Myös Dagens Industri sulki uutiskommentoinnin

 

Silloin tällöin käyn tutkailemassa ruotsalaisten tunnelmia DI:n uutiskommenttiketjuissa.

Mutta enpäs enää käykään, sillä kommentointimahdollisuus on nyt poistettu. Virallisena selityksenä on palvelun keskeneräinen päivitysprojekti. 

Todellisuudessa kyse lienee siitä, että on haluttu vaimentaa maahanmuuttokriittinen keskustelu, jota ketjuissa on käyty. Keskustelu on kuohunut kiivaana DI:n palstoilla, sillä kaikki suuret ruotsalaiset nettilehdet ovat jo aiemmin sulkeneet kommenttipalstansa ja DI oli jäänyt yhdeksi viimeisistä linnakkeista, jossa kommentointi oli yhä sallittu.

Tämä on Ruotsin kannalta vaarallinen tie. Yhteiskunnallista keskustelua ei pidä rajata, sillä se ainoastaan pahentaa tilannetta. Tyytymättömyys purkautuu tällöin jotain muuta ja arvaamatonta kautta. Lisäksi se ruokkii tietysti myös törkymediaa.

Nettikeskustelu on edelleen hyvin tuore ilmiö ja se kuohuu välillä yli äyräidensä. Mutta meidän on vain pakko opetella tämä homma ja pikkuhiljaa oppia nettikeskustelemaan sivistyneesti. Nettikeskustelu on hyvin tärkeä osa yhteiskunnallista dialogia ja sitä ei saa alkaa rajoittamaan eikä myöskään tärvellä törkykirjoittelulla ja häiriköinnillä.

Olen tässä suhteessa optimisti; Me kyllä opimme tämänkin homman ja nettikulttuurimme tulee kehittymään, kuten kaikki muukin kulttuuri on ajan saatossa kehittynyt.

Kaikkea törkyä ei saa pois niin kauan kuin on pahoinvoivia ihmisiä, mutta me muut voimme opetella hillitsemään itsemme, nostamaan tasoamme ja näkemään ihmisen keskustelun toisellakin puolella.

+ Laittakaa linkkejä jos tiedätte asiallisia ruotsalaisia keskustelupalstoja.

rutanen1965
Sitoutumaton Oulu

DI/ohjelmoija.

Olen Talousdemokratia ry:n hallituksen jäsen. Kannatan valtiopainotteista sekataloutta sekä euroalueen hallittua purkamista.

"Valtioraha on kansantalouden tärkein työkalu"

MMT-infoa: www.modernmonetarytheory.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu