Vuosisadan oikeusjutun tuomio Yhdysvalloissa + Jatkoseuranta

Joskus historian käännekohtaa ei havaitse, kun on liian lähellä, sen tajuaa vasta myöhemmin.

Kerron tämän tarinan siten kuin se on uutisoitu ja samalla näemme sokeutta ja sitten ikäänkuin silmat aukeavat tai paremminkin tajunta aukeaa.

Valitaan primääriksi uutislähteeksi The New York Times.

Linkki koko artikkeliin Give this article-painikkeesta.

Hesarissa aiheesta ainoa artikkeli oli:

Ja linkki.

NYT:ssä on toinenkin juttu, tyypiltään News Analysis, ”Outcome in Oath Keepers Trial Could Hold Lessons for Coming Jan. 6 Cases The conviction of Stewart Rhodes for sedition was a signal victory for the Justice Department, but prosecutors still face challenges as they prepare for the trials of other far-right figures.”, mutta se käsittelee lähinnä lakitekniikan nippeleitä ja edellyttää amerikkalaisen oikeussalikäytännön ymmärrystä. Siitä kuitenkin sen verran, jos et lukenut kahta ensimmäistä juttua, että rangaistukset ilmoitetaan myöhemmin, mutta maksimituomio kapinallisesta salaliitosta on 20 vuotta vankeutta, mutta päätekijän muut rikokset yhteenlaskettuna jopa 60 vuotta.

MSNBC on kuitenkin ladannut YouTubeen kaksikin klippiä, joissa haastatellut lakiasiantuntijat ymmärtävät, mistä tuossa tuomiossa oli kyse.

 

 

Michael Moore on Suomessakin tunnettu dokumenttielokuvaohjaaja, joka osaa sanoittaa tapahtumia ja ilmiöitä tavallisen kansan ymmärtämään muotoon ja lakimiestaustainen toimittaja Ari Melber on seurannut hyvin tarkkaan tammikuun 6. päivän tapahtumien tutkintaaa kongressissa pian ilmestyvää aiheesta kirjoitettua kirjaansa varten.

 

Erikoissyyttäjä Jack Smithin tehtävästä on sanottu, että salaisten asiakirjojen juttu on aivan selvä, tuomio tulee olemaan syyllinen, mutta toinen, kapinaan yllyttäminen, voi olla vaikeampi todistaa. Mutta Moe Arnoldin (puuttuva Three Stooges -hahmo) oikea nimi on jo kaikkien tiedossa

 

Jatkoseuranta 2.12.2022

Jos joku uutinen päätyy Stephen Colbertin ohjelmaan, se on tärkeä tai jollain tapaa hauska. Tästä Colbert sanoo: ”This was the big one!” ja ”Delicious.” ja paljon muutakin ja heti aluksi ja se on myös ohjelman avausosuuden pääuutinen. Mutta, kuten kirjoitin aluksi, niin lähellä, että merkitystä voi toistaiseksi vain arvailla..

 

Oli eilen toinenkin mielenkiintoinen juttu, joka osittain päättää jo sen yhden haaran, jonka alkua seurasin aika tarkkaan noin pari vuotta sitten ja samalla täydentää kuvaa siitä, mitä mahdollisuuksia on saada poliittisessa toimessa tai asemassa olevia oikeuteen vastaamaan teoistaan. Nyt tämä veronkantaja saa aika pitkän vankeustuomion. Suomessa pitäisi suurinpiirtein murhata ennen kuin saisi yhtä pitkän vankeuden. Sex trafficking oli raskaimman nimike, mutta ei se käytännössä ollut mitään seksiorja-ihmiskauppaa, kuten voisi luulla.

Joel Greenberg oli se veronkerääjä ja kaverina oli mielenkiintoinen Matt Gaetz, republikaani kongressiedustaja Floridasta, joka näyttää ihan Beavisilta tai Butthheadilta, siltä tummalta. Vaikuttaakin yhtä älykkäältä kuin animaatiohahmo.

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu