Taiteilijoiden tilaongelmaan ratkaisu ennen kesää

Kysyin valtuuston kyselytunnilla 19.4., milloin ja miten taiteilijoiden tilaongelma ratkaistaan.

Turun taide- ja kulttuurikentän tilahaasteet ovat olleet akuutteja jo useamman vuoden, ja tiloja on toistuvasti menetetty eri kiinteistökehityshankkeiden mukana. Haasteiden edessä ovat niin Turun ylioppilasteatteri, Teatteri Mundo kuin Alfa Barkerin taiteilijat.

Kuvassa voi olla 1 henkilö, seisova ja tekstissä sanotaan TAITEILIJOIDEN TILAONGELMAAN RATKAISU ENNEN KESAA KAUPUNGINVALTUUSTON KYSELYTUNTI Vihreät

Nyt ratkaisuksi on ehdotettu Taiteen talo -hanketta, jota on kaavailtu Rettigin tupakkatehtaaseen Turun vanhaankaupunkiin. Tämä on mainiota: taiteen ja kulttuurin tuominen yhden katon alle vahvistaisi toimijoiden tilannetta, ja Taiteen talosta saisimme kaupungille myös merkittävän uuden vetovoimatekijän.

Missä muodossa ja milloin taiteilijoiden tilaratkaisu tulee siis päätöksentekoon?

Vastauksessa saimme kuulla, että korvaavat tilat ovat valmistelussa pikaisella aikataululla. Tilatarvetta ja vaihtoehtoja on pohdittu yhdessä taiteilijoiden kanssa. Pitkäaikainen ratkaisu on haastavaa löytää, koska taiteilijoiden määrä ja tätä myötä myös tilatarve elää jatkuvasti.

Asia on kuitenkin tulossa kaupunginhallituksen lähetekeskusteluun 10.5. Tämän jälkeen päätös tehdään ratkaisusta riippuen joko 24.5. kaupunginhallituksessa tai 14.6. valtuustossa. Rettigin vanha tupakkatehdas on yksi vaihtoehto, ja kaupunki neuvottelee omistajan kanssa sen vuokraus- tai ostomahdollisuudesta.

Muodossa tai toisessa tilat pitäisi siis saada käyttöön vuoden loppuun mennessä!

Share

The post Taiteilijoiden tilaongelmaan ratkaisu ennen kesää appeared first on Saara Ilvessalo.

0
saarailvessalo
Vihreät Turku
Ehdolla kuntavaaleissa

Ratkaisukeskeinen juristi ja realistinen optimisti.
Yliopisto-opettaja, Itämeri-tutkimuksen johtaja, Turun kaupunginvaltuutettu.
Vihreän valtuustoryhmän ja kaupunkiympäristölautakunnan puheenjohtaja.
Tykkään musiikista, kesästä ja pyöräilystä.

Lisää kotisivuillani: www.saarailvessalo.net

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu