Kansalliskonservatiivisuuden nousu Suomessa ja Euroopassa

 

Punavihreän multikulti-kokeilun nyt sortuessa silmiemme edessä, ei tarvita kummoistakaan ennustajaeukkoa ennustamaan, että seuraavaksi tulemme kokemaan kansalliskonservatiivisuuden nousun sekä Suomessa, että koko Euroopassa. Junaan ovat jo lähteneet Unkari ja Puola.

Punavihreä multikulti-kokeilu lienee suoraa jatkumoa 60-luvun sosialistiselle nuorisoliikkeelle. Sosialisimia ei tullut, eikä näyttäisi siis tulevan multikultiakaan, ei ainakaan tarkoitetussa muodossa. 

Ihmiset toimivat sekä yksilöinä, että yhteiskuntina kutakuinkin samalla tavoin; On inhimillistä korjata aiempi virhe uudella ja siksipä on luonnollista olettaa, että punavihermultikulti-kokeilun tilalle tulemme saamaan kansalliskonservatiivisen yhteiskuntakokeilun. En ole kansalliskonservatiivi, mutta kansalliskonservatiivisuuskin lienee kuitenkin parempi vaihtoehto kuin äärikansallisuus tai suoranainen totalitarismi.

Voimme siis olettaa, että Suomessakin puolueet tulevat reivaamaan puolueohjelmiaan konservatiivisempaan suuntaan ennen seuraavia eduskuntavaaleja.

Seuraavissa eduskuntavaaleissa tulemme myöskin nakemään tukun uusia puoluejohtajia: SDP:n Antti Rinne ei liene uskottava vaihtoehto seuraavissa vaaleissa, joten hän saanee mennä. Soinin luottamuspääoma on syöty, joten hänen aikansa on myöskin ohi vaalikauden aikana. Stubbin kohtalo odottanee enää kirkonkuulutuksia.

Mielenkiinnolla odotan myöskin sitä, saavatko puolueet aikaiseksi kansalliskonservatiivisen kilpalaulannan, siitä kuinka tiukilla ohjelmilla mennään eduskuntavaaleihin.

Siirtolaiskriisi jatkunee kesälläkin hallitsemattomana, mikä johtanee EU-myönteisen siiven tappioon Britannian EU-jäsenyyden kohtalon ratkaisevissa vaaleissa. Tämä johtanee, ellei EU:n loppuun, niin ainakin sen jonkinlaiseen muodonmuutokseen. Samalla väistöliikkellä Britannia tullee välttämään muualla Euroopassa vahvistuvan kansalliskonservatiivisen aallon .

Ruotsissa ruotsidemokraattien vaalivoitto seuraavissa eduskuntavaaleissa lienee selviö ja jokin puolue taipunee heidän kanssaaan hallitusyhteistyöhön tai ainakin tukipuoleeksi oppositiossa.

Norjalaiset, meitä muita pohjoismaalaisia fiksumpina, välttynevät kansalliskonservatiivien valtaannousulta.

p.s. En siis ole kansalliskonservatiivi, enkä paljon mitään muutakaan. Yritän vain ennakoida mitä politiikassa ehken tapahtuisi seuraavaksi.

p.p.s. Kaikki meidän ongelmamme ovat edelleen täysin meidän itsemme ratkaistavissa. Meillä ei ole mitään todellista ulkoista uhkaa. Ainoa todellinen uhkamme on meidän oma typeryytemme.

p.p.p.s Multikultia en ymmärrä yhteiskunnallisena kokeiluna, enkä tosin oikein käsitteen todellista sisältöäkään.

rutanen1965
Sitoutumaton Oulu

DI/ohjelmoija.

Olen Talousdemokratia ry:n hallituksen jäsen. Kannatan valtiopainotteista sekataloutta sekä euroalueen hallittua purkamista.

"Valtioraha on kansantalouden tärkein työkalu"

MMT-infoa: www.modernmonetarytheory.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu