Yleisrokote koronaviruksia vastaan

The New York Times julkaisi torstaina, 10.6.2021, Michael V. Callahanin kirjoittaman artikkelin The Vaccines We Have Are Good. But They Could Be So Much Better. Se on lähinnä historiakatsaus ja kuvaus DARPA:n (Defence Advanced Research Projects Agency) vuosina 2008 – 2016 rahoittamasta Prophecy-projektista. Joistakin DARPA:n rahoittamista projekteista on kasvanut tai niistä on poikinut yllättävän hyödyllisiä ja suosittuja tuotteita tai palveluja, kuten nyt vaikka tämä Internet..

Prophecyn perusidea oli ennustaa, miten virus voi mutatoitua siten että se säilyy lisääntymiskykyisenä, mutta sen pinta- tai piikki-proteiini muuttuu siten, että edellisen sukupolven viruksen torjumiseen tuotettu vasta-aine ei enää tehoa. Vaikka Prophecy on ollut DARPA:n projektina arkistoituna vuoden 2016 jälkeen, ovat sen puitteissa kehitetyt työkalut ja menetelmät edelleen olemassa ja käytössä. Eräs esimerkki tästä oli, kun etelä-afrikkalaisesta koronan variantista huolestuttiin muuallakin maailmassa. Tutkijat mallinsivat koronan mahdollisia piikkiproteiinin mutaatioita ja antoivat lausunnon, että etelä-afrikkalaisen variantin sisältämä E484K-mutaatio on todennäköisesti tehokkain viruksen leviämisen kannalta. Sama ”Eeek”-mutaatio löytyy myös brasilialaisesta P.1-variantista, mutta intialaisessa on hieman erilainen Eeeg eli E484G-mutaatio.

Callahan kertoo kirjoituksessaan, että nyt Bidenin hallinnossa on taas mielenkiintoa herättää Prophecy uudelleen eloon. Callahan ei kuitenkaan mainitse Walter Reedin sotilassairaalan tutkimusyksikön yleisrokotetta, jonka ensimmäisen vaiheen kliiniset testit ihmisillä aloitettiin jo huhtikuun alkupäivinä (6.4.).

 

ABC News julkaisi pari päivää myöhemmin melko laajan tekstiartikkelin WRAIR:n kehittämästä yleisrokotteesta otsikolla A next-gen Army COVID vaccine you’ve never heard of has just begun human trials. Alustavissa testeissä se antoi suojan myös SARS(-1)-virusta vastaan, joten se voisi tehota jopa kaikkiin korona-tyyppisiin viruksiin.

Biden vieraili Walter Reedin sotilassairaalassa jo tammikuun lopussa, mutta WRAIR:n rokotteesta ei silloin uutisoitu. Biden kuitenkin korosti kiinteitä suhteitaan sotilassairaalaan, joten ehkä taustalla tapahtuu..

 

rkoski
Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu