Mustasinertävät kännissä vai läpällä salonkikelpoisiksi?

Etnonationalisti Tuukka Kurun johtaman antisemitistisen sinimustan liikkeen listalta pyrkii eduskuntaan 88 (=HH) ehdokasta. Ehdokkaina on useita henkilöitä, jotka ovat toimineet Pohjoismaisessa vastarintaliikkeessä tai tuomittu rikoksista. PVL lakkautettiin Korkeimman oikeuden määräyksellä, koska se toimi lainvastaisesti perustuslakia ja ihmisoikeuksia loukaten.

Eduskuntaan pyrkii 88 ehdokasta Tuukka Kurun (s. 1990 Rovaniemi) johtaman sinimustan liikkeen listalta. Ehdin juuri lukea Mika Lamminpään blogin aiheesta ennen kuin se poistettiin. Lamminpää totesi, että ehdokaslistalla on useita Pohjoismaisessa vastarintaliikkeessä (PVL) toimineita henkilöitä. PVL on tehnyt yhteistyötä mm. äärioikeistolaisen Venäjän imperialistiliikkeen kanssa, joka on kouluttanut myös suomalaisia uusnatseja Pietarin lähellä olevassa sotilaskoulutuskeskuksessa. Poliisihallitus jätti kanteen uusnatsijärjestö PVL:n lakkauttamiseksi 2017, ja korkein oikeus määräsi sen lakkautettavaksi 2020: PVL toimi lainvastaisesti pyrkiessään loukkaamaan perustuslaissa ja kansainvälisissä ihmisoikeussopimuksissa turvattuja perus- ja ihmisoikeuksia.

Sinimusta liike joutui karsimaan ohjelmaansa kovalla kädellä, jotta se sai oikeusministeriön hyväksynnän.

Läpällä

Perussuomalaisista nuorista 2018 erotetun Kurun mukaan on sisäpiirin vitsi, että sinimustan liikkeen ehdokkaita on yhteensä 88. Luku on äärioikeistopiireissä koodi, joka korvaa ainakin Saksassa rangaistuksen uhalla kielletyn tervehdyksen ”Heil Hitler”. Puoluejohtaja Kuru on todennut, että osaa ehdokkaista on epäilty tai tuomittu rikoksista. Kurun mukaan pahoinpitelytuomiot ja kiihottaminen kansanryhmää vastaan ovat tyypillisimpiä sinimustan puolueen edustajien rikosepäilyistä. Sinimustan liikkeen ehdokaslistalta löytyy muun muassa PVL:n entinen puheenjohtaja. Puoluejohtaja Tuukka Kuru on kertonut sinimustien listoilla olevan muitakin, jotka ovat olleet PVL:n toiminnassa mukana.

Kurun mukaan äärioikeistoradikaalit ovat rohkeampia kuin perussuomalaiset, jotka uskaltavat kertoa vain ”kännissä” aatteestaan.

Sinimustien puolueen ohjelma ei juurikaan eroa Saksan natsipuolue NSDAP:n vuoden 1920 ohjelmasta. Kokoomusnuorten varapuheenjohtaja Samuel Tammekann on verrannut puolueohjelmia kohta kohdalta Twitterissä. Vertailusta voi havaita, että aate on yhteinen. Molemmat puolueet sallivat vain puolueen hyväksymän tiedonvälityksen. Molemmissa halutaan estää maahanmuuttoa ja tehdä karkotuksia. Kuten natsitkin sallivat kansalaisuuden vain sellaisille, joilla on oikea ”verenperimä”, myös sinimustilla on määritelmä ”oikeiden suomalaisten” perimästä. Kurun puolueen kriteereillä minä en olisi suomalainen, koska olen perimältäni puoliksi eteläamerikkalainen. Tammekannin loppupäätelmän mukaan sinimustan liikkeen ohjelmateksti on erittäin kansallissosialistinen.

Myös PVL harjoitti laittomuuksia kuten katuväkivalta, raa’at pahoinpitelyt ja jopa tapot, ja sinimustien riveistä löytyy useita rikostuomioita.

Kirjailija Mika Lamminpää on todennut, että natsismin merkittävin ohjelma oli toisinajattelijoiden vaientaminen, vainoaminen ja tuhoaminen: ”Ennen natseja Saksa oli millä mittarilla tahansa johtava länsimaa. Natsit tappoivat tai ajoivat maanpakoon kaikki ajattelevat olennot. Monet pakenivat Yhdysvaltoihin, joka toisen maailmansodan jälkeen nousikin johtavaksi länsimaaksi.” Kuru puolestaan on havainnut, että juutalaiset ovat olleet osallisia historiallisissa liikkeissä, jotka ovat mm. edistäneet liberaalia maahanmuuttopolitiikkaa. Helsingin juutalaisen seurakunnan puheenjohtaja Yaron Nadbornik on tuominnut Kurun antisemitistiset kommentit ja todennut, että sinimustat ovat eksyksissä oman ihmisyytensä kanssa.

Kuru havahtui siihen, että natseja esimerkiksi Yhdysvaltoihin paenneet juutalaiset ovat olleet ”yliedustettuina” monissa kumouksellisissa liikkeissä ja ihmisoikeusjärjestöissä.

 

Anders Behring Breivikin (s. 1979 Norja) tavoin Tuukka Kuru alkoi lukea Jussi Halla-ahon kirjoituksia jo nuorena miehe. Tämän jälkeen Kuru on tehnyt yhteistyötä mm. Junes Lokan (s. 1979 Marokko) kanssa Rajat kiinni -mielenosoituksien järjestämisessä. Lokka on tullut tunnetuksi erityisesti törkeästä kielenkäytöstään muun muassa toimittajien ja poliitikkojen vaientamiseksi. Jussi Halla-aho on sanonut arvostavansa Lokkaa ja hänen tekemäänsä työtä erittäin paljon.

Lokka ja toinen suomalaismies ovat esimerkiksi herjanneet vihreiden kaupunginvaltuutettua sosiaalisen median kanavillaan nimitellen tätä mm. apinaksi, retardiksi ja sirkuseläimeksi. Lisäksi Lokka on sanonut Youtube-videollaan muun muassa: ”Latekoe uuniin.” (HS 7.3.2022) Kuva: Ville Ranta

 

Lamminpään kirjoitusoikeus poistettiin sinimustista kertovan Puheenvuoro-blogitekstin takia 3.3.2023 asti, mutta hänen käyttäjätilinsä on edelleen suljettu.

Mika Lamminpää on kirjailija ja opettaja, joka on julkaissut tietokirjoja (mm. Eila ja Ossi – suomen kielen alkeisoppikirja, Gummerus 2010), romaanin Mies joka putosi jaloilleen (Oppian 2020) ja runoja (Talvimatka, Oppian 2022).

Etnonationalisti Tuukka Kuru on asevelvollisuutta vastustava juutalaiskriittinen klassinen liberaali, joka uskoo suomalaisuuden pohjautuvan yhteiseen verenperimään.

rosa guevara
Vihreät

ulko- ja turvallisuuspolitiikan asiantuntija yli 15 vuoden kokemuksella
"Errore humanum est"

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu