Kirkkonummi | Vaalilupaukset ja arvot | KOK 175

Hei, Kirkkonummi!

Asetuin ehdolle, koska haluan ajaa seuraavia asioita:

1. Hyvä arki ja elämänlaatu, mahdollisuus hyvään asumiseen

2. Sujuva ja turvallinen liikkuminen töihin ja kouluun

3. Hevosalan kehittäminen sen potentiaalin huomioiden sekä talouden, elämänlaadun että kunnan houkuttelevuuden näkökulmasta

4. Yrittäjämyönteisempi kunta ja yksityissektorin työpaikkojen luominen kuntaan

5. Sote-asioiden ketteröittäminen ja ratkaisukeskeinen toimintakulttuuri

6. Suvaitsevaisuus ja sivistynyt keskustelukulttuuri ilman kiusaamista koulussa, politiikassa ja somessa

 

Pari lyhyttä perustelua

Kirkkonummi houkuttelee taloudellisesti toimeentulevia ihmisiä, jotka haluavat muuttaa kaupungista maaseudun rauhalliseen idylliin. Monelle Kirkkonummi on paikka, johon hakeudutaan asumaan poikkeuksellisen hyvän elämänlaadun takia, varsinkin haja-asutusalueilla; maaseutumainen elämäntapa lähellä isoja keskuksia parasta mahdollista asumista monille.

Tämä hyvä elämänlaatu tulisi ottaa kunnan kehittämisen arvopohjaksi. Kotikuntani Kirkkonummi on siis jotain aivan muuta kuin edullisempi tontti omakotitalolle kohtuullisen matkan päässä Helsingistä. Juuri nyt ihmiset arvostavat tilaa, rauhaa, luontoa ja mahdollisuutta tehdä etätöitä enemmän kuin koskaan.

Kuntalaisten sujuva turvallinen liikkuminen työpaikoille ja kouluun on turvattava – myös haja-asutusalueilta. Töihin on päästävä sujuvasti, ettei liikkuminen muodostu kannustinloukuksi, ja vapaa-aikaa jää palautumiseen ja elämiseen. Ei tietulleille!

Kuntalaisten asioiden hoitaminen terveydenhuollossa ja muissa kuntapalveluissa on saatava ratkaisukeskeiseksi ja sujuvaksi. Kuluja syntyy vatuloinnista. On ymmärrettävä ja varauduttava pitkän koronan taloudellisiin ja sosiaalisiin vaikutuksiin.

Edistän hevosalaan liittyvää yrittäjyyttä, harrastamista ja muuta taloudellista toimeliaisuutta kuntani päätöksenteossa. Hevosten ympärille kehittynyt maatalous ja yrittäjyys tuovat kuntaan työtä, tuloja, ja houkuttelee maksukysyisiä uusia asukkaita.

Kunnallinen päätöksenteko ei voi olla vain eurojen jakamista, vaan toimintojen sisäisen kehittämisen kautta pitäisi saada ketterämpää ja kustannustehokkaampaa palvelutuotantoa palvelujen laadun kärsimättä.

 

Parhain terveisin,

Saara

PS Klikkaa itsesi seuraamaan minua Facebookissa ja Twitterissä, kommentoi rohkeasti kirjoituksiani, ja ennen kaikkea muista tulla äänestämään minua! Numero 175.

0
Saara Brax
Kokoomus Kirkkonummi
Ehdolla kuntavaaleissa

Työskentelen tutkijatohtorina LUT-yliopiston Kauppatieteellisessä tiedekunnassa, minne sukkuloin säännöllisesti pääkaupunkiseudun tuntumasta. Tutkin mm. teollisuuden palveluja, B2B-palveluja, digitalisaatiota toimitusketjujen hallintaan ja palveluoperaatioihin liittyen, jne.

Olen koulutukseltani tekniikan tohtori, ja tehnyt pitkään korkeatasoista tutkimusta palveluliiketoiminnan ja palvelutuotannon kehittämisen ja johtamisen alalla. Väittelin Aalto-yliopiston tuotantotalouden osastolta 2013, oppialana operaatiojohtaminen teollisuudessa ja palveluissa. 2014-2017 työskentelin Suomen Akatemian tutkijatohtorina Aalto-yliopistossa, jonka jälkeen 2017 siirryin LUT-yliopistoon.

Työni lisäksi aika kuluu perheen ja harrasteiden parissa, erityisesti oman hevosen kanssa ja puutarhaa kuopien, ja kirjoittaen. Olen mediassa ollut avoin sairastumisestani pitkittyneeseen koronavirusoireiluun, ja kirjoitan Long Covid-asiaa täälläkin. Tällä saralla on valitettavasti vielä paljon tehtävää, ja kokemukseni saikin minut asettumaan ehdolle kunnallisvaaleissa sekä aloittamaan kirjoittamisen täällä, jotta voisin tehokkaammin vaikuttaa.

Sosiaalisessa mediassa kirjoittamani sisältö edustaa vain omia näkemyksiäni asiantuntijana ja kansalaisena, ei työnantajani tai muun sidosryhmäni näkemystä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu