Varastettu polkupyörä?

Siinä se oli ollut suunnilleen samassa paikassa  koko menneen viikon ajan. Nimittäin hiilikuituinen retkeilypyörä Asolanväylän ja kevyen liikenteen väylien välissä. Pyörä nojasi tien vieressä kasvavaan puuhun, eikä sitä voinut ohittaa huomaamatta. Viikon aikana kymmenet poliisiajoneuvot olivat ohittaneet paikan viemättä pyörää löytötavaratoimistoon. Samoin kaupungin puistotyöntekijät olivat kiertäneet tyhjentämässä bussipysäkkien roskapöntöt, mutta polkupyörä oli ollut liian suuri pois vietäväksi.

Moninaiset ovat ne löytötavarat, jotka ovat roskia keräillessäni tielleni osuneet. Aikaisemmin kiikutin ne kiltisti löytötavaratoimistoon, jätin osoitteeni ja puhelinnumeroni toimistoon, että omistaja soittaisi noutaessaan omansa. Toisaalta olen pyytänyt palauttamaan tavaran minulle, jos sitä ei haeta vuoden kuluessa. Ainuttakaan puhelua en ole saanut onnelliselta omistajalta tai lunastamattoman tavaran palauttamista.

Polkupyörän kuljettaminen pienellä henkilöautolla on lähes mahdotonta. Etenkin silloin, kun autossa ei ole kattotelinettä. Pyörän paloitteleminen  silloin, kun takapyörä on lukolla kiinni rungossa, on mahdoton tehtävä. Siksi mielestäni ”Musta Maija” tyyppisessä poliisiautossa olisi tarpeeksi tilaa polkupyörän kujettamiseen. Tämä tarkemmin tutustumatta ”Maijan” sisätiloihin.  Samoin puistotyöntekijät liikkuvat avolavaisilla kevyillä kuorma-autolla, jonka lavalle polkuratas hyvin sopisi. Kaikki ylimääräinen on vain niin vaikea suorittaa. Aita ylitetään sen matalimmasta kohdasta.

Löytämieni kännyköiden kohdalla olen ottanut käyttöön oman menetelmäni. Jos siinä on vielä virta päällä, etsin puhelimen muistista yhden puhelinnumeron ja soitan siihen. Kysyn puhelun vastaanottajalta, tuliko tämä puhelu hänen tuntemaltaan henkilöltä. Lähes sata prosenttisesti vastapuoli tuntee soittajan numeron ja lupaa pyydettäessä ilmoittaa kännykän löytyneen.

Kun omistaja sitten saapuu puhekaluaan noutamaan, useimmat kuittaavat löytäjän kulut kiitoksella. Sehän riittää minulle, mutta muutamat jopa tarjoavat rahaakin. Suurin summa on monen satasen arvoisesta puhelimesta ollut 5 euroa. Rahavarani eivät ole olleet tuotakaan summaa vaille.

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu