Trumpin kaarti

Maanantaina nähtiin Trumpin kaarti toiminnassa sen jälkeen, kun Trump oli käynyt ”tarkistamassa” bunkkerinsa.

 

Myöhemmin viikolla selvisi, että kaartia oli ilmeisesti valmisteltu jo pidemmän aikaa. Kaikki valitut valkoisia ja joitakin niin kaukaa kuin Texasilaisesta vankilasta mellakkapoliiseja. Tunnuksettomia kaartilaisia on jo verrattu venäläisiin pieniin vihreisiin miehiin, joita ilmestyi Itä-Ukrainaan. Kaartia on koonnut Trumpin asianajaja William Barr, joka on ehtinyt perustaa myös Trumpille oman salaisen poliisin. Sillä ei vielä ole poliisin oikeuksia, joten ainoa toimintatapa on tappaa. Kaartista kertoo tarkemmin Politico:  The Story Behind Bill Barr’s Unmarked Federal Agents (linkki kannattaa avata vähintäänkin sen takia, että alkukuvassa näkee liittovaltion poliisien välineiden sekalaisuuden. Osalla vaikuttaa olevan erilaisia pyöräilykypäröita sekä siviilivaatteet ja osalla taas metallisia poliisikypäröitä sekä luotiliivit). Alla oleva Stephen Colbertin viikkokatsaus alkaa kaartia käsittelevästä kohdasta. Kohdassa 10:14 näytetään todiste, että Trump on saanut muurinsa valmiiksi.

 

Miksi sitten Trump on käskenyt Barrin kerätä hänelle kaartin? Yhdysvaltojen armeijan upseerit vannovat valassaan puolustavansa perustuslakia eikä siinä edes mainita presidenttiä. Yhdysvaltojen perustuslain ensimmäinen lisäys takaa oikeuden mm. vapaaseen puheeseen ja rauhalliseen kokoontumiseen. Yhdysvaltojen armeijaa presidentti on käyttänyt kerran liittovaltion sisällä 1957 varmistamaan, että mustat lapset pääsivät kouluun. Sitä ennen Arkansasin kuvernööri oli käskenyt kansalliskaartia estämään lapsia. Tapaus tunnetaan nimellä Little Rock Nine. Ilmeisesti Trumpilla on käytössään Washington DC:n kansalliskaarti, koska se ei ole osavaltio, mutta ei määräysvaltaa osavaltioiden kansalliskaarteihin. Armeijan käyttäminen edellyttäisi suurinpiirtein jo sisällissodan kaltaista tilannetta.

Mihin tarkoitukseen kaartia on alunperin alettu kerätä ja kuinka suuri se oikeasti on, on tässä vaiheessa vielä ”arvoitus”. Nyt kuitenkin näyttää siltä, että juoni on paljastunut ja Trump on jälleen kerran näyttänyt, minkälainen hän oikeasti on. Nyt on vielä sopivasti aikaa vaaleihin, jotta loputkin tai riittävästi totuudesta selviää kaikille yhdysvaltalaisille.

Ehkä Trump vain vetäytyy jossain vaiheessa bunkkeriinsa ja tekee ratkaisunsa.

 

Lisäykset 8.6.

NYT: Unidentified Federal Police Prompt Fears Amid Protests in Washington

CNN: Trump’s use of unidentified security forces echoes Putin’s ’little green men’

Poliisivaltio USA

Alla olevassa videossa näkyy jälleen Trumpin virallinen US Park Police tositoimissa raa’asti pahoinpitelemässä australialaisen TV-yhtiön videokuvaajaa. Videokamera on ilmiselvästi jotain muuta kuin amatööritasoa.

 

Washington DC:ssä on nyt toinenkin katumuraali DEFUND THE POLICE ja BLACK LIVES MATTER pitäisi jo näkyä sateliittikuvissa, mutta ainakaan Google mapsissa sitä ei vielä ollut.

On Yhdysvalloissa toivoakin. New Jerseyn senaattorin Cory Bookerin kanssa olen täysin samaa mieltä ongelmista ja miten ne pitäisi ratkaista.

 

Ensimmäinen osa: Miten tyranni bunkkerissa voitetaan

Seuraava osa: Järkevät ja rehdit republikaanit

 

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu