi putkipommia, 11 molotovin koktailia, puoliautomaattikivääri ja poliisien massapidätyksissä käyttämiä nippusiteitä (zip ties), joilla oli ilmeisesti tarkoitus sitoa panttivankeja ja jotka näkyvät alla olevan videon alkukuvassa. Lisäksi yksi kongressin poliisi pahoinpideltiin palosammuttimella ja hän kuoli myöhemmin sairaalassa.
Suunnitelmat eivät olleet erityisen salaisia. Päivää ennen valtausta 8kun-viestialustalla eräs käyttäjä kirjoitti:
”As many Patriots as can be. We will storm the government buildings, kill cops, kill security guards, kill federal employees and agents, and demand a recount.”
Vallataan valtion rakennuksia, tapetaan poliiseja, tapetaan vartijoita, tapetaan liittovaltion työntekijöitä ja agentteja ja vaaditaan uudelleenlaskentaa.
Lisää NBC Newsin jutussa Extremists made little secret of ambitions to ’occupy’ Capitol in weeks before attack
En yhtään ihmettele New Yorkin kongressiedustajan Sean Patrick Maloneyn viileää raivoa. Hän oli mukana kongressin yhteisistunnossa, kun se vallattiin.
Kertausta
Vuosina 1354 – 1355 Venetsian Dogena hallinnut Marino Faliero tuomittiin damnatio memoriaeen, joka (lat. muistin tuhoaminen) oli roomalainen käytäntö, jolla osoitettiin halveksuntaa pettureina ja häpeän tuojina pidettyjä kohtaan. Se tarkoittaa suomeksi suunnilleen muiston kiroamista. Jokainen jälki ihmisestä poistettiin, ikään kuin ihmistä ei ikinä olisi ollutkaan.
Faliero yritti vallankaappausta ja hänen kohtalonsa oli Wikipedian mukaan:
”Within months of being elected, Faliero attempted a coup d’etat in April 1355, aiming to take effective power from the ruling aristocrats. According to tradition, this came about because the dogaressa, Faliero’s second wife, Aluycia Gradenigo, had been insulted by Michele Steno, a member of an aristocratic family,[4] but in a study of doges of Venice Antonella Grignola suggests that Faliero’s move was consistent with a prevailing trend in Italian cities to move away from oligarchic government to absolute, dynastic rule.[4]
The plot was badly organised, with poor communication between the conspirators, and was quickly discovered. Faliero pleaded guilty to all charges and was beheaded on 17 April[2][5] and his body mutilated. Ten additional ringleaders were hanged on display from the Doge’s Palace in Piazza San Marco.[6] ”
The Lincoln Projectin 11.10.2020 julkaistussa vaalimainoksessa on jo käsky Proud Boysille, stand back and stand by (väistykää ja olkaa valmiudessa) sekä uhkailut ”oikean” vaalituloksen pakottamisesta.
https://www.youtube.com/watch?v=3BmFkB1_vN8
Loppukevennys
Trumpin valta toki murenee, hänen presidenttikautensa päättyy. Vallan murenemiseen eivät sometilit vaikuta.
Eihän kukaan täyspäinen aikuinen seuraa viestiliikennettä twitterissä tai instassa. Ei niissä liiku kuin lyhytviestejä ja kuvia, joilla ei mitään mitään merkitystä eikä asiallista sisältöä edes pysty esittämään vaan vain huutelua.
Kyse onkin katutappeluiden ja suunsoiton siirtämisestä virtuaalimaailmaan. Sitä ei tule ottaa tosissaan, jollei ole hölmö.
Ilmoita asiaton viesti
Viraltapanoon tai syrjäyttämiseen menee vähintään 2 viikkoa tai enemmän kuten amerikkalainen sukulaiseni kymmenien vuoden vallan läheisyydessä tietää. Sen prosessin aikana Biden on jo presidenttinä.
Se on sitten ihan eri asia, että mitä Trumpille tapahtuu vallanvaihtumisen jälkeen? Saamme varmaan lukea monta juttua.
Ilmoita asiaton viesti
Biden on kuulemma haluton saattamaan Trumpia mihinkään oikeudelliseen vastuuseen. Täytyy muistaa, että Amerikassa on perinne jatkaa poistuvien presidenttien syytesuojaa, vaikka on jo todettu heidän tehneensä rikoksia.
Surkea esimerkki USAn heikosta oikeusjärjestelmästä oli, kun presidentti Ford armahti Nixonin, joka jäi täysin kiinni vakavista rötöksistään.
Tämä malli tuo Bidenillekin aikanaan turvaa vanhuuden päiville. Hän varmaan armahtaa myös sukulaisiaan kuten poikansa Hunterin, jonka bisnekset Kiinassa ja Ukrainassa ovat olleet USAn lainsäädännön ja etujen vastaisia ja, joihin Biden itsekin on sotkeutunut.
Ilmoita asiaton viesti
Whataboutismia: Venäjällä duuma on hyväksynyt lain, jolla Putin armahdetaan kaikista mahdollisista rikoksista, joita hän on mahdollisesti voinut tehdä niin virassaan kuin yksityishenkilönä. Putin voi siis mennä kadulle ja ampua ensimmäisen vastaantulijan, eikä häntä voi syyttää saatikka tuomita tästä. Näin naapurissa😁
Ilmoita asiaton viesti
Lincoln oli republikaani joten vähän huonosti valittu nimi projektille.
En epäile etteikö ihmisiä jatkossa poisteta ryhmäkuvissa samalla tavoin kuin Stalinin Venäjälläkin.
Historian vääristely Venäjän malliin on jo hyvässä vauhdissa. Nykyisin yleisesti hyväksytty väite on, että USA:n sisällissota oli orjien vapautussota. Ei ollut vielä minun nuoruudessani.
Orjatkin vapautettiin vasta sodan aikana. Se oli sotatoimi. Lincoln oli alunperin sitä mieltä että orjanomistajelle on maksettava korvaus omaisuuden menettämisestä. Orjat oli kalliita ostaa.
Ja vapautuskin siirtyi 100 vuotta eteenpäin. Voiton jälkeen mustien asema ei enää kiinnostanutkaan yhtään. Mustat jäivät orjien asemaan etelässä, asema jopa huonontui koska ne eivät enää olleet omaisuutta josta olisi kannattanut pitää huolta.
Edes pohjoisessa mustilla ei ollut täysiä kansalaisoikeuksia sataan vuoteen.
Ilmoita asiaton viesti
Eikös tuo Lincoln Projectin nimi ole valittu juuri sen takia, että sen takana olevat republikaanit haluavat puolueensa takaisin lincolnilaisille juurilleen?
Ilmoita asiaton viesti
Lincoln oli valtiomies (ja lakimies) joka käsitti sen että vastapuolellakin voisi olla jotain näkökohtia ja legitiimejä tavoitteita.
Lincoln ei kannattanut vastustajan demonisointia, kuten Trumpia on demonisoitu. Ja tässä kannattaa muistaa että vaikka Trumpissa on heikkoja piirteitä, niitä on Bidenissäkin ja paratiisi ei ole nyt ovella eikä paha poistu sillä että toinen osapuoli mollataan satasella.
Ilmoita asiaton viesti
”Lincoln ei kannattanut vastustajan demonisointia, kuten Trumpia on demonisoitu. Ja tässä kannattaa muistaa että vaikka Trumpissa on heikkoja piirteitä, niitä on Bidenissäkin ja paratiisi ei ole nyt ovella eikä paha poistu sillä että toinen osapuoli mollataan satasella.”
Republikaaneilla on oikeastaan päinvastainen ongelma. Trumpin on annettu jatkaa valehtelua ja hyökätä oman puolueen ja oman hallinnon jäseniä kohtaan varsin avoimesti. Hän on tässä yhtälössä ainoa, joka mollaa toisia satasella.
Nyt kun sitä valehtelua ja kansan yllyttämistä kapinaan on jatkunut näin pitkään niin sitä henkeä on todella vaikea saada pulloon takaisin.
Ilmoita asiaton viesti
Trump on järjestelmänsä tuotos. Eihän ole mitään mieltä antaa yhdelle ihmiselle sellaista valtaa kuin on USAn, Kiinan tai Venäjän presidenteillä.
USAssa on lisäksi niin tavattomasti heikoilla tiedoilla varustettuja ihmisiä, että he lähtevät mukaan tällaisiin ralleihin. Pitäisi ehkä puhua laajalle levinneestä tyhmyydestä.
Normaalijärkinen koulutettu eurooppalainen ei lähde riehumaan kaduille joidenkin twitter -viestien takia vaan se vaatii jo syvempää tietoa todellisuudesta.
Ilmoita asiaton viesti
Ei kyse ole vain joistain Twitter-viesteistä. Trumpin & kumppaneiden valehtelu- ja yllytyskampanja on pyörinyt todella monessa mediassa. Eikä kyse ole siitä, että nuo tyypit olisivat kaikki idiootteja. Populistinen muiden syyttely ja vihanlietsonta uppoaa järkeviin ihmisiin myös Euroopassa.
Ilmoita asiaton viesti
Jassoo, vai että on Trumpia demonisoitu ja vieläkin mollataan satasella, vaikka on niin hienoksi tyypiksi osoittautunut!
Trump on perustanut koko uransa valehteluun ja vastustajien demonisointiin. Hänen yhteiskunnallinen tuhovoimansa on ylittänyt pahimpien ”mollaajien” kuvitelmat.
Bidenia on tuskin kukaan pitänyt ”paratiisin” tuojana. Yleisesti häntä on luonnehdittu lähinnä siedettäväksi kompromissiksi. Biden on muuten tunnettu myös yhteistyökyvystään ”vastustajan” eli republikaanien kanssa. Demonisoijaa hänestä ei saa kirveelläkään.
Ilmoita asiaton viesti
Kaiken tapahtuneen jälkeen Trumpia ei voi liikaa demonisoida …
Ilmoita asiaton viesti
”Kaiken tapahtuneen jälkeen Trumpia ei voi liikaa demonisoida …”
Erittäin vaarallista retoriikkaa.
Ilmoita asiaton viesti
Lincoln Project on tosiaan republikaanien perustama. Nimi on valittu siksi, että Lincoln taisteli pitääkseen maan yhtenäisenä. Moni republikaani kokee Trumpin olevan täysin päinvastaisella asialla. Eikö Karisella pitänyt olla hyvät tiedot Yhdysvaltojen tapahtumista?
Ilmoita asiaton viesti
Eipä noista kommenteista ainakaan sellaista vaikutelmaa synny.
Ilmoita asiaton viesti
Minulla oli käsitys ettei 70 miljoonaa äänestäjää voi olla kokonaan väärässä mutta erehdyin. Suurin viisaus löytyy US:n kommentoijien joukosta ja Trumpin kannattajilla ei ole mitään esitettävänä puolustuksekseen.
Sitten vielä puhutaan kansan kahtiajakautumisesta. En ymmärrä. Kansahan on täysin yhtenäinen kunhan vaan asettuvat tukemaan Bideniä ohjailevia voimia. Vaalitkin meni ainakin yhtä hyvin kuin Venäjällä.
Ilmoita asiaton viesti
Mihinkähän tuokin oli liittyvinään?
P.S. Jos vakavissasi olet sitä mieltä, että USA:n ja Venäjän vaalit ovat samankaltaiset, jokainen voi vetää omat johtopäätöksensä todellisuudentajustasi.
Ilmoita asiaton viesti
Kyllä niissä jotain samaa on, jos käytetään säädettäviä äänestyskoneita ja postiääniä joiden todenperäisyyttä ei voida valvoa.
Siinä ei enää ihan riitä jos sanotaan ettei ole todisteita. Jonkinlainen ryhtiliike on välttämätön jos halutaan palauttaa uskottavuus äänestämiseen.
Ilmoita asiaton viesti
Äänestyskoneisiin liittyy paperituloste, jotka voidaan tarkastaa käsin, ja näin tehtiin ainakin Georgiassa.
Postiäänestystä olen minäkin hiukan ihmetellyt lähinnä siltä kannalta, miten varmistetaan vaalisalaisuus eli se, että ääntä ei ole annettu esim. painostuksen tai lahjonnan tuloksena.
Yhteisesti sovittuja pelisääntöjä ei kuitenkaan voi muuttaa kesken vaaleja tai niiden jälkeen. Georgiassa vaalien järjestelijät olivat republikaaneja eivätkä he varmasti olisi huijanneet oman ehdokkaansa vahingoksi. Myös Trumpille erittäin uskollisena pysytellyt oikeusministeri Bill Barr totesi, että vaaleissa ei ollut tulokseen vaikuttavaa vilppiä.
Todistaa ei voi mitään, mutta mikään ei viittaa siihen, että sikäli kun vilppiä oli, se olisi suosinut Bidenia tai demokraatteja. Sen sijaan Trumpin yrittämästä vilpistä on todiste. On myös epäloogista, että trumpilaiset valittivat presidentinvaaleista mutta hyväksyivät mukisematta kongressivaalit, joissa he saivat voittoja ja jotka järjestettiin aivan samoin perustein.
Ilmoita asiaton viesti
On myös syytä muistuttaa kommentoijia siitä, että ”vallankaappausyrityksestä”
eli mellakasta huolimatta pidetyssä vaalitilaisuudessa peräti 147 republikaanien kongressiedustajaa ja neljä puolueen senaattoria äänestyskäyttäytymisellään osoittivat pitävänsä joidenkin osavaltioiden vaalitulosta vilpillisenä.
Tämä merkittävä jakautuminen republikaanisessa puolueessa ei ole juurikaan ylittänyt uutiskynnystä.
Käytännössä puolet puolueen kongressiedustajista asettui presidentti Trumpin vaalivilppiväitteiden taakse.
Ilmoita asiaton viesti
Toistelet tuota ”osoittivat pitävänsä joidenkin osavaltioiden vaalitulosta vilpillisenä”. Tämä on monessakin mielessä väärä johtopäätös. On kumma, jos et tajua, että äänestyskäyttäytymiseen voi olla monia muita syitä, esim. opportunistisia.
Ilmoita asiaton viesti
Tällainen äänestyskäyttäytyminen kongressissa on äärimmäisen harvinaista USA:n presidentinvaaleissa ja tässä mittakaavassa ainutlaatuista.
P.S. Jokaisella poliitikolla on tietysti omat motiivinsa äänestyskäyttäytymiseensä.
Ilmoita asiaton viesti
Tuo porukka tietää, että yli puolet heidän puolueensa kannattajista omissa vaalipiireissä uskovat Trumpin valheita ja täysin järjettömiä salaliittoja. Se on aika yksinkertaista matematiikkaa. Joko myötäilet noita valheita tai et tule valituksi jatkossa.
Jos heillä olisi selkärankaa, he kertoisivat kannattajilleen, ettei kannata uskoa selkeisiin valheisiin. Jos selkärankaa ei ole, he pitävät puheita kuten Ted Cruz, jossa he perustelevat vaalien vilpillisyyttä sillä, että jopa 39% kansasta on niellyt nuo jatkuvat valheet, eikä usko rehteihin vaaleihin.
Ilmoita asiaton viesti
Tässä vielä hiukan näistä motiiveista republikaanisenaattori Ben Sassen käsityksen mukaan:
’When we talk in private, I haven’t heard a single Congressional Republican allege that the election results were fraudulent – not one,’ Sasse wrote in a long Facebook post Wednesday night. ’Instead, I hear them talk about their worries about how they will ”look” to President Trump’s most ardent supporters.’
Ilmoita asiaton viesti
Olen samaa mieltä Eskon kanssa. Nyt näyttää siltä, että vaaleihin osallistunut kansa on menettänyt luottamuksen vaalijärjestelmään. Luottamuksen palauttaminen ei tapahdu hetkessä, ei pelkillä vakuutteluilla tai puheilla. Ei varsinkaan lehdistön rummuttamisella.
Luottamus täytyy lunastaa teoilla. Se vaatii avoimuutta ja asian perinpohjaista penkomista.
Ilmoita asiaton viesti
Lapselta vietiin tikkari…lopullisesti
Ilmoita asiaton viesti
Trump on nyt oman nahkansa pelastaakseen jyrkästi tuominnut kongressin valtausyrityksen ja vaatii valtaajille rangaistuksia. Näin hän menettää asemansa roskaväen sankarina ja saa petturin leiman. Tolkun ihmisten tuen Trump jo pitkälti menetti mobilisoituaan tuon roskajoukon Capitol-kukkulalle.
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän tuo tolkun ihmisten tuki mennyt jo vähän aiemminkin…
Ilmoita asiaton viesti
No ehkä voi tarkentaa sen verran että 70 miljoonassa häntä äänestäneessä oli varmasti paljon tolkun ihmisiä. Kun Trump kieltäytyi hyväksymästä vaalitappiotaan, näistä fiksuimmat erkaantuivat tukemasta häntä ja hänen aseenkantajiaan, mikä näkyi Georgian senaattorivaalissa. Valtaosaa lopusta kannattajajoukosta lienevät Capitol-kukkulan tapahtumat kauhistuttaneet ja kun Trump nyt heitti bussin alle kongressitalolle tunkeutuneet, niin keneltä hän saa enää kannatusta?
Täällä Puheenvuorossakin näyttävät Trumpin presidenttiyden jatkumista kovasti povanneet hihhulit hiljentyneen ja ryömineen maton alle häpeämään. Päivi Kopsa vielä uutterasti jatkaa tuulimyllyjä vastaan taisteluaan.
Vieläköhän Laura Huhtasaaren mielestä Trump on mies eikä hiiri? Näin hän oli blogikirjoituksensa otsikoinut täällä Puheenvuorossa pari vuotta sitten😁
Ilmoita asiaton viesti
Ehkä ”bussin alle heitetyt” eivät koe asiaa niin, vaan ajattelevat että Trumpin oli nyt vain pakko sanoa niin. Ainakin tähän asti Trump-uskovaisuuden voima on kerta toisensa jälkeen kyennyt minut yllättämään.
Ilmoita asiaton viesti
”Trump on nyt oman nahkansa pelastaakseen jyrkästi tuominnut kongressin valtausyrityksen ja vaatii valtaajille rangaistuksia.”
Trump on nyt siinä kiitollisessa asemassa, että sanoi hän mitä tahansa se käännetään häntä vastaan. Toisin sanoen, mitä tahansa hän sanoo, hän valehtelee. Olemme aikamoisessa totuusharhan suossa. Sanat eivät merkitse enää mitään.
Tällaistako on totuuteen nojaavaa puhetta ja journalismia?
Ilmoita asiaton viesti
Karisella on nähdäkseni ihan hyvät tiedot USA:sta ja tilanteesta – hän vaan hahmottaa asioita eri vinkkelistä. . (Viittaan Jussi Kangasluoma #3320433) Dosentti Ruotsilakin leimataan ”trumpistiksi” kun hän tarkastelee asioita valtavirrasta poiketen. Minusta hän on vain realisti.
Tapanani on viitata asioiden monimutkaisuuteen kun käsitellään esim. Lähi-idän konflikteja. Ja sitä ne juuri ovat, etenkin jos ei ole elänyt koskaan ko. kulttuurien vaikutuspiirissä.
USA:n tilanteesta saamme (olemme saaneet) selkeämpää tietoa, mutta tuo pikku ”Pond” tuossa välissämme luo fyysistä etäisyyttä. Vaikka katsomme videoita viime aikojen tapahtumista, eivät kaikki syy-yhteydet sitä kautta avaudu. Vaatisin vähintäänkin pitkäaikaisen oleskelun maassa sen eri alueilla, että tuo kahtiajakautumisen syvimmät syyt avautuisivat. Tapahtumilla on oma historiansa ko. yhteiskunnassa ja tapahtumissa. Toki tuo mitä tapahtui keksiviikkona, on jotain käsittämätöntä. Mutta sille täytyy olla selitys. Ja meillä tehdään nyt yksinkertaistuksia.
Ehkä turhankin vähälle huomiolle on jäänyt se, ettei nykyinen ”pressa”, jenkitkin käytöksellään yllättänyt mies toiminut yksi. He jotka katsoivat videon jossa ”kapinajoukot” loivat yhteishenkeä, ja jossa ”pressa” yllytti joukkoja marssimaan ”talolle”, ehkä ”pressaakin” rajumpaa hypetystekstiä suolsi ”pressan” poika ja hänen vaimonsa. Siis ”pressan” takana on koko perhekalaani sekä joukko ihmisiä, joita en voi kutsua ääliöiksi vaikka mieli tekisikin niin tehdä.
Jos asiat etenisivät loogisesti, ”pressan” kannattajien pitäisi kääntyä häntä vastaa, koska ensin he olivat ”special” ja pari tuntia myöhemmin heidän ihanne ”pressansa” kutsui heitä roistoiksi ja ei amerikkalaisiksi. Aika rajua.
Ilmoita asiaton viesti
Piikki Kariselle tulee hänen aikaisemmista 9/11 salaliitto kirjoituksista, joissa hän kehuskeli paremmalla tietämyksellään Yhdysvalloista.
”Toki tuo mitä tapahtui keksiviikkona, on jotain käsittämätöntä. Mutta sille täytyy olla selitys. Ja meillä tehdään nyt yksinkertaistuksia.”
Ei ole. Kannattajat uhosivat pidemmän aikaa useilla foorumeilla tekevänsä juuri noin. Ihme oli lähinnä, että vahingot jäivät noinkin vähäisiksi, eivätkä he päässeet edustajiin käsiksi.
”Jos asiat etenisivät loogisesti, ”pressan” kannattajien pitäisi kääntyä häntä vastaa, koska ensin he olivat ”special” ja pari tuntia myöhemmin heidän ihanne ”pressansa” kutsui heitä roistoiksi ja ei amerikkalaisiksi.”
Logiikalla ei ole pitkään aikaan ollut väliä. Kaikki hyvä oli keskiviikkona MAGA, kaikki paha oli antifa ja jos Trump sanoo jotain ikävää niin Qanon kyllä selvittää kuinka se on jonkun muun syy.
Ilmoita asiaton viesti
Se taisi mennä niin että sinä kehuskelit. Et vaan voinut kestää sitä että asetin kyseenalaiseksi näkemyksesi.
Kuten aikaisemmin olen todennut, Trump ei tosiaankaan ole mikään toivevävy. Pettymyksiä voi tulla Bideninkin kanssa.
Toden totta, aika kylmältä vaikutti Trumpin täyskäännös ja omien kannattajien hylkääminen.
Mutta mitä muuta voisi odottaa narsistilta. 70 miljoonalle se on kuitenkin heidän oma narsistinsa eikä vastapuoli näytä heidän silmissään edes yhtä hyvältä kuin oma narsisti.
Ilmoita asiaton viesti
”Se taisi mennä niin että sinä kehuskelit. Et vaan voinut kestää sitä että asetin kyseenalaiseksi näkemyksesi.”
Älä nyt viitsi. Sinä sanoit, että sinulla on ikä- ja aikaetu tapahtumien tutkimiseen. Sitten kun et osannutkaan selittää, että millä tavoin niin homma meni aika noloksi. Älä valehtele.
”70 miljoonalle se on kuitenkin heidän oma narsistinsa eikä vastapuoli näytä heidän silmissään edes yhtä hyvältä kuin oma narsisti.”
Vaaleissa äänestetään usein puoluetta ja Trump lähti todella pahasti raiteilta vasta vaalien jälkeen.Tuosta 70 miljoonasta ei välttämättä kovinkaan iso osa pidä Trumpin tuomitsijoita vastapuolena. Useat hänen puolestaan kampanjoineet eturivin poliitikotkin ovat hänet tuominneet. On aika tietämätöntä ajatella, että Trumpia äänestäneet lähtisivät kovinkaan yhtenäisenä rintamana häntä enää puolustamaan. Mutta Yhdysvaltojen tuntemus ei toisaalta ole Karisen vahvimpia puolia.
Ilmoita asiaton viesti
Jussi menee aivan pois tolaltaan ja kirjoittaa kynä savuten jos vain rohkenee epäillä Jussin ylivertaista asiantuntijuutta (joka on jostain aku ankasta peräisin).
Vaalien aikaan aika moni äänesti Trumpia. Se on eri asia mitä ajattelevat nyt. Ei Suomessakaan vaihdeta Halla-Ahoa pääministeriksi vaikka PS onkin nykyään suurin puolue.
Ilmoita asiaton viesti
En ole missään ylivertainen asiantuntija, enkä koskaan niin väitä. Sinä olet väittänyt mutta noista jatkuvista virheistä päätellen tietopohja on heikko. Korvaat sen edelleen tuolla uholla.
”Ei Suomessakaan vaihdeta Halla-Ahoa pääministeriksi vaikka PS onkin nykyään suurin puolue.”
Ei nyt ole kyse siitä kuka on presidentti. Kyse on siitä kuinka moni jatkaa Trumpin tukemista tämän jälkeen. Häntä ei valittu presidentiksi, joten tuolla äänimäärällä ei ole mitään virkaa.
Ilmoita asiaton viesti
Kuka nyt yleensäkään jatkaisi sellaisen presidentin tukemista joka ei ole enää presidentti?
Ilmoita asiaton viesti
Kyse on Trumpista ja hänen pyrkimyksiensä tukemisesta. Jos tuntee yhtään tilannetta niin on aika selvää, että 70 miljoonaa ihmistä ei pidä häntä enää jatkossa omanaan ja osoita tukea hänen pyrkimyksilleen.
Ilmoita asiaton viesti
Kuinka monta kannattajaa on vielä Barack Obamalla tai Jimmy Carterilla?
Kysymyksesi on hyödytön.
Mainittakoon vielä tuosta vanhasta, että esiinnyit kovin tietäväisenä USA:n tilanteesta. Et vaan kestänyt sitä että sanoin tietäväni siitä enemmän. Kenties minun olisi pitänyt sanoa, että tiedän siitä aina sata kertaa enemmän kuin sinä. Get it now?
Argumenttien laadun ja uskottavuuden tulisi ratkaista, omaan auktoriteettiin vetoaminen on argumenttivirhe.
Ilmoita asiaton viesti
Ainoa mikä tässä on hyödytöntä on ymmärryksesi mitä Yhdysvalloissa tapahtuu. Normaalisti uransa jälkeen presidentit vetäytyvät taka-alalle kautensa jälkeen. Trump ei kaikesta päätellen aio tehdä sitä.
”Mainittakoon vielä tuosta vanhasta, että esiinnyit kovin tietäväisenä USA:n tilanteesta.”
En esiintynyt tietäväisenä. En vain tee niin perusvirheitä kuin sinä.
”Et vaan kestänyt sitä että sanoin tietäväni siitä enemmän.”
Totta. Purskahdin aika usein nauruun.
”Argumenttien laadun ja uskottavuuden tulisi ratkaista, omaan auktoriteettiin vetoaminen on argumenttivirhe.”
Siksi en koskaan niin teekään. En kertaakaan lähde keskusteluun väittämällä tietäväni enemmän kuin joku muu.
Jokohan Kariselta vihdoin irtoaisi selitys väitteelle, että miksi hänellä on ikä- ja aikaetu 9/11 tapahtumista tietämiseen?
Sinä olet kyllä laatuviihdettä pystyt kirjoittamaan todella lyhyeen kommenttiin erinomaisen räikeitä ristiriitoja.
Ilmoita asiaton viesti
Jeps. Pakko paita olisi hyvä kapistus. Silloin rauhottuisi
Ehkä
Ilmoita asiaton viesti
Nyt kun suuret yhtiöt käyttävät poliittista valtaa rajoittamalla sanavapautta, olemme askeleen lähempänä fasismia, jossa korporatistinen järjestelmä kontrolloi yhteiskuntaa ja kansalaisia, sekä sitä, mitä saa sanoa.
En hyppisi tämän takia riemusta.
Minua on muuten pitkään ihmetyttänyt vasemmiston kritiikitön suhtautuminen suuryhtiöiden toimintaan. Nyt olen alkanut pikku hiljaa ymmärtämään.
Ilmoita asiaton viesti
Here’s what really happened…
Ilmoita asiaton viesti