Trumpin nöyryytys °

The Lincoln Projectilla on taito mennä Sleepy Donin ihon alle.

Perjantaina 3.5. oli 11. päivä Manhattanin rikosoikeuden salissa 1530 käytävässä ns. hush money -oikeudenkäynnissä, jossa entinen Presidentti Donald Trump on velvoitettu istumaan henkilökohtaisesti paikalla neljänä päivänä viikossa. Takana on siis kolme viikkoa ja edessä on vielä vähintään toiset kolme tai peräti viisi viikkoa samaa piinaa. Trump on luvannut todistaa myös henkilökohtaisesti, mutta sitä virhettä hän tuskin tekee. Paikalla on siis oltava, mutta istuttava hiljaa eikä kännykkääkään voi käyttää.

Keskiviikkona eli vain pari päivää aikaisemmin The Lincoln Project julkaisi aikaisemman 1:08 pitkän häväistysvideon.

Tiistaina 24.4., kun edellisellä viikolla oli saatu valittua valamiehet ja maanantaina kuultu avauspuheenvuorot, julkaistiin Hesarissa Elina Väntösen mielipidekolumni Donald Trump kärsii jo. Yksityiskohtaisempi kuvaus yhdestä päivästä oikeudessa on MSNBC:n Lawrence O’Donnellin 3.5. julkaistu 20:25 pitkä klippi alla.

Edellisellä viikolla tosin olisi ollut todistajana likasankojournalismi-kustantaja David Pecker (”pippeli”), joka jo ensimmäisenä todistajana asetti sen inhimmillisyyden alimman tason, jolla jutun tapahtumat olivat edenneet. Lawrencen taustalla teksti ”room of broken lives” muistuttaa siitä.

CNN:n Here’s what’s happened in the Trump hush money trial, so far on ehkä paras tai ainakin selkein kooste oikeudenkäynnin kulusta päiväkohtaisesti. The New York Timesin sivu Trump N.Y. Hush Money Case on myös hyvä, mutta materiaalia on linkitetty valtavat määrät, myös oikeudenkäynnin julkiset pöytäkirjat, mutta sivulle on upotettu myös hakutoiminto, joten sitä kautta pitäisi löytyä ”ihan kaikki”. The Washington Postilla ei oikeastaan ole vastaavaa, mutta sivun DONALD TRUMP kautta löytyy laajempi kokonaisuus. The Guardianin Donald Trump trials in focus -sivu näyttää hyvältä ja Trump on Trial -uutiskirje olisi tilattavissa.

Lisäys 6.5. 15:00:

NYT:n May 6, 2024, 3:00 a.m. ET eli tänään 10:00 Suomen aikaa julkaistu artikkeli Trump’s Criminal Trial Speeds Along, With Few Key Witnesses Remaining (tilaajan lahjoittama linkki) luettelee syyttäjän vielä jäljellä olevat todistajat: pornotähti Stormy Daniels, Trumpin entinen asianajaja tai ”fikseri” Michael D. Cohen ja Trumpin työntekijöitä, jotka auttoivat rahojen siirtelyssä ja sen peittelyssä eli varsinaisessa käsiteltävänä olevassa rikoksessa. Maksimituomio on neljä vuotta ehdollistatonta vankeutta.

Lisäys 6.5. 18:00:

Minulla on uutiskirjetilaus, josta NYT äsken muistutti sähköpostilla

Trump on Trial Alert: Judge holds Trump in contempt again.

Juttu lehdessä: Judge Holds Trump in Contempt for Violating Gag Order, and Warns of Jail.

Lisäys 6.5. 22:50:

Entisen Presidentin ja samalla Salaisen Palvelun, joka entisillä Presidenteillä on suojanaan, laittaminen vankilaan olisi jo logistisestikin hankalaa, mutta alla entinen liittovaltion syyttäjä Michael Zeldin huomauttaa, että oikeustaloissa on tiloja tai sellejä, joissa vangittuja syytettyjä voidaan säilyttää silloin, kun heidän ei tarvitse olla oikeussalissa. Tuomari Merchan voisi määrätä Trumpin vaikka tunniksi sellaiseen kokeilemaan, miltä se tuntuu.

 

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu