10 ratkaisua sivistykselle ja kulttuurille

Haluan rakentaa Turkua, jossa huomisen haasteet korjataan jo tänään. Vaaliteemoissani avaan, mitä tämä tämä tarkoittaa kaupunkiympäristön, luonnon, ilmaston, ihmisten ja palveluiden kannalta. Vaaliviikolla julkaisen 10 ratkaisua jokaisen vaaliteemani edistämiseksi. Nyt on vuorossa vaaliteemani, joka käsittelee kulttuuria ja sivistystä.

Sivistystä ja kulttuuria vaaliva korkeakoulukaupunki Turku on menestyvä Turku. Kulttuuri työllistää, luo vetovoimaa ja lisää tekijöidensä sekä kuluttajiensa hyvinvointia. Taiteella on positiivinen yhteys hyvään koettuun terveyteen, elämänlaatuun ja onnellisuuteen. Korkeakouluyhteistyö ja sivistyksen tukeminen luovat kaupunkiin menestystä ja sen tekijöitä. Tässä ensi valtuustokaudelle kymmenen ratkaisua, joilla vaalitaan kulttuuria ja sivistystä.

  1. Taiteen hyvinvointivaikutusten merkitys on korostunut entisestään poikkeusaikoina. Kulttuuri antaa hyvinvointia kaikille: edistetään sen toimintamahdollisuuksia ja tarjotaan mm. hyvinvointiseteleitä kulttuuripalveluihin.
  2. Varmistetaan taiteilijoille ja kulttuurintekijöille tilaratkaisu mahdollisimman pitkälle aikavälille. Rakennetaan Rettigin vanhaan tupakkatehtaaseen Taiteen talo -konsepti vanhaa kaupunkia elävöittämään: tarjotaan talosta tiloja kuvataiteilijoille, muusikoille, teattereille, muille esittäville taiteille, musaklubeille, taidevuokraamoille…
  3. Tuet kulttuuritoimijoille kuntoon – edistetään taiteilijoiden hyvää arkea ja kulttuurikentän hyvinvointia. Rakennetaan uudelleen koronan heikentämää yhteisöllisyyttä ja tuetaan erityisesti esittävän taiteen freelancereita.
  4. Annetaan kaupunkitilaa spontaanille kulttuurille ja tuodaan kulttuuria esiin kaupungin viestinnässä. Tuodaan kulttuuri osaksi muita palveluita ja näkyväksi myös ryhmille, jotka eivät pidä itseään perinteisinä kulttuuri-ihmisinä.
  5. Kulttuuri-investoinneista saadaan elinvoimaa, kasvua ja tuloja. Rakennetaan musiikkitalo, joka tarjoaa erilaisia sisältöjä sinfoniaorkesterista helposti lähestyttäviin pienimuotoisiin musiikkitapahtumiin.
  6. Hyödynnetään opiskelijoiden osaamista ja edistetään harjoittelupaikkojen saantia, yrittäjyyttä sekä työllisyyttä – näin yhä useampi voi jäädä Turkuun töihin.
  7. Korkeakouluyhteistyö luo menestyvää kaupunkia ja sen tekijöitä. Edistetään uusien koulutusohjelmien saamista. Vaalitaan kaksikielisyyttä.
  8. Tuetaan tiedettä ja käynnistetään yhdessä korkeakoulujen kanssa tutkimus- ja pilottiprojekteja.
  9. Kehitetään 2020-luvun kirjastoja, jotka ovat kaiken sivistyksen, kulttuurin ja taiteen paikkoja. Kirjastoissa pitää olla sekä tapahtumia, kohtaamisia että rauhallisia tiloja.
  10. Parannetaan peruskoulun ja toisen asteen koulutuksen laatua ja turvataan tukipalvelut.

Lue lisää:

Share

The post 10 ratkaisua sivistykselle ja kulttuurille appeared first on Saara Ilvessalo.

0
saarailvessalo
Vihreät Turku
Ehdolla kuntavaaleissa

Ratkaisukeskeinen juristi ja realistinen optimisti.
Yliopisto-opettaja, Itämeri-tutkimuksen johtaja, Turun kaupunginvaltuutettu.
Vihreän valtuustoryhmän ja kaupunkiympäristölautakunnan puheenjohtaja.
Tykkään musiikista, kesästä ja pyöräilystä.

Lisää kotisivuillani: www.saarailvessalo.net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu