Yrittävätkö länsimaat pitää Venäjän talouden romahduksen piilossa?

Katsoin Deutsche Wellen tekemän melkein puolituntisen Yalen professorin Jeffrey Sonnenfeldin haastattelun aika pian sen jälkeen, kun se julkaistiin noin kolme viikkoa sitten ja oli se silloinkin hyvin vaikuttava, mutta kaikista aiheista ei vain viitsi kirjoittaa, kun ajattelee, että kyllä joku muu. No, kirjoittivat sentään Kauppalehti 12.3. maksumuurin taakse: Yalen professori: IMF ja media toistavat Kremlin propagandaa Venäjän taloudesta – ”Kuin kysyisi Putinilta” ja Verkkouutiset tammikuisen Foreign Policy -lehden artikkelin, The World Economy No Longer Needs Russia (19.1.) pohjalta ”Maailmantalous ei enää tarvitse Venäjää” (26.1.). Verkkouutisilla oli sopivana sattumana myös juttu, jonka mukaan Suomi vie nyt sähköä enemmän, 2 000 MW, kuin OL 3 tuottaa maksimissaan.

Syksyllä Sonnenfeldin ja Yalen tutkimusjohtaja Steven Tianin Foreign Policy -lehdessä julkaistu selvitys oli Hesarin pääkirjoituksen, Venäjän talous on luhistumassa pohjana ja se onkin ainoa kerta, jolloin Sonnenfeld on mainittu Hesarissa tällä vuosikymmenellä. Jotain pohjaa sentään keksimälläni klikkiotsikolla..

 

 

Nyt kun tuulettomat pakkaspäivät ovat jo menneen talven muistoja, OL 3 jauhaa sähköä, LNG:tä olisi tarjolla kysyntää enemmän ja muukin läntinen Eurooppa on saanut energiahuoltonsa turvattua ilman Venäjää, on Sonnenfeldin haastattelu hyvä muistutus siitä, että Venäjällä ei ole enää minkäänlaisia edellytyksiä voittaa sotaansa.

 

Lisäys: DW:n haastattelu on mitä ilmeisimmin Fortunessa 20.2. ilmestyneen ja Yale Insights -sivustolta löytyvän A Year after the Invasion, the Russian Economy Is Self-Immolating -kirjoituksen poikima. (Self-Immolating = Itsestään syttyvä).

Yale Insights -sivustolta löytyy muutakin kiinnostavaa, kuten öljyn hinnasta:

 

rkoski
Sitoutumaton Salo

IT-ammattilainen ja -kirjailija. Tehnyt aikoinaan useita Linux-levitysversioita nimillä SOT, Best, Spectra ja Lineox Linux. Julkaistuja kirjoja puolisen hyllymetriä.
Yhteystiedot: www.raimokoski.fi , www.raimokoski.com , www.lineox.net , rk at raimokoski piste com, rk at lineox piste net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu