Trumpin Tulsa-floppi

Tulsan BOK Centeriin mahtuu 19 000 ihmistä ja myös ulos rakennetun esiintymislavan ja jättinäytön eteen odotettiin saman verran väkeä. Ulkopuolelle kerääntyi aluksi vain kourallinen ihmisiä, joten ulkotilaisuus peruttiin. Sisällä yläkatsomot olivat lähes tyhjiä ja permannollakin oli hieman vapaata tilaa. Yleisöä oli karkeasti arvioiden noin 8 000 – 6 000. Etukäteen Trump oli kehunut, että jopa miljoona ihmistä oli yrittänyt saada lipun tilaisuuteen.

Washington Postin kuvakertomus Protests, pandemic collide with Trump’s rally in Tulsa on paras pienellä etsimisellä löytynyt kuvaus siitä, miltä BOK Centerissä näytti eilen.

Deutsche Wellen uutisvideo taas kertoo enemmän siitä, mitä ulkona tapahtui ja näytti.

 

Washington Post tiivisti Trumpin yli kaksituntisen puheen alle neljään minuuttiin.

Yhdysvalloissa on tosiaan lukumääräisesti testattu koronaa eniten, mutta ei 20 miljoonaa enemmän kuin muualla. Venäjällä on testattu 15 679 724 ja Yhdysvalloissa 26 723 179 (tilanne päivää ennen Trumpin puhetta) eli ero on 11 miljoonaa.

Yhdysvaltojen lipun polttamista suojaa Yhdysvaltojen perustuslain 1. lisäys, joten sen saaminen rangaistavaksi on käytännössä mahdotonta.

Vaikka BOK Centerin ulkopuolella kaikille osallistujille jaettiin kasvomaski, juuri kukaan ei sellaista käyttänyt. Sisätiloissa yli kaksi tuntia hengittäen samaa ilmaa kuin muut. Vajaan neljän miljoonan asukkaan Oklahomassa uusien päivittäisten koronatapausten määrä on noin kaksinkertaistunut parin viikon takaiseen. Trendi ilmeisesti jatkuu. Ennen ilmeisesti Memorial Daytä (kaatuneitten muistopäivä), toukokuun viimeisenä maanantaina, 22.5., koronatilanne oli Oklahomassa lähes yhtä hyvä kuin Suomessa. Kuten Trump sanoisi, So sad, so sad.

 

Aiheesta on kirjoittanut myös HS: Mediat: Trumpin kampanjatilaisuus Tulsassa näyttää keränneen odotettua vähemmän yleisöä, presidentin mukaan koronavirustestausta pitäisi hillitä ja YLE: Trumpin presidentinvaalikampanjan tilaisuus pidettiin Tulsassa – yleisöä saapui paikalle odotettua vähemmän, Kirjeenvaihtajalta: Kolme nostoa Trumpin Tulsan-tilaisuudesta – väkimäärä lässähti, Bidenista leivottiin seniiliä ja kierrätetty iskulause

 

Alunperin Trumpin vaalikampanja piti alkaa jo perjantaina, 19.6., joka tunnetaan myös juneteenthina, päivänä jolloin orjat vapautettiin ja Tulsa kaupunkina, jossa 1921 oli Yhdysvaltojen pahin rotumellakka, Tulsa race massacre. Trump ei maininnut puheessaan George Floydia. Toiseen ajankohtaiseen isoon ongelmaan Trump kertoi puuttuneensa käskemällä vähentämään koronan testausta. Strutsi-reaktio.

 

Lisäys: Australialaisilla on aika hauska kooste.

 

 

Lisäys 22.6.: The Lincoln Projectin ”kommentit”.

 

 

Ja Morning Joen kooste pettymyksestä.

Tulsan palopäällikön mukaan BOK Centerissä oli lauantaina 6 200 ihmistä.

Ja CNN kertoo Boltonin toivovan, että Trump jää yhden kauden presidentiksi.

 

Lisäys 23.6. Itse Seth Mayers plagioi minua floppi-sanan käytössä. Kiitos Seth ihailusta!

 

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu