St1 – esimerkillinen suomalainen innovoija

 

Alunperin suhtauduin hyvin skeptisesti St1:n vetämään syvälämpöhankeeseen Espoon Otaniemessä: 

http://www.st1.fi/uutiset/tiedotteet/st1-n-geolammon-pilottihankkeen-luotausporaus-alkanut-espoossa

Mutta tarkemmin asiaa pohdittuani  minulle valkeni, että kyseessä on juuri sen kaltainen rohkea hanke joilla Suomen talous tullaan nostamaan uuteen kasvuun.

Uuden kasvun idut löytyvät aina yllättävistä suunnista (tällä kertaa alhaaltapäin, noin 7 kilometrin syyvyydeltä) ja ne herättävät ensialkuun suuria epäilyksiä ja jopa hilpeää naureskelua vrt. "langaton taskupuhelin joka iikalle vauvasta vaariin".

St1 tekee juuri sellaista työtä minkä olisi alunperin pitänyt kuulua valtiollisten energiayhtiöden strategiseen toimenkuvaan, eli kehittää kotimaisia uusiutuvan energian tuotantomuotoja. Hienoa kuitenkin, että yksityinen yritys on näin esimerkillisesti ryhtynyt tällaisen edelläkävijän rooliin.

Uuden löytämiseen liittyy tietysti aina suuri epäonnistumisen riski, mutta se on vain rohkeasti otettava ja hyväksyttävä asiaankuuluvana seikkana. Kaikkia rohkeasti yrittäviä on vilpittömästi kannustettava ja toivottava parasta. Suuret onnistumiset kantavat aina satoa koko yhteiskunnallemme.

Toivotaan, että myöskin valtiolliset energiayhtiöt palaisivat niille luontevampaan toimenkuvaan, maailmalla seikkailun sijaan.

rutanen1965
Sitoutumaton Oulu

DI/ohjelmoija.

Olen Talousdemokratia ry:n hallituksen jäsen. Kannatan valtiopainotteista sekataloutta sekä euroalueen hallittua purkamista.

"Valtioraha on kansantalouden tärkein työkalu"

MMT-infoa: www.modernmonetarytheory.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu