Venäläinen koronarokote käyttöön jo elokuun alkupuolella

CNN:n mukaan venäisten kehittämä lisääntymiskyvyttömään adenovirukseen perustuva koronarokote hyväksyttäisiin yleiseen käyttöön 10. elokuuta tai jopa aiemmin. Normaalisti rokotteita testataan kolmessa vaiheessa ennen yleistä käyttöä, mutta venäläisten rokotteen toisen vaiheen testien tulokset ovat luvassa vasta elokuun alussa. Tämä tarkoittaa, että kolmas vaihe käytännössä ohitetaan ja yleinen käyttö korvaa sen. Perusteena venäläisillä on se, että adenoviruspohjaiset rokotteet ovat jo osoittautuneet turvallisiksi.

Useiden muiden koronarokotteiden kolmannen vaiheen testit ovat jo alkaneet tai alkamassa, joten Kirill Dmitrievin, joka johtaa hanketta rahoittavaa säätiötä, kuvaus uudesta ”Sputnik-hetkestä”, jolloin muu maailma hämmästyi Neuvostoliiton tieteellis-teknistä ylivoimaa, on aika yliampuva.

 

Venäläiset lupaavat uutta rokotetta 200 miljoonaa annosta ennen vuoden vaihdetta eli siitä riittäisi vientiinkin 146-miljoonaisen kansan tarpeiden yli.

 

 

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu