Olen autorifoobikko

Autoritaarisesti ajatteleva ihminen ajattelee, että on olemassa jokin hänen itsensä ulkopuolinen ehdoton ja absoluuttinen totuus. Sellainen ihminen sysää vastuun totuuden löytämisestä oman itsensä, järkensä ja tunteidensa, ulkopuoliselle taholle.

Ei-autoritaarisesti ajatteleva ihminen taas luottaa omaan harkintaansa ja pyrkii itse löytämään vastauksia, joiden hän tietää jo lähtökohtaisesti olevan epävarmoja ja pystyy myös tarvittaessa  vaihtamaan mielipiteitään aina uuden ilmaantuvan tiedon perusteella.

Autoritaariset ideologiat hyväksikäyttävät tätä inhimillistä peruspiirrettä, autoritaarista ajattelutapaa, omiin tarkoituksiinsa. Varmoille vastauksille on aina kysyntää ja autoritaaristen ideologioiden edustajat ovatkin riemumielin tarjoamassa niitä ihmisille.

Autoritaariset ideologiat ovat aina inhimillisesti vahingollisia, mutta sen lisäksi pahimmillaan myös yhteiskunnallisesti erittäin vaarallisia.

Sillä äärimmäinen pahuus syntyy aina autoritaarisen ajattelutavan pohjalle, kollektiivisen prosessin kautta. Sen synty ei ole siis mikään satunnainen oikku tai mytologisen/demonisen pahuuden aiheuttama, vaan se kehittyy pitkäaikaisesti, pääosin laimeana ja laajalle levinneenä, tiivistyäkseen sitten yht'äkkiä ja ryöpsähtäkseen silmillemme "selittämättömänä" pahuutena.

Laimea kollektiivinen osallisuuskin on siis osallisuutta. Islamin opetuksen tukeminen verovaroin tekee meistä jokaisesta osallisia myös islamin eri ääri-ilmiöiden syntyyn. Jos kuvitteellisia tarinoita esitetään tosina riittävän monelta taholta ja ponnekkaasti, niin ainakin herkimmät lapsukaiset erehtyvät pitämään niitä tosina. Koukku on syötetty.

Se pelottaa minua.

Olen autorifoobikko.

rutanen1965
Sitoutumaton Oulu

DI/ohjelmoija.

Olen Talousdemokratia ry:n hallituksen jäsen. Kannatan valtiopainotteista sekataloutta sekä euroalueen hallittua purkamista.

"Valtioraha on kansantalouden tärkein työkalu"

MMT-infoa: www.modernmonetarytheory.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu