Yhdysvallat matkalla kohti toista tautihuippua

Koronatartunnat ovat taas lähteneet eksponentiaaliseen kasvuun Yhdysvalloissa.

Yhdysvalloissa testataan nyt enemmän kuin pandemian iskettyä sinne, mutta trendi on todella huolestuttava. Joissakin osavaltioissa pelätään jo nyt sairaanhoitokapasiteetin loppuvan kesken, jolloin kuolleisuus kohoaisi merkittävästi. New Yorkin jo talttuneen tautihuipun aikana sinne saatiin sekä työntekijöitä että laitteistoa muista osavaltioista, joten tartuntakuolleisuus (IFR) tuskin nousee korkeammaksi kuin NYC:n 1,4 %, (lähde), mutta ennen marraskuun 3. päivän vaaleja kuolleiden määrä voi hyvinkin nousta enemmän kuin kolminkertaiseksi nykyisestä.

Trumpin taas aloittaman vaalikiertuoinnin vaikutuksia on vaikea arvioida ainakin toistaiseksi. Lauantain Tulsan vajaa kolmasosa täyden BOK Centerin 6 200 osallistujaa tuskin näkyvät Oklahoman jo aiemmin lähes eksponentiaaliseen kasvuun lähteneistä tartuntamääristä.

Oklahomassa koronatilanne on ollut lähes yhtä hyvä kuin Suomessa, mutta trendi on pelottava. Lähde https://www.worldometers.info/coronavirus/usa/oklahoma/

Tiistaina Trump vieraili Arizonassa, jossa koronatartunnat olivat jo aiemmin lähteneet eksponentiaaliseen kasvuun.

 

Anderson Cooperin tuore kommentti Trumpin suhtautumisesta Kung-flu-virukseen on varsin kattava.

 

Kun lähes puolessa osavaltioissa koronatartunnat ovat lähteneet kasvuun, pysyy se uutisten toisena ykkösaiheena vielä ainakin kolme kuukautta ja kun korona iskee nyt pahimmin punaisiin osavaltioihin, Trumpin kannatuksen voi vain odottaa tippuvan enemmän kuin 14 % alle Bidenin.

 

 

 

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu