EU harhapolulla
”Me olemme jälkikäteen ihmetelleet, mikä Neuvostoliitossa meni pieleen. Perussyy oli, että siellä ei ollut julkista kritiikkiä eikä avointa keskustelua yhteiskunnan ongelmista, oli vain yksi totuus. EU:ssa ollaan toistamassa samat virheet.”
”Merkillisen pieni eturyhmä on kyennyt rakentamaan mahtavan valtarakennelman. Ongelma on vain, että kansainvälistyneiden yritysten intressi ei välttämättä ole sama kuin Suomen etu.”
”Niiden [tiedotusvälineiden] pitäisi edustaa itsenäistä valtiomahtia ja suhtautua kriittisesti kaikkeen vallankäyttöön, mutta niistä onkin tullut osa valtarakennetta.”
Näillä sanoilla Paavo Väyrynen kommentoi Emu-hanketta ja EU:n suuntaa Suomen kuvalehden haastattelussa. Vuosi oli tuolloin 1997, mutta voisi kuvailla täydellisesti myös nykyhetkeä.
Väyrysen kaltaiset kriitikot saatettiin naurunalaisiksi, kun he liian ajoissa varoittivat EU:n kehittyvän yhteisvelalliseksi liittovaltioksi vastoin perussopimusta ja pelkäsivät jäsenyyden olevan talouden ja itsemääräämisoikeuden kannalta Suomelle kohtalokas. Nyt näiden uhkakuvien voidaan nähdä realisoituneen jo monilta osin ja vauhti kohti epädemokraattista supervaltiota sen kuin kiihtyy.
EU-parlamentti äänestää 22.11.2023 mm. perussopimuksien muutoksien aloittamisesta. Kyse on päätöksenteon rakenteiden uudistuksesta, jossa EU käytännössä keskittää valtaa itselleen, muuttaa äänestysperiaatteita ja antaa mahdollisuuden itselleen lisätä omaa toimivaltaansa. EU on kaikessa hiljaisuudessa työstämässä perustuslakiuudistusta, jolla mm. ilmastopolitiikka keskitetään EU:lle. Sen seuraukset tulevat olemaan paitsi haitallisia Suomen metsä- ja maataloudelle, myös tavalliselle suomalaiselle, jonka ruoka-, liikkumis- ja asumistottumuksia voidaan voidaan jatkossa kontrolloida ylikansallisesti. Valvonta mahdollistuu digitaalisen identiteetin ja valuutan myötä, joita YK:n ja EU:n toimesta niin ikään kaavaillaan lähitulevaisuuteen.
Vallan keskittämistä suunnitellaan myös terveysturvallisuuden osalta. Mm. WHO:n pandemiasopimuksen ja IHR-sääntömuutosten toimia on jo kytketty EU:n Global Health Strategy suunnitelmaan, vaikka sopimuksia ei ole vielä hyväksytty WHO:n tasollakaan. Tämä kielii siitä, että vastarintaa ei ole odotettavissa ja jatkossa WHO saa valtuudet antaa jäsenvaltioille laillisesti sitovia päätöksiä suositusten sijaan.
WHO:n edustajisto koostuu vaaleilla valitsemattomista virkamiehistä ja sen rahoituksesta valtaosa on nykyään korvamerkittyä niin, että kohteen määrää rahoittaja – ei WHO. Tämä itsessään luo valtavan eturistiriidan, kun merkittävimpinä yksityisinä rahoittajina toimivat lääkeyhtiöt sekä Bill ja Melinda Gatesin säätiö, jolla ymmärrettävästi on vahvat taloudelliset intressit tarjota ratkaisuksi rokote tautiin kuin tautiin.
Eikö tällainen vallan keskittäminen suurkorporaatioiden rahoittamalle ylikansalliselle järjestölle ole demokratian eli kansanvallan irvikuva?
On myös huomioitava, että mm. pakkotoimia, karanteenileirejä ja koteihin vangitsemista pandemia-aikaan harrastanut Kiina on yksi suurimmista rahoittajamaista ollen näin yksi eniten valtaapitävistä tahoista WHO:ssa. Kiina on tunnettu autoritäärisestä hallinnosta, ihmisoikeuksien polkemisesta ja se onkin viime vuosina saanut vahvan digitalisaatiokehityksen myötä ujutettua käyttöön kansalaisten sosiaalisen pisteytysjärjestelmän ensimmäisenä maailmassa.
Kiinan dystopiaan verrattuna länsimaisen demokratian tila saadaan näyttämään kiitettävältä, mutta kyse on lähinnä perspektiiviharhasta. On älyllistä epärehellisyyttä taivastella totalitaristista politiikkaa toisaalla ja keräillä irtopisteitä näennäisen demokratian ja oikeusvaltion hehkuttamisella. Poikkeusaikoina on tullut harvinaisen selväksi, miten hauraita demokratiamme nykyisellään jo ovat ja miten vähän kansalla todellisuudessa on mahdollisuus vaikuttaa.
Liian moni länsimainen sivistysvaltio on muuttunut yhden totuuden yhteiskunnaksi, jossa tiedotusvälineistä on tullut vallan väline, millä häikäilemättömästi edistetään haluttua agendaa. Pandemianhallintaa, koronarokotteita, sotauutisointia, vallansiirtoon pyrkiviä sopimuksia tai kansainvälisten toimijoiden väärinkäytöksiä kritisoivat ihmiset päätyvät kaatoluokkaan ”Venäjän trollit”, jolla kansalaiskeskustelu pyritään hiljentämään. Demokratian suurimmiksi vihollisiksi länsimaissa maalataan oikeistopopulistit, jotka uhkaavat salakavalasti nousta valtaan kuten natsit aikanaan sekä nationalistit, joiden halu suojella omaa kansaa leimataan rasismiksi.
Agenda 2030 -teemoista, kuten mm. ilmastonmuutoksesta, vihreästä siirtymästä ja gender-politiikasta nostetaan medioissa isosti esille se yksi sallittu näkemys, jota kritisoivat tuomitaan väärämielisiksi. Maailmantuskaa lietsomalla sekä uusilla sukupuoliopeilla hajotetaan lasten ja nuorten psyykettä, mutta siitä huolestuneet saadaan näyttämään pahantekijöiltä. Juuri näillä vahvoilla ideologioilla, joita ei ole sallittua kyseenalaistaa, polarisoidaan kansa ja hajotetaan demokraattisen yhteiskunnan perustaa monella tapaa. Luottamus instituutioihin murenee, kun avointa ja kriittistä keskustelua ei sallita ja päätöksenteko keskitetään yhä harvemmille.
Demokraattista järjestystä ei todellisuudessa uhkaa kansalaisten liikehdintä vaan vallan asteittainen siirto kansainvälisille toimijoille ja taloudellisen kontrollin luovuttaminen globaaleille monopoleille ilman tehokasta valvontaa. Tämä vapauttaa heidät vastuista ja tarjoaa oikeudellisen immuniteetin eli syytesuojan, ja kuten voimme nähdä tapahtuneen rokotteiden kohdalla: rahanahneet hyväntekijät käärivät rahat ja valtiot kantavat vastuun haitoista.
Tällainen kehitys, missä kansallisvaltioiden poliittiset koneistot hiljalleen tehdään tarpeettomiksi globaalin rahaeliitin toimesta, ei ole ainoastaan järjenköyhää ja demokratian vastaista vaan iso askel kuvitteelliseen vuoteen 1984. Orwellilainen aika näkyy jo uuskielenä yhteiskunnallisessa keskustelussa. ”Sota on rauhaa, vapaus on orjuutta ja tietämättömyys on voimaa.” Syrjintä on solidaarisuutta, ydinaseet turvaa, puolueettomuus putinismia, vallan keskittäminen ylöspäin demokratiaa ja miesten kuukautiset biologiaa.
Vielä voimme yrittää varmistaa, ettei orwellilainen tai kiinalainen dystopia pääse etenemään peruuttamattomien tekojen asteelle myös EU:ssa. Jos nyt luovutamme vallan, saamme pian jättää hyvästit kansallisvaltioille ja demokraattiselle päätöksenteolle. Sanotaan ei EU:n liittovaltiolle, ei WHO:n pandemiasopimukselle, ei digi-id:lle ja digirahalle, ei suurkorporaatiojohtoiselle maailmalle ja ei totalitarismille. Ja minun kielelläni ei myös tarkoittaa ei.
Kehollisen ja valtiollisen itsemääräämisoikeuden rajoittaminen ei voi olla ainoa tapa pitää meidät turvassa. On aika puhua epäkohdista ja vaatia vaihtoehtoja.
Videolta löydät havainnollistavat esimerkit blogitekstiin: https://youtu.be/3gxII20rx6k?si=LLy1MfkR-qi1uEuQ
Ilmoita asiaton viesti
Olipahan pläjäystä, elävöitettynä, vaikka kokonaan vielä kuulematta.
Mieleen tulee globaalitilanne, jota nimittänyt generalisaatioksi. Menee alkuun tekijöillä, joilla mahdollinen.
Tämä siirtymä tuli liitettyä alkuun kansojen yhteydestä lähtevänä, mutta ei tosiaan ihme, jos kiepsahtaa toisin vetäjin vedetyksi.
Tässä aiemmasta arvelusta: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/pasisillanp/hukkuva-ei-huuda/#comment-4018934
Talous on tällaista ristiinkytkemistä, samoin aseet, sekä myös ideologiat. Käytännössä kaikki ovat polarisoivia välineitä, joskin ryhmät aika samaa. Perustelu tälle, taitaa olla helppo löytää.
Kun puhutaan turvallisuudesta… elettäväksi ajatellun ympäristön suhteen monopolit osataan katsotaan huonoksi, tosin käytännön pakosta ehkä. Sama koskee ääriotteellisuutta, joka voidaan nähdä turhan oudoksi.
Kun esiintyy tiettyä suojelevuutta EMsti, käytännöissä tulisi voida olla mukana muutakin vaikutusherätteellisyyttä, ja tosiaan vajeperusteisesti lähtevistä. Tämä on toisaalta helposti se ongelma, kun haetaan myötätuntoa ja tasoitusta. Tarkoittaa käytännössä kerjäläisten markkinoita.
Saumaan iskee, yksi jos toinenkin, eikä kaikki tosiaan ihan samalla tapaa tarvitsevia, mutta ääntä vähän enemmän, kuten tässä on menee todettuna:
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/pasisillanp/hukkuva-ei-huuda/
…
Jos hukkumistaan ei tajua, huutamista voi esiintyä. Tässä hukkumisella tarkoitetaan tosiaan muuta, kuin veteen tukehtumista.
Tärkeä kohta tämänkin tajuttavaksi, sillä ihminen monipuolisena, on mahdollinen viestimään hyvin moniväyläisesti ja monella tapaa.
Psykologiaan liittyvä viittaus voi tuntua kaukaiselta, mutta jos ajattelee, miten paljon voi yllättyä siitä, miten vähän niihin muuten pärjättävän arvoisiin kantovoimiin on oikeasti liittää… menisi tosiaan kauhisteluksi saman tien.
Menee keskiluokan tai välimaaston tilanteeksi ts mukaan tulee jalkoihin jäävät, yli laidan heitettävät,… YT-prosessi, vähän laajempana.
Ilmoita asiaton viesti
Muistaakseni Paavo Väyrynen oli 1980-luvun lopulla sitä mieltä, että ”Neuvostoliitto on ikuinen”. Kuinka oikeassa hän olikaan, nimi toki vaihtui.
Ilmoita asiaton viesti
Väyrynen sattui olemaan oikeassa Neuvostoliiton keskusvaltaisen kloonin, eli EU:n kehityksestä, ja tuli kaikkien EU:n myötäilijöiden syrjimäksi.
Neuvostoliiton sopulilaumailmiöstä siirryttiin EU:n sopulilaumailmiöön.
Viite:
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hrautomaki/213249-eurooppalaisia-epayhtaloja/
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/hrautomaki/213251-eurooppalaisia-epayhtaloja-ii/
Ilmoita asiaton viesti
Puhujia paljon, tekijöitä vähän, puhujat lisääntyvät jänisvauhtia ja tekijät vähenevät valonnopeudella, sellainen on EUVOSTOLIITTO 🌞
Ilmoita asiaton viesti
Toisaalta, kun tälläinen härdelli ei voi olla pyörimättä jo spontaanistikin, jos vain aineksia riittävästi, jolloin tilaa jää paljon muunlaiselle.
Siitä blogi osittain, ja suojautumisen ja vetäytymisen tarve, jos ei diktatuuriotteisen paikka kiinnosta, tai ole mahdollinen.
Ei kaikki näin näitä ota, mutta väliäkös, jos toimijuus on tuo, tästä huolimatta.
Ilmoita asiaton viesti
Suuruuteen menemisestä tuli heti mieleen ilmiö, jossa saataviin ja otettaviin kohdistuu ajoittaista putsausta, kun kertymiä sopivina, tai sopivaa mukaankytkettävää.
Muistuu mieleen Marie Curie, eräästä äänikirjasta. Oli odotusta paljon, jostain kansainvälisemmästä, johon voisi turvata, rauhaa ja järjestystä hakien. Odotukset joista mainittiin, jäi korvaan, tosin vähemmän positiivisen vakuuttavasti.
Noinkin voidaan kertymiä ja käytäntöjä päätyä haalimaan, ja vähän toisin tavoittein, vaikka mukaan tarvitaan porukkaa, joka uskoo siihen mitä on tekemässä, ja mikseivät uskoisi, kun täysi syy.
Tarja Halonen kuulunee samaan kastiin, ja ylipäätään globaaliin suuntautuneet, tasapainoa hakevat tapaukset. Kekkosenkin tavoitteet liittyivät tähän.
On totta, että globaalitilanne merkitsee paljon pienelle valtiolle, ja siten globaalitilan vaaliminen jää käytännössä helposti ainoaksi, mitä kautta voi tehdä tuloksekasta rauhantyötä, ja maanpuolustusta, vaikkakin epäsuoralla tavalla.
Mitä hyvää saadaan aikaan, ja löydetää… tätä tosiaan on odottaa päätyväksi myös sinne, missä arvojutuilla koetaan samaa tarvetta, mutta vähän eri tavoitteita ajatellen.
…
Demokratia-aalto voi isona olla osa tätä, vaikka kaikki eivät aaltoon ole voineet liittyä.
Täälläkin lokaalisti, voi laajempialainen demokratia-piirre olla vaikea ylläpidettäväksi, oli demokratia miten kestävää oli.
Kuten voi monesta yhteydestä todeta, kestävyys ei välttämättä ole tae sille, että jokin kannattaisi.
Menee helpommin toisin, ja silloinkin kun kestävyys on asetettu tärkeäksi, mieleen ei voi olla tulematta uhkaa, kun järjestelmää ei kokonaisuutena voi ajatella yksittäistoimia tukemaan.
…
Pieni inventaarin paikka tapahtuneista, eikä maailmalla olevien jännitteiden kannata antaa häiritä sitä sisäsiivousta, jota voi lähellä tehdä, kun muullekin jää tilaa ja mahdollisuuksia.
Itse ottanut nämä win-win-juttuna, ei poissulkua tuottavasti. Ainakin jollain tasolla pyrkimys näin, ja kokonaisemman merkityksen kun tietää… syytä pitää mielessä tätä kattavuuden mahdollisuutta / vaatimusta.
Ilmoita asiaton viesti
”Vallan keskittämistä suunnitellaan myös terveysturvallisuuden osalta. Mm. WHO:n pandemiasopimuksen ja IHR-sääntömuutosten toimia on jo kytketty EU:n Global Health Strategy suunnitelmaan, vaikka sopimuksia ei ole vielä hyväksytty WHO:n tasollakaan. Tämä kielii siitä, että vastarintaa ei ole odotettavissa ja jatkossa WHO saa valtuudet antaa jäsenvaltioille laillisesti sitovia päätöksiä suositusten sijaan.
WHO:n edustajisto koostuu vaaleilla valitsemattomista virkamiehistä ja sen rahoituksesta valtaosa on nykyään korvamerkittyä niin, että kohteen määrää rahoittaja – ei WHO. Tämä itsessään luo valtavan eturistiriidan, kun merkittävimpinä yksityisinä rahoittajina toimivat lääkeyhtiöt sekä Bill ja Melinda Gatesin säätiö, jolla ymmärrettävästi on vahvat taloudelliset intressit tarjota ratkaisuksi rokote tautiin kuin tautiin.”
En tiedä johtuuko siitä kun olemme Euvostoliitossa vai mistä, mutta on häpeällistä, että kansanedustajamme ja eturivin poliitikkomme ei ollenkaan lyö jarrua tuohon WHO:n pakkolakiin. Muutenkin pitäisi aina ottaa etäisyyttä niihin järjestöihin joissa esim. Bill Gates on mukana. Suomi on luopunut itsenäisyydestään pala palalta, ja tuo WHO:n pakkolaki olisi taas yksi pala lisää globalistien taskuun.
Ilmoita asiaton viesti