Henki salpautuu..

 

Hallituksen kaavailema 3kk-haastatteluruletti työttömille on sellainen järjettömyyden huipentuma, että se salpaa hengityksen.

Tähän hulluuteen "investoidaan" 17m euroa aiheuttaen todellisuudessa, heijastusvaikutuksineen, satojen miljoonien vahingot sekä yksilöille että koko yhteiskunnalle.

Todella vaikeaa enää ymmärtää missä todellisuudessa poliittinen eliittimme oikein elää, mutta ainakin se on täysin vieraantunut tavallisten ihmisten elämästä.

Työttömien kontrollointi ja pompottelu perustuu harhakuvitelmalle oletettujen lusmu-työttömien suuresta määrästä. Todellisuudesta lusmuilijoiden määrä on vähäinen ottaen huomioon, että sairaat ja moniongelmaiset eivät kuulu työkkärin luukulle, vaan johonkin aivan muualle. Tämän kuvitellun ongelman vallassa sitten kyykytetään koko työttömien massaa. Oikeat lusmut eivät menet töihin millään keinolla, mutta oikea työnhakija saattaa kyykytyksen seurauksena heittää hanskat lopullisesti tiskiin.

Oikeassa todellisuudessa koko työvoimahallinnon tehtävä tulisi ajatella täysin toisinpäin kuin nyt; Työkkärin tulee olla palvelulaitos, joka tarjoaa tukipalveluita niitä haluaville ja tarvitseville työttömille.

Kontrollin ja pompottelun poistaminen vapauttaisi sekä työttömien, että TE-virkailijoiden henkiset resurssit ja kohdentaisivat ne mahdollisimman tarkoituksenmukaiseen käyttöön. Ja ihmeitä alkaisi tapahtua! Ja tämä kaikki pelkällä asennemuutoksellla työttömiä kohtaan. Eikä tässä siis kuluisi rahaa ollenkaan.

Em. muutoksen lisäksi olisi luotava kansallinen työvoimarekisteri, jossa olisi kaikkien kansalaisten koulutus- ja työkokemustiedot ts. eräänlainen kansallinen CV-pankki.

Tämän pankin tiedot olisivat kaikkien ammattimaisten työnvälittäjien käytettävissä. Työkkärin varsinainen työnvälitys lopetettaisiin kokonaan ja jäljelle jäisi ko. rekisterin ylläpito ja työttömien tukitoiminnot sekä koulutustoimintaa. Mitään pakkoa ja kontrollia ei olisi, vaan luotettaisiin ihmisten ymmärrykseen toimia omaksi parhaakseen aina kussakin tilanteessa.

Näin virallinen byrokratia ja todellisuus vihdoinkin kohtaisivat toisensa.

Ja ihmeitä alkaisi tapahtumaan.

rutanen1965
Sitoutumaton Oulu

DI/ohjelmoija.

Olen Talousdemokratia ry:n hallituksen jäsen. Kannatan valtiopainotteista sekataloutta sekä euroalueen hallittua purkamista.

"Valtioraha on kansantalouden tärkein työkalu"

MMT-infoa: www.modernmonetarytheory.fi

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu