Trumpin täydellinen puolustus virkarikokseen

Tänään The Washington Post julkaisi artikkelin, jossa tarjotaan Trumpille täydellinen puolustus virkarikosoikeudenkäyntiin otsikolla A shame Trump canceled his subscription. Here’s a perfect impeachment defense.

Otsikon taustalla on se, että Valkoinen Talo peruutti torstaista alkaen New York Timesin ja The Washington Postin lehtitilaukset huonojen uutisten takia (Trump orders end to New York Times, Washington Post subscriptions).  Tehostaakseen uhkavaatimustaan vapaalle lehdistölle Trump ilmoitti Fox Newsin TV-haastattelussa, että aikoo varmaankin myös ohjeistaa muita liittovaltion toimielimiä tekemään saman. Artikkelissa kerrataan myös Trumpin epäonnistumiset kieltää tiettyjen toimittajien osallistuminen Valkoisen Talon lehdistötilaisuuksiin.

Ensimmäisenä linkatussa artikkelissa analysoidaan Trumpin  neuvonantajan Kellyanne Conwayn vastaus kysymykseen ”There is no coherent message coming out of the White House on impeachment”, joka alkaa väitteellä, että viesti olisi johdonmukainen ja jatkuu sekavalla (incoherent) yli 20 minuuttisella jaarittelulla. Lisäksi käydään läpi muita republikaanien kokeiluja puolustukseksi ja todetaan ne kelvottomiksi.

Artikkelia voisi pitää huonona, koska jutun varsinainen pihvi on säästetty viimeiselle riville: ”You can’t impeach me — because I quit.” (Ette voi syyttää minua, koska eroan).

 

Perjantaina näytti siltä, että kongressin tutkinnassa näkyy jo maalitolppa:

Trumpin joukkue tietysti vielä yrittää vanhanaikaista oikeuden estämistä, joka sekin olisi virkarikossyytteen mahdollistava teko:

Paras löytämäni analyysi Trumpin nykyisestä toimintamoodista:

 

Viikkoa aiemmin

Trumpin lähtölaskenta alkoi oli hieman samantapainen analyysi viikon tapahtumista Trump-sirkuksessa. Tänään kaikki lähteet olivat perjantailta ja mielestäni parhaiten summaavat tärkeimmät tapahtumat.

Trumpin asianajajat

Lisätty 27.10. Kiitos kommentoijille kahden asianajajan tärkeydestä juonessa.

Trumpilla vaikuttaa olevan tapa laittaa asianajajiaan tekemään likaiset työnsä. Cohen joutui vankilaan Muellerin tutkimusten yhteydessä ja tilalle astui Rudy Guiliani. Lisäksi Bill Barr on nyt selvästi osoittanut olevansa valmis laittomuuksiin, mutta hänellä on samanlainen syytesuoja kuin Trumpilla, joten virkarikossyyte on ainoa, jolla hänet voidaan oikeusministeriön johdosta.

Ensin Guiliani. Bolton kutsui häntä käsikranaatiksi, joka vielä räjähtää kaikkien silmille. Seuraavan videon pihvi:

Former federal prosecutor Barbara McQuade argues, ‘just based on publicly available information,’ prosecutors already have enough evidence to ‘charge Giuliani with conspiracy to defraud the United States,’ ‘conspiracy to commit bribery’ and ‘content of Congress.’

Jos viimeisin on sama kuin kongressin kuulemisessa valehtelu, niin siitä maksimirangaistus on 6 vuotta. Ja tämä siis, kun vasta tutkinta on aloitettu.

 

Barrin aloittama Muellerin tutkinnan tutkinta, investigate the investigators, tehdään oikeusministeriössä sisäisesti eikä kuten Muellerin tekemä riippumattoman syyttäjäntoimiston, Office of Special Counsel, tutkinta. Varmastikin virkarikossyytteen arvoinen, mutta Barr eronnee Trumpin jälkeen ilman sitäkin.

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu