Rajat on nyt suljettava

 

Kuten Matti Vanhanen viisaasti ja realistisesti totesi, ei turvapaikanhakijoiden virta tule lähiaikona pysähtymään.

Siksi se on Suomen yksipuolisesti katkaistava.

Sekä Schengen- että turvapaikkajärjestelmät ovat molemmat rikkoontuneet; Emme voi enää vain seurata tilannetta sivusta ja todeta: "Hupsista keikkaa jopas sattuikin – halataan!". Rikki ne ovat molemmat, eivätkä tule korjaantumaankaan ilman Suomen yksipuolisesti tekemiä kovia toimenpiteitä.

Kaikille on jo pitkään ollut ilmeistä, että turvapaikkajärjestelmä on menettänyt aluperäisen merkityksensä ja siitä on tullut lähes yksinomaan siirtolaisuuden kanava. On rehellistä vihdoinkin myöntää toimimaton toimimattomaksi. 

Ilmeistä on myös, että olemme vaivihkaa ajautuneet Saksan alusmaaksi; Ensin kustantaen Saksan pankkikriisiä ja nyt Saksan avoimen turvapaikkapolitiikan seurauksia.

Rajat on siis laitettava nyt kiinni, jotta virta katkeaa ja aletaan hakemaan kestäviä ratkaisuja tilanteen korjaamiseksi. Schengen-rajan sulkeminen tulee aiheuttamaan ketjureaktion, jossa kaikki Schengen-rajat lopulta sulkeutuvat ja turvapaikanhakijavirta tyrehtyy. Tieto rajojen sulkeutumisesta katkaisee myös välittömästi  ihmisten lähtöhalukkuuden kriisialueilta.

Tämä ratkaisu kuulostaa kovalta, mutta on lopulta kuitenkin inhimillistä; Suurin osa turvapaikanhakijoista on valheellisen unelman perässä; Eurooppa kykenee kyllä huolehtimaan kohtuullisesta määrästä pakolaisia, mutta suuret ihmisvirrat tulevat lopulta aiheuttamaan kohtuutonta kärsimystä kaikille osapuolille ja unelmien muuttumisen painajaisiksi.

Olemme myös itse olleet osasyyllisiä tähän; Meidän on nyt rehellisesti myönnettävä uusille turvapaikanhakijoille, että olemme myyneet heille tämän valheellisen kuvitelman; Satojentuhansien potentiaalisten turvapaikanhakijoiden pettymys ja katkeruus on vielä estettävissä.

Rajojen sulkeminen pakottaa myös EU:ta ainoaan järkevään ratkaisuun eli suurten järjestelykeskusten rakentamiseen Etelä-Eurooppaan (eräänlaisia "luksus"-pakolaisleirejä), jossa hakemukset käsitellään pikaisesti. Hylätyt hakijat, sekä vapaaehtoiset palaajat palautetaan nopeasti.

Ei ole mitään mieltä siirtää tilapäisesti satoja tuhansia ihmisiä lauhkeasta ilmastosta tuhansien kilometrien päähän arktisille alueille. (Tilapäisestä oleskelustahan on kysymys, sillä suurin osa heistä pitäisi lopulta käännyttää takaisin lähtömaihinsa.)

Olemme kulkemassa kohti miljardien eurojen taloudellista vahinkoa yhteiskunnallemme, puhumattakaan turvapaikanhakijoille ja kansalaisillemme syntyvästä molemminpuolisesta inhimillisestä kärsimyksestä. 

 

Vielä on aikaa.

Mutta yhtään sitä ei ole hukattavaksi.

 

————-

Muita yksipuolisia toimenpiteitä joihin Suomen on pikaisesti ryhdyttävä:

– uusien perheenyhdistämishakemusten käsittelyn keskeyttäminen esim. kahdeksi vuodeksi

– Balkanin alueelta tulevien turvapaikkahakemusten käsittelyn keskeyttäminen

– pakolaiskiintiöistä luovuttava, siihen asti kunnes turvapaikkajärjestelmä taas toimii sille tarkoitetulla tavalla

– kannustaminen vapaaehtoiseen paluuseen, tuntuvan kertakorvauksen siivittämänä

+ EU:n on myös sovittava Turkin kanssa rajan sulkemisesta Turkin puolelta, lisääntyvän valvonnan avulla.

+ EU:n panostettava lisää Syyrian pakolaisleirien ylläpitoon.

 

 

p.s: Eija Riitan hieno kirjoitus samoista asioista: http://blogit.iltalehti.fi/eija-riitta-korhola/2015/09/16/jos-edes-puhuttaisiin-oikeilla-sanoilla/

rutanen1965
Sitoutumaton Oulu

DI/ohjelmoija.

Olen Talousdemokratia ry:n hallituksen jäsen. Kannatan valtiopainotteista sekataloutta sekä euroalueen hallittua purkamista.

"Valtioraha on kansantalouden tärkein työkalu"

MMT-infoa: www.modernmonetarytheory.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu