En lähde ehdolle pormestariksi

Tarkan harkinnan jälkeen olen tullut siihen tulokseen, etten ole käytettävissä vihreiden pormestariehdokkaaksi. Lähden siis kuntavaaleihin riviehdokkaana.

Leipätyöni yliopistoilla sekä luottamustoimieni valtuustoryhmän ja kaupunkiympäristölautakunnan puheenjohtajana pitävät minut kiireisenä syksyn ja talven. Haluan nyt keskittyä niihin. En koe, että pystyisin tässä elämäntilanteessa antamaan riittävästi aikaa ja keskittymään täysipainoisesti koko vihreiden kampanjan vetämiseen pormestariehdokkaana.

Olen iloinen siitä, että vihreiden Elina Rantanen on ilmoittautunut pormestarikisaan. Elinalla on pitkä kokemus kaupungin toiminnasta ja visio sen tulevaisuudesta. Turusta, joka on ilmastonmuutoksen kärkitaistelija ja pitää jokaisen asukkaan mukana kelkassa.

Ensi kevään kuntavaaleissa eniten ääniä saaneen puolueen pormestariehdokas aloittaa pormestarisopimusneuvottelut, joiden tavoitteena on valtuuston enemmistön hyväksymä pormestarisopimus. Kullekin puolueelle tulevat apulaispormestarien paikat neuvotellaan samassa yhteydessä.

Minua kiinnostaa kaupunkiympäristöpuolen apulaispormestarin paikka, mikäli sellainen vihreille neuvotteluissa tulee. Sillä, miten kaupunki kehittyy, on valtava vaikutus sekä ilmastoon, palveluihin, alueiden tasa-arvoon, että sujuvaan ja kestävään liikkumiseen. Koen, että minulla olisi kaupunkiympäristötoimialan apulaispormestarina paljon annettavaa osaamiseni ja juristin koulutukseni kautta.

Share

The post En lähde ehdolle pormestariksi appeared first on Saara Ilvessalo.

saarailvessalo

Olen ratkaisukeskeinen juristi ja realistinen optimisti. Työskentelen toiminnanjohtajana ja tutkijana oikeustieteellisessä Itämeri-osaamiskeskuksessa. Toimin Turun kaupunginvaltuutettuna, vihreän ryhmän puheenjohtajana, kaupunkiympäristölautakunnan puheenjohtajana, Varsinais-Suomen vihreän valtuustoryhmän puheenjohtajana ja Euroopan neuvoston kuntakongressissa. Lisää kotisivuillani: <a href="http://www.saarailvessalo.net" title="www.saarailvessalo.net">www.saarailvessalo.net</a>

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu