T****in Twitter-tili suljettu pysyvästi, valta murenee

Donald Whon Facebook- ja Instagram-tilit suljettiin vain määräaikaisesti vallanvaihdokseen asti, mutta nyt Twitter on suljettuaan tilin ensin vain 12 tunniksi sulkenut sen pysyvästi.

Twitterin noin kello 2 lauantaiyönä antama ilmoitus: Permanent suspension of @realDonaldTrump

 

Vaikka Mike Pence ei vastannutkaan Nancy Pelosin ja Chuck Schumerin soittoon, jonka tarkoitus oli kysyä, aikooko varapresidentti käynnistää perustuslain 25. lisäyksen mukaisen presidentin viraltapanon, käyttäytyy kabinetti (ministeristö tai hallitus) kuin T**** ei enää olisi presidentti Axiosin Valkoisessa talossa työskentelevän Jonathan Swanin mukaan.

 

Edustajainhuoneen käsiteltäväksi on jo laadittu virkarikossyytekirjelmä ja siitä äänestetään mahdollisesti jo maanantaina. Keskiviikkona T****in suuriksi amerikkalaisiksi patriooteiksi kutsumat rikolliset veivät mukanaan kongressin rakennukseen mm. kaksi putkipommia, 11 molotovin koktailia, puoliautomaattikivääri ja poliisien massapidätyksissä käyttämiä nippusiteitä (zip ties), joilla oli ilmeisesti tarkoitus sitoa panttivankeja ja jotka näkyvät alla olevan videon alkukuvassa. Lisäksi yksi kongressin poliisi pahoinpideltiin palosammuttimella ja hän kuoli myöhemmin sairaalassa.

 

Suunnitelmat eivät olleet erityisen salaisia. Päivää ennen valtausta 8kun-viestialustalla eräs käyttäjä kirjoitti:

”As many Patriots as can be. We will storm the government buildings, kill cops, kill security guards, kill federal employees and agents, and demand a recount.”

Vallataan valtion rakennuksia, tapetaan poliiseja, tapetaan vartijoita, tapetaan liittovaltion työntekijöitä ja agentteja ja vaaditaan uudelleenlaskentaa.

Lisää NBC Newsin jutussa Extremists made little secret of ambitions to ’occupy’ Capitol in weeks before attack

En yhtään ihmettele New Yorkin kongressiedustajan Sean Patrick Maloneyn viileää raivoa. Hän oli mukana kongressin yhteisistunnossa, kun se vallattiin.

 

 

Kertausta

Vuosina 1354 – 1355 Venetsian Dogena hallinnut Marino Faliero tuomittiin damnatio memoriaeen, joka (lat. muistin tuhoaminen) oli roomalainen käytäntö, jolla osoitettiin halveksuntaa pettureina ja häpeän tuojina pidettyjä kohtaan. Se tarkoittaa suomeksi suunnilleen muiston kiroamista. Jokainen jälki ihmisestä poistettiin, ikään kuin ihmistä ei ikinä olisi ollutkaan.

Faliero yritti vallankaappausta ja hänen kohtalonsa oli Wikipedian mukaan:

”Within months of being elected, Faliero attempted a coup d’etat in April 1355, aiming to take effective power from the ruling aristocrats. According to tradition, this came about because the dogaressa, Faliero’s second wife, Aluycia Gradenigo, had been insulted by Michele Steno, a member of an aristocratic family,[4] but in a study of doges of Venice Antonella Grignola suggests that Faliero’s move was consistent with a prevailing trend in Italian cities to move away from oligarchic government to absolute, dynastic rule.[4]

The plot was badly organised, with poor communication between the conspirators, and was quickly discovered. Faliero pleaded guilty to all charges and was beheaded on 17 April[2][5] and his body mutilated. Ten additional ringleaders were hanged on display from the Doge’s Palace in Piazza San Marco.[6] ”

The Lincoln Projectin 11.10.2020 julkaistussa vaalimainoksessa on jo käsky Proud Boysille, stand back and stand by (väistykää ja olkaa valmiudessa) sekä uhkailut ”oikean” vaalituloksen pakottamisesta.

https://www.youtube.com/watch?v=3BmFkB1_vN8

 

Loppukevennys

 

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu