Yhdysvaltojen presidentistä pidätysmääräys – syytetään murhasta

Jos amerikkalaiset olisivat kovin kostonhimoisia pian entiselle presidentilleen, he voisivat luovuttaa Donald Whon Irakiin, jossa Bagdadilainen oikeusistuin on antanut hänestä pidätysmääräyksen. Irakissa murhasta tuomittu voidaan teloittaa, joten amerikkalaisilla olisi yksi iso huoli vähemmän. Kyse on drooni-iskusta, jossa tapettiin iranilaisen kenraali Qasem Soleimanin lisäksi myös irakilainen Abu Mahdi al-Muhandis. Asiasta raportoivat ainakin uutistoimistot AFP, CBS Newsin versio jutusta: Iraq issues arrest warrant for Trump over drone strike killing ja AP, ABC Newsin versio jutusta: Iraq issues arrest warrant for Trump over Soleimani killing.

Jos tuota voi pitää hupijuttuna, paljon vakavampi juttu T****in lähitulevaisuuden kannalta on Wall Street Journalissa julkaistu mielipidekirjoitus Donald Trump’s Final Days, jonka ingressi on ”The best outcome would be for him to resign to spare the U.S. another impeachment fight”, lyhyesti: eroa, kun vielä voit. WSJ on osa Murdochin mediaimperiumia, jonka T***-myönteisin yhdysvaltalainen media on ollut New York Post, joka ainoana lehtenä lokakuun lässähtäneenä yllätyksenä kehtasi julkaista Giulianin ulkoavaruudesta olevia väitteitä Hunter Bidenin väitetyn läppärin sisällöstä (Hunter Bidenin sähköpostien julkaisun skandaali), hieman maltillisempi FOX News ja varovaisempi WSJ. Kun T****-media jo kehoittaa eroamaan, syytä olisi.

Nykyisen presidentin syrjäyttämiseen on kaksi tapaa. Virkarikossyyte, jota jo yritettiin, mutta senaatissa sille ei löytynyt 2/3-enemmistöä. Sinänsä käsittelyaika ei ole suuri ongelma, molemmat kongressin huoneet vain äänestäisivät asiasta. Toinen on perustuslain 25. lisäys, jossa aloitteen tekee varapresidentti ja kabinetin (ministerien) enemmistö ja presidentin vastustaessa 2/3 senaatista vahvistaa.

 

Venetsiaa hallitsivat doget. Vuosina 1354 – 1355 hallinnut Marino Faliero tuomittiin damnatio memoriaeen, joka (lat. muistin tuhoaminen) oli roomalainen käytäntö, jolla osoitettiin halveksuntaa pettureina ja häpeän tuojina pidettyjä kohtaan. Se tarkoittaa suomeksi suunnilleen muiston kiroamista. Jokainen jälki ihmisestä poistettiin, ikään kuin ihmistä ei ikinä olisi ollutkaan. Donald Who?

 

Lisäys: Vihdoinkin löysin The Lincoln Projectin vaalimainoksen, jossa on kuvallinen viite damnatio memoriaeen.

https://www.youtube.com/watch?v=3BmFkB1_vN8

Aika hyvin ennustettu 11.10.2020. Jopa Nixon on republikaanipresidenteistä säilyttänyt kasvonsa mustaamattomana.

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu