Uskotko Suomen kansan valitsevan presidentin? Minä uskon, että olet väärässä.
Aaltola vihjailee kirjassaan median epäluotettavuudesta. Keväällä ennen eduskuntavaaleja pureuduin viimeisimmässä kirjassani käyttäytymistieteen näkökulmasta siihen, millä kaikilla keinoilla äänestyskäyttäytymistä pyritään muokkaamaan paitsi poliitikkojen myös median toimesta.
Tuolloin en todellakaan ajatellut koskaan päätyväni asemaan, jossa saan omakohtaisesti tuntea vaalivaikuttamisen monet muodot. Poissulkeminen, vähättely, vääristely ja vapaan tiedon jakamisen hankaloittaminen ovat nyt itsellenikin tutuksi tulleita tapoja, joilla media ohjaa kansalaisten ajatuksia haluttuun suuntaan.
Kun minua pyydettiin pyrkimään presidentinvaaliehdokkaaksi, en suinkaan elätellyt suuruudenhulluja kuvitelmia voitosta, vaan minua motivoi mahdollisuus tarjota kansalle vaihtoehtoisia näkökulmia ja avointa keskustelua monista vaiennetuista aiheista. Ymmärsin myös, etten politiikan ulkopuolelta tulevana, suhteellisen tuntemattomana kasvona saa paljoakaan palstatilaa – ja mitä mediassa ei lue, sitä ei ole olemassa.
Media kontrolloi äänestäjiä, puheenaiheita sekä arvokeskustelua valitsemalla mieleisensä asiat, puolueet ja puhuvat päät otsikoihin.
Tutkimukset kertovat, että journalistit enenevissä määrin haluavat nimenomaan toimia yhteiskunnallisina vaikuttajia perinteisen neutraalin tiedonvälittämisen sijasta.
On inhimillistä, että toimittajien arvomaailmat heijastelevat heidän tekemiinsä juttuihin, mutta on valitettavaa, että valtaosa journalisteista tuntuu elävän hyvin liberaalissa punavihreässä kuplassa. Median mielipidevaikuttaminen olisi siedettävää, mikäli konservatiivi-oikeisto olisi yhtälailla edustettuna mediakentällä ja saisi oman äänensä kuuluviin, mutta näin ei Suomessa ole.
Lehdet korostavat arvoliberaalia vasemmistoideologiaa, tuomitsevat toisinajattelijat, nostavat esille suosikkeja sekä tilaavat gallupeja tarkoitushakuisesti – juuri oikealla hetkellä omaa agendaansa tukemaan.
Gallupien todellinen tarkoitus vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen tuli päivänselväksi viimeistään jenkkien 2016 presidentinvaaleissa, kun vastoin kaikkia ”luotettavia laskelmia” Trump voitti. Olitpa Trumpista mitä tahansa mieltä, niin hän muutti mediapelin lopullisesti – hyvässä ja pahassa.
Sittemmin vallassa olevan median harrastama mielipidevaikuttaminen on tullut yhä näkyvämmäksi ja sen voi kuka tahansa kriittinen kuluttaja havaita myös Suomessa. Tuskin on kovin liioiteltua sanoa, että media päättää, mitä puolueita ja keitä ehdokkaita on suotavaa kannattaa.
On päivänselvää, että media on tehnyt Aaltolan puolesta kampanjaa jo kuukausia, sekä nostanut jatkuvasti ennakkosuosikeiksi Haavistoa, Stubbia ja Rehniä jättäen muut ehdokkaat lähtökohtaisesti altavastaajiksi jo ennen kuin kampanjoita on edes kunnolla käynnistelty tai ehdokkaiden arvoja esitelty. Luonnollisesti äänestäjien kiinnostus kasvaa sellaisia asioita ja ihmisiä kohtaan, joista uutisoidaan, kun taas uutispimentoon jäävien aiheiden ja ehdokkaiden kohdalla käy päinvastoin.
Eikö äänestäjien kannalta olisi reilua, että presidentinvaaleissa jokainen tosissaan kampanjaa tekevä ehdokas lähtisi kisaan samalta viivalta ja kaikkien vaaliteemat tulisivat esitellyiksi tasapuolisesti medioissa?
Erityisen poikkeuksellista suosimista on ollut se, että Aaltola esiintyi lukuisissa vaalipaneeleissa ehdokkaana siinä vaiheessa, kun vasta keräsi kannattajakortteja. Itse samasta lähtökohdasta, sitoutumattomana ja puoluepolitiikan ulkopuolisena, en saanut edes kutsua useimpiin paneeleihin.
Annetun palstatilan määrä vaikuttaa merkittävästi lopputulokseen, sillä paljon mediassa esiintyvät henkilöt alkavat näyttää tutuilta ja näin ollen luotettavilta – huolimatta siitä, oliko näkyvyydellä lopulta mitään tekemistä ammattitaidon tai poliittisen osaamisen kanssa.
En suinkaan ole ainoa presidentiksi pyrkivä, joka on kärsinyt median harrastamasta mielipidevaikuttamisesta. Siinä missä ”ennakkosuosikit” sekä koko Aaltolan suku koirineen on tullut tutuksi kansalle, en muista nähneeni etenkään Harkimon, Essayahin tai Väyrysen naamoja markkinoitavan otsikoissa.
Halla-ahon, kuten monien muidenkin perussuomalaisten kohdalla, tunnutaan käytettävän metodeista kyseenalaisinta: negatiivisten asioiden korostamista, väärinymmärtämistä, sanojen suuhun laittamista sekä epäedullisten kuvien hyödyntämistä mielikuvamarkkinoinnissa.
On tutkittu, että toimittajien inhokkipuolue on perussuomalaiset, joten ei liene sattumaa, että negatiivinen asenne paistaa läpi niin kirjoitetuista teksteistä kuin valituista kuvistakin. Toisin on median suosikkien kohdalla, joista kaikin keinoin pyritään muodostamaan luotettavia, lähestyttäviä ja lämpimiä mielikuvia. Jopa epäonnistumiset, valheet ja laittomuudet sivuutetaan ja yleistä mielipidettä manipuloidaan positiivisella uutisoinnilla.
Jos eivät edellä mainitut keinot tai näennäiset vaalilupaukset itsessään riitä kansan ohjaamiseen, voidaan tunteisiin vetoamalla pyrkiä vakuuttamaan ihmiset siitä, että tietyn ehdokkaan äänestäminen on virhe. Olet saattanut huomata, että media pyrkii vaikuttamaan ihmisen luontaiseen tarpeeseen tulla hyväksytyksi antamalla esimerkiksi ymmärtää, että vain tyhmät ihmiset äänestävät henkilöä x. Myös äänen hukkaan menemisellä pelotellaan joka vaaleissa, mikä ohjaa ihmisiä tekemään strategisen valinnan ja äänestämään jotakuta median suosikiksi nostamaa ehdokasta.
Mediakenttä on saanut aivan liian paljon vaikutusvaltaa eikä demokratia enää pääse toteutumaan sellaisena kuin se on alun perin tarkoitettu. Valtamedia manipuloi meitä kirjoittamalla myötätuntoa herättelevästi, ilkkuvasti, syyllistävästi sekä tosiasioita sekoittamalla. Sen pääasiallinen tehtävä ei enää ole toimittaa objektiivisia uutisia ja näkökulmia, vaan kertoa mitä mistäkin asiasta, ihmisestä tai puolueesta tulee ajatella.
Dejavu.
Poistitko itse aikaisemmin tämän kirjoituksesi, vai poistiko toimitus?
Ilmoita asiaton viesti
Toimitus poisti. Saa nähdä kauanko tällä kertaa saa olla.
Ilmoita asiaton viesti
Ihmettelin vähän poistoa, mutta toimitus valitsee.
Mielenkiintoinen ratkaisu tarjota samaa tekstiä uudelleen.
Ilmoita asiaton viesti
Sain varoituksen asiattomasta sisällöstä sekä linkkien laitosta. Tämän lisäksi tuli muutaman päivän kirjoituskielto. Nyt on linkit poistettu ja sisältöä hieman modattu. Haluan tällä testata, kuinka omassa kuplassa tämäkin alusta on.
Ilmoita asiaton viesti
En kyllä ollenkaan ymmärrä, miksi toimitus poisti kirjoituksesi. Mielestäni siinä ei ollut asiatonta sisältöä tai muutakaan loukkaavaa materiaalia. Vertailun vuoksi täällä tuntuvat pysyvän selkeästi ilkeilevät elleivät jopa avoimesti vittuilevat blogikirjoitukset.
Mutta toisaalta olen aika lailla eri mieltä kirjoituksesi pointeista. Ei media näissä presidentinvaaleissa ole harrastanut mielipidevaikuttamista millään merkittävällä tavalla. Esimerkiksi Aaltola on saanut kritiikkiä siinä missä näkyvyyttäkin. Ja itsepä Aaltola on valinnut sen linjan, että sukulaiset sun muut tuodaan julkisuuteen, vaikkapa Rehnin valinta on toinen.
En myöskään ymmärrä vaatimusta, että Väyrynen, Essayah tai Harkimo ansaitsisivat yhtä paljon medianäkyvyyttä kuin vaikkapa gallupien kärkipaikoilla olevat. Meikäläisessä yhteiskunnassa asia on vain niin, että tullakseen vakavasti otettavaksi ehdokkaaksi on saatava käytännössä merkittävän puolueen tuki taakseen, vaikka kuinka sitten kikkailisi kansanliikkeen kautta.
Ilmoita asiaton viesti
Itsekin menettelin vastaavalla tavalla kun yksi juttuni poistettiin. Hieman muokattu uusinta on edelleen luettavissa. Perustuvatko nämä poistot pelkästään ”ilmiantoihin”?
Blogisteilla ei ole oikeusturvaa.
Ilmoita asiaton viesti
Vasta-argumenttini katosi edellisen blogin poistossa, mutta kertaus on opintojen äiti.
Jos nyt vaikka olisin tässä kohtaa saanut päähäni pyrkiä ehdolle presidentinvaaleihin, niin olisi kohtuuton vaatimus että pelkästään tällä tavalla ilmoittautumalla minun kuuluisi saada valtakunnallinen näkyvyys mediassa. Eli päästä julkkikseksi ilmoitusluontoisesti. Julkisuushan on aina hyödynnettävissä, joten kyseessä olisi ansioton etu.
Ilmoita asiaton viesti
Minun kohdallani ei ollut kyse mistään päähänpistosta, vaan minua pyydettiin lähtemään ehdolle edustamaan sitä osaa kansaa, joiden ääni ei ole tullut kuulluksi. Media kohtelee myös pienpuolueita ja heidän ehdokkaitaan eriarvoisesti.
Ilmoita asiaton viesti
En väittänytkään että kohdallasi olisi kyseessä päähänpisto, mutta esittämäsi vaatimus sisältäisi esittämäni porsaanreiän jota hyväksikäyttämään löytyisi varmasti paljon halukkaita.
Näkyvyyden kuuluukin kasvaa painavan sanottavan ja jalkatyön kautta. Se on reilua kaikkia kohtaan.
Ilmoita asiaton viesti
Onko reilua median antama ilmainen mainostaminen tiettyjen ehdokkaiden kohdalla, kun taas tietyt ehdokkaat jäävät varjoon? Videolta löydät havainnollistavia esimerkkejä median toiminnasta:
https://youtu.be/9cGhmu9214o?si=Iamm5el2n2HSYKZx
Ilmoita asiaton viesti
Videoon en nyt jaksa syventyä. Näkyvyys tuo näkyvyyttä, mutta näkyvyyden eteen täytyy ensin tehdä töitä. Toki aika aina nostaa aallon harjalle omansa ja siltä osin kyse on sattumasta, mutta kuka ehdokkaista on saanut näkyvyyttä olematta ennestään tunnettu? Ja jos vaikka Väyrynen on jäänyt näissä vaaleissa median varjoon, niin hänen aikansa on kyllä muutoinkin jo ohi.
Sitten on kolmas ryhmä. Uudet tulokkaat, jotka odottavat että heidät nostetaan samaan sarjaan. Kyllä Halla-ahonkin täytyi tehdä kellarin kätköissä mediapimennossa aika monta vuotta töitä ja hankkia kannatuspohjansa ennen nousua politiikan huipulle.
Ilmoita asiaton viesti
Jos media ei välitä tietoa ehdokkaista tai välittää minimoidusti, niin äänestäjät eivät saa kuin kohdennetusti tietoa.
Ilmoita asiaton viesti
Eli kuuluisiko minullekin sama huomio ja levikki sanomalleni valtakunnallisesti, jos kokisin sanomani tärkeäksi, olevani valmista kauraa presidentiksi ja ruksaisin tuolta US:n profiilista ”Olen ehdolla presidentinvaaleissa” kohdan ilman että minulla on asiaan kuuluvaa kansan antamaa selkänojaa tai kannatuskorttejakaan kasassa?
Ilmoita asiaton viesti
Biossani tulee selvästi esille, että tavoittelen ehdokkuutta.
Ilmoita asiaton viesti
Mutta et vastaa kysymykseen.
Ilmoita asiaton viesti
Jos Kohvakan äiti tai vaimo pyytäisi häntä lähtemään ehdolle edustamaan heitä, tekisikö se Kohvakan päätöksestä paremman? Silloinko kyse ei olisi enää päähän pistosta?
Ilmoita asiaton viesti
Jos saat 20.000 kannattajalipuketta kokoon, niin todennäköisesti pääset ainakin laajempiin vaalikeskusteluihin mukaan. Muutoin sellaisiin pääseminen ei ole tarkoituksenmukaista – ei sinun eikä kenenkään muunkaan ehdokkaaksi pyrkivän osalta.
Ilmoita asiaton viesti
Ymmärrän näkökantasi ja olen hyvin pitkälle asiasta kanssasi samaa mieltä, mutta media ei tässäkään ole toiminut tasapuolisesti. Erityisen poikkeuksellista suosimista on ollut Aaltolan kohdalla. Hän esiintyi lukuisissa vaalipaneeleissa ehdokkaana siinä vaiheessa, kun vasta keräsi kannattajakortteja.
Ilmoita asiaton viesti
Niin, kun mikään laki ei säätele mediaa siitä ketä he kutsuvat paneeleihin, niin se päätetään tarkoituksenmukaisuus huomioiden.
Kaikki tiesivät, että Ukrainan sodan johdosta pari kertaa päivässä TV:ssä tilannetta kommentoinut Aaltola, joka jo esigallupeissakin oli osoittautunut suosituksi ehdokkaaksi ennen kuin oli itse edes ilmoittanut suostumustaan, tulee joka tapauksessa saavuttamaan ehdokkuuden. Silloin hänen mukaan kutsumisensa on pragmaattisesti ajatellen aivan ymmärrettävää.
Ilmoita asiaton viesti
Tasapuolista kohtelua tämä ei kuitenkaan ole.
Ihmettelen myös sitä, että miksi media kutsuu asiantuntijaksi henkilöä, jonka asiantuntija-arviot Venäjän ja Ukrainan sodasta ovat menneet kerta toisensa jälkeen pieleen. Tietääkseni yksikään niistä arvioinneista ei toteutunut. Saa laittaa esimerkkejä, jos olen väärässä.
Ilmoita asiaton viesti
Sitä kutsutaan journalismiksi. Toimitukset tekivät, aivan oikein, oman journalistisen valintansa siitä että välillä gallupeiden kärjessä ja koko ajan top 3-4:ssä keikkunut ehdokkaaksi pyrkivän esiintyminen on merkityksellistä.
Toimitukset noudattavat itse arvioimiaan journalistisia kriteereitä. Sinulla on vähän kummallinen käsitys siitä, että toimitus toimisi jotenkin väärin jos se ei anna palstatilaa jokaiselle joka on ilmoittanut keräävänsä kannatuskortteja.
Mediakritiikissäkin olisi hyvä, jos kritiikin antajalla olisi jonkinlainen käsitys toimialan toimintaperiaatteista ja olisi vaikka perehtynyt median tutkimukseen. Esimerkiksi tuosta objektiivisuudesta on toimialalla jatkuva sisäinen keskustelu jota ei ole mieltä tähän referoida mutta jos sitä ei tunne, kritiikki on vähän luokkaa Esson baarin nurkkapöytä joka luki iltiksen.
Ps. en ole kirjojasi lukenut mutta kun olet aiheesta kirjoittanutkin, minusta on kummallista miten kevyellä tietämyksellä näissä blogeissa esiinnyt.
Ilmoita asiaton viesti
Minä olisin halunnut tutustua Huhtasaaren ajatteluun, mutta tämä on blokannut minut X:ssä. Näin siis vaikka en ole kertaakaan X:ssä ollut mitenkään kontaktissa H-saareen.
Mutta te jotka (vielä) pääsette, niin tutustukaa!
Ilmoita asiaton viesti
Ei X ole ainoa paikka tutustua minun ajatteluuni. Olen X:ssä ainoastaan yksityishenkilönä, minulla ei ole mitään virallista tiliä siellä, FB:ssä on. Kotisivuiltani löytyvät myös arvoni, teemani sekä blogini.
Ilmoita asiaton viesti
X:ssä oli sellaista matskua, joka poikkeaa rajusti Huhtasaaren ilmaisemista ’arvoista’. Minusta sieltä ilmenee todellinen ajattelumaailma paljon paremmin kuin julkilausumista.
Ilmoita asiaton viesti
Sinulla on varmaan heittää joku konkreettinen esimerkki tukemaan väitettäsi, muuten menee pelkäksi huuteluksi. Samat postaukset näkyvät myös FB:ssä.
Ilmoita asiaton viesti
X ehdotat joukkokarkoitusten aloittamista Euroopassa. Keitä olet joukolla karkoittamassa ja minne?
Ilmoita asiaton viesti
Meillä täällä Euroopassa tikittää aikapommi. Ääri-, ja terroristijärjestöihin kuuluvilta maahanmuuttajilta kansalaisuus pois ja karkottaminen takaisin heidän omaan kotimaahansa.
Ilmoita asiaton viesti
Onko sinulla esittää jokin arvio siitä, kuinka paljon ääri- ja terroristijärjestöihin kuuluvia maahanmuuttajia Euroopassa on?
Koskeeko tämä maahanmuuttajien kansalaisuuden menettäminen ja Euroopasta karkottaminen myös heidän lapsiaan?
Ilmoita asiaton viesti
Mihin kotimaahan Suomen kansalainen pitäisi karkottaa?
Ilmoita asiaton viesti
Mikä maa mahtaisi ottaa vastaan terrorismiyhteyksien vuoksi karkotetun ihmisen, jolla ei ole minkään maan kansalaisuutta?
Presidenttiehdokkaalla on toivottavasti vastaus tähän.
Ilmoita asiaton viesti
Tarkoitatko paperittomia? Suomen valtiolla on suvereeni oikeus päättää alueellaan oleskelevien henkilöiden oleskelun sallimisesta tai sallimatta jättämisestä. Paperittomat tulee poistaa maasta. Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi (2008/115/EU) ns. ”paluudirektiivissa” sovelletaan jäsenvaltioiden menettelyistä laittomasti oleskelevien kolmansien maiden kansalaisten palauttamista.
Ilmoita asiaton viesti
Mihin paperiton karkotetaan? Entä jos maa, johon paperiton halutaan karkottaa, ei ota häntä vastaan?
Ilmoita asiaton viesti
Tahallaan väärinymmärtäminen on taitolaji. Jos on kyse maahanmuuttajasta, niin Suomen kansalaisuus pois ja karkottaminen alkuperäiseen maahan. Tässä yksi esimerkki: https://www.kho.fi/fi/index/paatokset/vuosikirjapaatokset/1625468210225.html
Ilmoita asiaton viesti
Linkissäsi puhutaan Somalian kansalaisesta.
Väärinymmärrys on tosiaan taitolaji, kun minä kysyin että mihin Suomen kansalainen pitäisi karkottaa. En kysynyt, että mihin Somalian kansalainen pitäisi karkottaa,
Ilmoita asiaton viesti
MIksi kysyt itsestäänselviä asioita? Syntyperäiset Suomen kansalaiset pysyvät tietenkin Suomessa. Lain rikkomisesta seuraa aina rangaistus.
Ilmoita asiaton viesti
Väärinymmärrys lajina ei näköjään vaadi edes taitoa.
Sinä esitit edellä, että rikoksentekijältä pitäisi poistaa kansalaisuus, ilmeisesti Suomen.
https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/saarahuhtasaari/uskotko-suomen-kansan-valitsevan-presidentin-mina-uskon-etta-olet-vaarassa-2/#comment-4003803
Kysyin että mihin ihminen, jolta jollain konstein on poistettu kansalaisuus, sitten karkotettaisiin.
Ilmoita asiaton viesti
Jos kaksoiskansalaiselta poistetaan Suomen kansalaisuus, hänelle jää toinen kansalaisuus voimaan. Mutta jos kansalainen on luopunut aiemmasta kansalaisuudestaan, voitaisiinko esimerkiksi Somalia velvottaa ottamaan vastaan terroristi, joka on syntynyt Somaliassa, vaikka hänellä ei kansalaisuutta olisikaan.
Ilmoita asiaton viesti
Eiköhän globalistin varmista, että heidän suosikki valitaan pressaksi. Varmaan homppeli pekka tai stubelo.
Ilmoita asiaton viesti
Se riippuu ketä ehdokkaista suurin osa kansasta kannattaa. Jos suurin osa on globalisteja, niin sitten toteutuu globalistien tahto. Ja niinhän sen demokratiassa pitää ollakin.
Ilmoita asiaton viesti
Mieluummin homppeli Pekka kuin tomppeli Jussi.
Ilmoita asiaton viesti
Tuollaista puhetta tulee äärivasemmalta. Kun tarkastelemme toista laitaa, siellä saatetaan olla eri mieltä.
Ilmoita asiaton viesti
Kai sinä tiedät, etten ole ollenkaan vasemmalla. Mutta äärioikeistolaiset ovat epäilemättä eri mieltä kanssani. Siksi he ovatkin väärässä.
Jussi sulautuu virheettömästi maailmanlaajuiseen äärioikeistoon. Hänelle Bidenin voitto oli epäilemättä murheen päivä.
Mielenkiintoista muuten, että niin paljon kuin oranssi molopää Yhdysvaltain kahtiajakautumista edistikin, se rapakon tällä puolella yhdisti aika erilaisia ihmisiä uskossa oranssiin messiaaseen. Porin jääprinsessa, heterosti uskovainen Laura Huhtasaari (hän etsi somessa tyttärelleen rippipappia, joka ei olisi sateenkaaripappi) ja toimittaja Yazka Love olivat yhteisessä Trump-transsissa. Sateenkaariaktivistina ja Q-onanistina tunnetun Yazkan identiteetti on nykyään LGBTQ-anon.
Ilmoita asiaton viesti
Uskomattoman paljon suollat sanoja kommenttiin, jossa ei silti ole sanaakaan sisältöä.
Ilmoita asiaton viesti
En luonnehtisi Jussia tomppeliksi. Tomppelit ovat yleensä harmittomia ”hakkaraisia”. Jussi on älykkö, jota jotkut saattavat pitää traumatisoituneena tai tunnevammaisena.
Mitä hänen asemoitumiseensa USA:n vaaleihin tulee, niin hänen ehdoton tuki Ukrainalle sodan alkamisen jälkeen on varmasti heivannut Trumpinkin ihailua toiselle laidalle.
Jussin hyvä puoli on ilmaisun selkeys ja loogisuus, mikä on pakko myöntää sellaistenkin, jotka eivät kaikesta ole yhtä mieltä.
Ilmoita asiaton viesti
Älyllinen rehellisyys häneltä puuttuu ja sen myötä kaikki. Ei jatkoon.
Ilmoita asiaton viesti
H-an puheissa on tietty sisäinen logiikkansa, ei sen kanssa tarvitse olla samaa mieltä mutta en kutsuisi sitä epärehellisyydeksi. Ihan vastaavasti kun en ole Li Anderssonin kanssa samaa mieltä oikeastaan mistään asiasta, mutta hän on rehellisesti vassari.
Älytöntä epärehellisyyttä löytyy punavihreän blokin (toistaiseksi) kärkiehdokkaasta, joka yrittää peitellä taustalle oman vihreän puolueensa ja samalla väittää että ei ole yhtään punainen.
Ilmoita asiaton viesti
Haavisto on ikivihreä, ei hän ole koskaan ollut punainen. Jussi on mestari kahdessa lajissa: miten valehdella tilastojen avulla ja miten valehdella ilman tilastoja. Hänellä ja hänet parrasvaloihin nostaneella Soinilla on kyllä ihmeellinen päähänpinttymä olla kaikesta eri mieltä kuin vihreät. Ehkä juuri siksi he ovat melkein kaikissa asioissa väärässä.
Ilmoita asiaton viesti
Vihreät eivät ole oikealla tai vasemmalla vaan haitallisia.
Ennustelin joskus että vihreät menettävät 50% kannatuksestaan sitten kun puolueen fundamentaalinen ydinvoimavastustus loppuu. Niinhän siinä kävi.
Ilmoita asiaton viesti
Haitta-aho ja hänen hompanssinsa ovat haitallisia. Tänään näin kun se saarnasi seurakunnalleen Kupittaan Citymarketin vieressä. Kuulin pätkän hänen puheestaan, hän julisti että PS on konservatiivinen, realistinen ja isänmaallinen puolue. kolme valhetta. Se kehotti myös seuraamaan tarkasti sitä mitä presidenttiehdokkaat ovat tähän asti puhuneet ja tehneet, koska he tekevät jatkossa sitä samaa. Se oli kyllä hyvä ohje. Sen kuultuaan hitainkin tajuaa että Jussista ei ole presidentiksi.
Ilmoita asiaton viesti