Uskonnonopetuksen lopettaminen

..tulee päivä päivältä yhä ajankohtaisemmaksi.

 

Islaminuskoisen väestön jatkuvasti lisääntyessä maassamme, tulevat myös uskonnonopetukseen liittyvät ongelmat yhä näkyvimmiksi. Kun ongelmia aiheuttaa joku tuttu ja turvallinen, olemme sille sokeita. Mutta kun aiheuttaja on joku meille ennalta vieras taho, tulevat jo olemassa olevat ongelmat meille itsellekin selvemmin näkyviksi.

 

Mikään ideologinen opetus ei millään muotoa voi kuulua valtion tehtäviin, joten jo uskonnonopetuksen lähtökohta on täysin absurdi.

Absurdia on myös nykyinen uskonnonopetuksen totetus ts. ns. tunnustukseton uskonnonopetus. Ainakaan minun järkeni ei voi ymmärtää mitä sellaisella mahdollisesti tarkoitetaan. Onko siis opetettu oppiaine totta vai pelkkää satua? Jos se on totta, pitäisi opettaa kunkin uskonnon eksegetiikkaa, ja jos se on puolestaan tarua ei sitä pitäis opettaa laisinkaan, sillä satutunnit eivät kouluun kuulu.

Tunnustuksellisen uskonnonopetus taas törmää siihen ongelmaan, että mikään versio siitä ei kelpaa kaikille uskonryhmille. Paljon puhutaan esim. "oikeasta" islamista, mikä on täysin absurdia, sillä sellaista ei ole olemassakaan. On vain erinlaisia islamin tulkintoja jota ovat tosia kullekin viiteryhmälle.  Absoluuttisen oikean määrittely sepitteestä on looginen mahdottomuus.

Uskonnot ovat syyllisiä kaikkiin niistä aiheutuviin ongelmiin, vaikka eivä niitä toki myönnäkään. Sallimalla uskonnonopetuksen kouluissamme, tulee meistä kaikista osavastuullisia ko. ongelmiin.

 

Päättäjiemme onkin nyt otettava vihdoin lusikka kauniiseen käteensä ja vietävä maamme keskenjäänyt sekularisaatioprosessi loppuun mm. lopettamalla uskonnonopetus kouluissa. Sekularismi on aivan keskeinen osa länismaista arvomaailmaa ja meidän on tultava vihdoin tässäkin suhteessa todelliseksi länsimaaksi. Samalla korjaantuu liki kaksivuosituhantinen harhapolku, joka alkoi kristinuskon tullessa Rooman valtionuskonnoksi.

 

Mitään ei kuitenkaan todellisuudessa tule tapahtumaan, vaan tulemme odottelemaan mm. islamin opetuksesta seuraavia ongelmia ja puuttumaan niin jälkikäteisesti ja puuttellisesti. Tämä johtuu siitä, että päätöksenteko maassamme on halvaantunut ns. "kiky-luokkaan" ja kaikki todelliset muutokset jäävät toteutumatta. Kaikki suuret muutokset tulvatkin tapahtumaan vasta maamme ajautuessa kriisiin tai nykyisen päättäjäsukupolven vaihtuessa uuteen.

 

rutanen1965
Sitoutumaton Oulu

DI/ohjelmoija.

Olen Talousdemokratia ry:n hallituksen jäsen. Kannatan valtiopainotteista sekataloutta sekä euroalueen hallittua purkamista.

"Valtioraha on kansantalouden tärkein työkalu"

MMT-infoa: www.modernmonetarytheory.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu