10 ratkaisua Itämeren, lähiluonnon ja ilmaston puolesta

Haluan rakentaa Turkua, jossa huomisen haasteet korjataan jo tänään. Vaaliteemoissani avaan, mitä tämä tämä tarkoittaa kaupunkiympäristön, luonnon, ilmaston, ihmisten ja palveluiden kannalta. Vaaliviikolla julkaisen 10 ratkaisua jokaisen vaaliteemani edistämiseksi. Nyt on vuorossa vaaliteemani, joka käsittelee Itämerta, lähiluontoa ja ilmastoa.

Ympäristön puolella voi olla kahdella tapaa – kauniissa puheissa tai konkreettisissa teoissa. Työni ympäristön puolesta näkyy viime vaalikauden onnistumisissa, ja tätä konkreettista työtä haluan jatkaa. Ihmisen on hyvä olla kaupungissa, jossa lähiluonto kukoistaa, ilmastoa suojellaan ja Itämeri välkehtii puhtaana ympärillä.

  1. Varsinais-Suomen maatalous on Suomen viimeinen suuri Itämeri-saastuttaja. Tuetaan alueen viljelijöitä Itämeri-ystävälliseen maatalouteen esimerkiksi peltojen rakennemuokkauksilla, kipsi- ja kalkkikäsittelyillä sekä viljelytekniikoilla.
  2. Lopetetaan ruoppausjätteen dumppaaminen takaisin mereen.
  3. Tuetaan aktiivisesti korkeakoulujen tutkimusta Itämeren pelastamiseksi.
  4. Käynnistetään pilottiprojekteja Itämeren sisäisen ravinnekuormituksen vähentämiseksi.
  5. Tehdään viherkertoimesta velvoittava, jotta kaupungin vehreys lisääntyy ja suodattaa sadevedet epäpuhtauksineen – näin ne eivät valu suoraan Itämereen.
  6. Vaalitaan kaupunkiluontoa: säilytetään puistot ja metsät. Huolehditaan siitä, että joukkoliikenne- ja pyöräyhteydet luontokohteille ovat sujuvia.
  7. Lisätään vehreyttä uusilla istutuksilla, puilla, viheralueilla ja viherkatoilla.
  8. Vaikka Turku on muuten edennyt ilmastosuunnitelman mukaisesti, eivät liikenteen päästöt ole juuri muuttuneet. Laaditaan ja toteutetaan konkreettiset toimenpiteet vuotuisille muutoksille liikenteessä, jotta olemme ilmastoneutraali 2029. 
  9. Otetaan käyttöön päästöbudjetointi. 
  10. Lisätään pyöräilyä, kävelyä ja joukkoliikennettä, vähennetään yksityisautoilua. Sähköistetään joukkoliikenne ja nopeutetaan yksityisautokannan sähköistymistä mm. latauspaikoin sekä pysäköintimaksuetuuksin. Ks. myös aiempi kirjoitukseni 10 ratkaisua viihtyisään Turkuun ja kestävään liikenteeseen.

Lue lisää ajatuksistani…

…Itämerestä: 

https://docs.google.com/document/d/1g6YIuYl4VM6yQlQbLoe00Wv1bVC0Opk8Auuygm4ek6M/edit?usp=sharing

…lähiluonnosta

…ilmastotyöstä: 

…på svenska:

Share

The post 10 ratkaisua Itämeren, lähiluonnon ja ilmaston puolesta appeared first on Saara Ilvessalo.

0
saarailvessalo
Vihreät Turku
Ehdolla kuntavaaleissa

Ratkaisukeskeinen juristi ja realistinen optimisti.
Yliopisto-opettaja, Itämeri-tutkimuksen johtaja, Turun kaupunginvaltuutettu.
Vihreän valtuustoryhmän ja kaupunkiympäristölautakunnan puheenjohtaja.
Tykkään musiikista, kesästä ja pyöräilystä.

Lisää kotisivuillani: www.saarailvessalo.net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu