Uusi koronavirus tappoi jo enemmän kuin II maailmansota

Näin ainakin Yhdysvalloissa, jossa II maailmansodassa Wikipedian mukaan kuoli 407 700 sotilasta ja yhteensä 419 400 kansalaista. On tosin otettava huomioon, että sodan alkaessa USA:n väkiluku oli vain 131 miljoonaa, kun se nyt on 332 miljoonaa. Toisaalta sota kesti pitempään kuin noin vuosi, jonka koronakriisi on nyt kestänyt.

 

Tällä kertaa Suomi on ollut varsinainen hannuhanhi, kun Yhdysvallat on koko maailman kuolleisuusvertailussa (klikkaa sarakeotsikkoa Deaths/ 1M pop, jolloin lista järjestyy sen mukaan) sijalla 11, on Suomi sijalla 101. Norja on sijalla 108 ja Islanti sijalla 115. Hankalista kulkuyhteyksistä ja pitkistä etäisyyksistä on yllättävää etua. Kun Yhdysvaltojen väestöstä kuoli II maailmansodassa vain 0,32 prosenttia, kuoli suomalaisia 2,62 % tai 96 800.

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu